Försäsongsmatch 6: Porto - Lyon

Försäsongsmatch 6: Porto - Lyon

Efter tre vinster, en oavgjord och en förlust är det så dags för den sista vänskapsmatchen. Den spelas på lördagskvällen mellan Porto och Lyon. Matchen spelas på Venue Estádio Do Dragão i Porto.


Nix, det blev ingen pokal för Lyon. Sporting vann den förra matchen med 3-2. 
Jag jobbade em och missade större delen av första halvlek, som lär ha börjat rätt bra. Men den andra halvleken syntes mig vara ett OL som fortfarande spelade under Garcia. 

Slimani, som spelat i Porto, gladdes över återkomsten. Han gjorde dock det sista målet. 
Han sa: 
Förberedelsematcher är alltid speciella. Det är bättre att göra misstag där, än när tävlingen börjar. Vi fungerade bra, vi satte spelsystemet men det tar lite tid. 

Peter Bosz:
Vi började bra. Men vi förtjänade att förlora. Vi spelade mot ett mycket bra lag. Vi spelade inte bra. De första 20 minuterna var OK, efter det blev det svårt. Vi pressade mycket högt, men Porto kom ut bakifrån och skadade vårt försvar. Det var inte försvararnas problem, det är framför allt laget som inte gjorde rätt pressning.
Om jag inte hade velat förlora mot Sporting, då hade jag spelat på ett annat sätt. 

Men jag vill se, säger Peter Bosz som vet att försvaret är mycket viktigt. Jag vill att vi ska spela framför. Och med den erfarenhet jag har vet jag att det kommer att ta ett tag. Det är inga problem att ha förlorat den här första förberedelsematchen. 
Självklart föredrar jag att vinna hela tiden, men i en förberedelsematch var det viktigt för mig att se saker och ting.
Vi kommer att förbereda oss väl inför mötet i Porto på lördag. Jag ville se vad som görs rätt och fel. Men jag är nöjd med den här vistelsen.

De som spelar mot Porto kommer troligtvis vara de som kommer att spela mot Brest i nästa säsongs första ligamatch, nästa lördag!

Läget i Lyon
Cornet står återigen uppsatt bland försvararna.
Denayer är frånvarande, sjuk sägs det. 
Thiago Mendes, för tillfället säger man att affären med Flamengo inte rör på sig. Men Mendes finns inte med i denna den kallade truppen för matchen mot Porto. Enligt info så räknar Bosz inte med honom, och inte heller med Koné eller Diop! 
Lukeba, Keita och Bradley Barcola är de tre enda ungdomarna (av de som kom med i A-laget efter den 1 juli) som är kvar nu efter de här försäsongsmatcherna. Dom ser ut att stanna i A-laget. 
Det pratas om att vi ev. kan få se Lukeba spela vänsterback mot Porto. Funkar det så kan man sälja Cornet i rappet! 
Paqueta är på väg hem....

Kallad trupp:
Barcola, Lopes, Pollersbeck - Cornet, D.Da Silva, Diomandé, Dubois, Gusto, Henrique, Lukeba, Marcelo - Aouar, Caqueret, F.Da Silva, Jean Lucas, Keita - B.Barcola, Cherki, Dembélé, Kadewere, Slimani, KTE

Möjlig startelva:
Lopes - Dubois, Marcelo, Diomandé, Cornet - Lucas, Caqueret, Aouar - Toko Ekambi, Dembele, Cherki

Porto
Har spelat tre vänskapsmatcher så här långt. De två senaste en vinst mot Lille (2-0) och en oavgjord match mot Roma (1-1). 
Laget tränas sedan juni 2017 av Sérgio Conceição (tidigare Nantes, Vitoria Guimaraes samt Sporting Braga). 
Porto slutade 2:a förra säsongen, 5 poäng bakom Sporting. 
Även för Porto startar ligan nästa helg.
Finns säkert många bra spelare i Porto men det enda namnet som ringer en klocka hos mig är Real Madrids fd. mittback Pepe. 

Portos startelva (?):
Diogo Costa - Mario, Mbemba, Pepe, Manafa - Otavio, Oliveira, Bruno Costa, Pepê - Martinez, Taremi

Avspark 18.30.
Vi streamar.

Källa: Le Progrès

Birgitta Malmborg2021-07-30 23:49:00
Author

Fler artiklar om Lyon

Inför Europa League: Lyon - Olympiakos
Inför L'Olympico: Lyon - Marseille