Veckans Liverpool: Seger, milstolpar och debut

Veckans Liverpool: Seger, milstolpar och debut

En skön vändning, flera milstolpar och en startdebutant. Liverpool-redaktionen ger er veckans…

…seger
Sett till hur det såg ut i den första halvleken mot Wolves samt den dystra statistik som Liverpool haft i tidiga matcher på lördagar, så kändes en seger väldigt långt borta i halvtid vid ställningen 0–1. Men kloka byten och en rejäl uppryckning så kunde de röda vända och vinna och står nu på 13 inspelade poäng efter fem matcher. En riktigt fin säsongsinledning som förhoppningsvis fortsätter.

…milstolpar
Andy Robertson och Curtis Jones var två spelare som firade varsin milstolpe under lördagen. Jones gjorde match nummer 100 och Robertson nummer 200 för Liverpool i Premier League. Vänsterbacken firade dessutom det hela med att trycka in segermålet i matchen mot Wolves.

…egyptiska konung
Denna hade kunnat ingå i ovanstående, men jag tyckte Mohamed Salah förtjänade en egen punkt. Med sina två assist i matchen mot Wolves har Salah nu gjort 200 poäng för Liverpool i Premier League. Egyptierns har ett otroligt facit och bevisar gång på gång att han är en av de bästa som någonsin dragit på sig den röda tröjan. Man vill ju aldrig att det ska ta slut.

…startdebut
Jarell Quansah fick efter några inhopp göra sin debut från start när han bildade mittbackspar med Joel Matip under lördagen. Den unga mittbacken var kanske den enda som fick ett godkänt betyg i den första halvleken och var matchen igenom stabil. En bra startdebut och fler matcher lär det bli under säsongens gång.

 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2023-09-17 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool