West Ham - Leicester 0-2

West Ham - Leicester 0-2

Leicester stod för en stabil insats när man under lördagen besegrade West Ham med 2-0.

Den sista matchen innan VM-uppehållet är nu spelad och Leicester avslutade på bästa möjliga sätt. För de flesta Leicesterspelare väntar nu några veckors uppehåll medan det för vissa blir fokus på mästerskapet i Qatar. 

James Maddison, som är en av spelarna som får chansen att spela VM, avslutade ligaspelet suveränt med att skriva in sig i målprotokollet. Det tog bara åtta minuter innan den engelska landsmannen trycke in 1-0 bakom Lukasz Fabianski. 

Maddison fick tyvärr några minuter senare kliva av till följd av skadekänningar. Det ska dock enligt uppgifter (och han själv) inte handla om något allvarligt vilket känns fantastiskt skönt. Det hade känts fruktansvärt om Maddison tvingats missa VM. 

Det märktes tydligt att Leicester efter det nödvändiga bytet på Maddison tappade kreativiteten och initiativet. West Ham tog över matchbilden och var under stora delar av första halvleken det bättre laget. 

En riktigt superräddning av Danny Ward gjorde att Leicester fortsatt var i ledning när den första halvleken blåstes av. 

West Ham fortsatte vara det spelförande laget i den andra halvleken men hade svårt att skapa farliga målchanser. 

När hemmalaget sedan jagade ett kvitteringsmål öppnades ytorna upp och Harvey Barnes frispelades av Ayoze Perez. Barnes var kylig och tunnlade Fabianski. 2-0 Leicester!

Tre poäng in på kontot och ännu en hållen nolla. Leicester klättrar i tabellen och känslan är nu betydligt bättre än för några veckor sedan. 

Det känns mycket bra att gå in i uppehållet med lite positiva tongångar. Nu blir det VM och vi Leicestersupportrar önskar våra representanter James Maddison (England), Youri Tielemans (Belgien), Timothy Castagne (Belgien), Wout Faes (Belgien), Nampalys Mendy (Senegal), Danny Ward (Wales) och Daniel Amartey (Ghana) extra stort lycka till!

Premier League återupptas på Boxing Day och Leicester möter då Newcastle.

Ludvig Heinz2022-11-12 23:30:00
Author

Fler artiklar om Leicester