Europakollen: Porto

Europakollen: Porto

I en artikelserie kommer vi ta tempen på lagen som i februari går in i Champions League, Europa League samt Conference League-slutspelet.

Eric Hellkvist – Porto-redaktionen

Hur är läget i laget just nu?
- (Med reservation för att detta skrivs innan ligamatchen mot Rio Ave). Formmässigt är läget i laget formidabelt skulle jag säga. Seger borta mot Sporting i ligan senast, en till seger borta mot dem i ligacupen i januari, och 21 raka matcher - med cuper inräknade - utan förlust. Det som är lite tråkigt är att Benfica fortfarande är fem poäng före i ligan. Och trots den bra formen är ett helt gäng spelare på skadelistan i skrivande stund. Uribe, Otávio, Wendell, Evanilson och Galeno till exempel.
 
Hur skulle du summera lagets väg fram till slutspelet?
- Upp och ner. Det började katastrofalt med två förluster och 0-4-förlust hemma mot Club Brügge. Sen blev det uppvakning och två raka segrar mot Leverkusen (3-0 borta blev höjdpunkten) och sen gruvlig revansch borta mot Brügge (4-0). Avslutades med seger mot Atlético hemma och jag tycker gruppsegern blev minst sagt rättvis i slutändan.


 
Ni lottades mot Inter. Dina spontana tankar kring det?

- En helt okej lott tycker jag. Hade kunnat vara bättre men hade kunnat vara sämre också. Inter är ett lag som är farligt och det var starkt av dem att komma tvåa i en så svår grupp och slå ut Barcelona. Porto har annars ett rätt bra facit mot italienska lag i Champions League men har inte mött Inter sen 2005.
 
Vad ger du laget för chanser att avancera vidare i turneringen?
- Det känns bra att börja borta och avsluta hemma. Jag tror det finns en bra chans att ta sig vidare men ser nog Inter som favoriter till 55-60% ungefär.

Vilka ser du som favoriter att ta hem turneringen och hur långt går ni själva?
- Bayern München ser jag som favoriter. Det finns inget lag i världen som inte ser dem som en mardrömsmotståndare. Jag tror tyvärr det blir respass direkt här för Portos del, med tanke på de många skadorna, åtminstone inledningsvis. Men annars blir det nog i kvarten, har svårt att se laget nå semifinal.
 

SvenskaFans.com2023-02-22 15:00:00

Fler artiklar om Portugal