Wayne Rooney vill ha Jack Butland
Wayne Rooney har fått upp ögonen för Jack Butland.

Wayne Rooney vill ha Jack Butland

Birmingham City skulle definitivt välkomna ”den förlorade sonen”.

Efter att Wayne Rooney nu har kommit in som manager för Birmingham City, så har hans team tränat med Birmingham-spelarna inför matchen mot Middlesbrough kommande lördag. Men det har redan ryktats om nya spelare i januarifönstret och det ser nu ut som om klubben vill försöka få tillbaka Jack Butland som målvakt till den klubb där han startade sin karriär.

Birmingham har John Ruddy och Neil Etheridge som målvakter. Ruddy har varit en klippa i målet hittills i säsongen och även förra säsongen, men han är 36 år gammal. Etheridge kostar rätt mycket pengar som reservmålvakt och ska klubben ta in ännu en målvakt så måste nog Etheridge säljas på grund av Financial Fair Play.

Så det verkar klokt att ta in en ny målvakt om siktet är på Premier League.

Det är smart av de nya ägarna att locka Jack Butland till klubben och därmed få med sig alla fans som bara fick uppleva Butland i 29 matcher i Birminghams tröja. Han spelade för klubben som pojke och blev faktiskt kallad upp av Sven-Göran Eriksson till Englands landslag redan innan han hade spelat en enda match för Birmingham City. Han fick den chansen då, 2012, efter att John Ruddy (vår nuvarande målvakt) hade brutit ett finger, men fick inte spela.

Efter att Joe Hart (en annan av våra tidigare målvakter) var tvungen att kliva av en match mot Italien med ryggproblem, så fick 19-årige Butland chansen att stå i mål för England som den yngste målvakten någonsin dittills i England.

Han kom att spela nio matcher för Englands landslag, men han blev inte den succémålvakt som många väntat sig. Efter Stoke gick han till Crystal Palace och han har även varit reservmålvakt i Manchester United och det är därifrån Rooney känner honom. Sedan tidigare i år spelar han för Glasgow Rangers.

Birmingham-redaktionens bedömning är att det vore fantastiskt kul om Jack Butland kunde komma tillbaka till klubben. Och han är bara 30, målvakter varar längre än det, se bara på John Ruddy.

KRO

 

Jan Hökerberg2023-10-16 16:36:12
Author

Fler artiklar om Birmingham