West Ham-Fulham 0-2: Säsongen över?

West Ham-Fulham 0-2: Säsongen över?

Fulham var både ett och två nummer starkare även den här gången. Och nu ser det ut att bli missat Europaspel nästa säsong. Var det här spiken i kistan för vår säsong?

Det var en minst sagt försvagad elva som West Ham ställde ut på benen hemma mot Fulham i söndags. Bowen skadad, Areola fortsatt inte spelklar och Zouma och Soucek vilades.

Trots det var det West Ham som tog tag i taktpinnen, och förde spelet under den första delen av matchen.

Men sedan kom såklart kallduschen. Efter ett jättemisstag där Mavropanos tog ner bollen cirka elva meter ifrån mål precis framför Andreas Pereira kunde brassen enkelt ge gästerna ledningen redan i den nionde minuten.

Och West Ham lyckades inte heller resa sig från den stjärnsmällen. Efter Fulhams ledningsmål inledde vi en av våra sämsta insatser för säsongen. Noll tanke i offensiven, ruskigt lättmanövrerade i defensiven och noll kämpaglöd. Detta trots att det här var en oerhört viktig match för att ens ha chansen att få spela i Europa nästa säsong också.

Och, ja. Jag fattar att mycket av det underliggande grundade sig i orken efter 90 minuters defensiv desperation i Tyskland bara tre dagar tidigare, men ändå. Vill man vara med länge i Europa och ligan måste man kunna hantera sådana typer av situationer.

Hur som helst så fortsatte Fulham att vara det bättre laget, och West Ham skapade knappt en målchans utöver en jättemiss av Antonio under de inledande minuterna av matchen.

Matchbilden höll i sig, och med knappa 20 minuter kvar att spela satte Andreas Pereira dit sitt andra för dagen, och punkterade matchen med sitt 2-0-mål.

Jag vill inte låta destruktiv, men det kan faktiskt vara så att inom loppet av tre dagar har nu West Hams säsong tagit slut. Chelsea, United och Newcastle har alla chansen att vara fem poäng före efter lika många spelade matcher, med bara 15 poäng kvar att spela om.

Samtidigt stundar en så gott som omöjlig uppgift på torsdag när West Ham ska bli det första laget att slå Bayer Leverkusen den här säsongen. Och inte bara med ett mål, utan två. För att ta det till förlängning. Och detta utan Bowen, Paqueta och Emerson. Inga superhärliga prognoser, direkt.

Men för att sluta någorlunda i dur så ska vi aldrig ge upp på förhand. West Ham har visat förr att de kan ta ner giganter på hemmaplan, och efter ett vilt firande efter Bundesligatiteln kanske Leverkusen har gått lite väl hårt på ”das weizenbier” och därmed kommer slitna till London Stadium.

Det hoppas jag på, så att den här säsongen kan få fortsätta. För annars, är det stor risk att den är över.
 

Kasper Ljungström2024-04-16 12:59:38
Author

Fler artiklar om West Ham