Maksimir, 2023-12-09 17:00

Dinamo Zagreb - NK Rudes
1 - 0

HNL: Dinamo – Rudes 1-0: tre tunga poäng mot ligajumbo (länk höjdpunkter)

HNL: Dinamo – Rudes 1-0: tre tunga poäng mot ligajumbo (länk höjdpunkter)

Promenad segern uteblev mot NK Rudes som fortfarande inte vunnit i ligan. Inhopparen Kulenovic säkrade tre poäng efter ny assist av Kaneko.

Dinamo Zagreb – NK Rudes = 1-0 (0-0)
Kulenovic 76’ 1-0.

Det här är långt ifrån Dinamos bästa utgåva. Att styrelsen misslyckats att ersätta spelarförsäljningarna av Livakovic, Josip Sutalo och Ivanusec med kvalitet är något alla kan hålla med om. Men spelet i första halvleken var under all kritik. Gästerna skapade flera målchanser i första halvleken än Dinamo på hela matchen.
 


Som så många gånger förr fick Jakirovic ställa om i startelvan på grund av spelarskador. För att börja med förstemålvakten Zagorac som skadade sig under uppvärmning på bortamatchen mot Slaven Belupo. Baturina, Peric och Bulat var tre viktiga pjäser som missade dagens match och en halvskadad Ristovski startade på bänken. Här letar jag inte efter alibi, det här är under all kritik att underskatta en motståndare som Rudes, som ja, ligger sist i ligatabellen med fyra oavgjorda och nu femton ligaförluster!

Rudes är desperata sedan lång tid tillbaka där gästerna har visat upp ett par bra partier senaste tiden och man satsar bestämt för allt eller inget. Lite mer skärpa ikväll på Maksimir hade räckt för Rudes att ta ledningen i första halvleken, men Nevistic stod i vägen och var en av Dinamos bästa spelare under första halvleken.

Dinamo-Rudes  <--------------------------------- Länk till höjdpunkterna

Om jag skulle nämna något mer som kanske sticker ut så är det säkert sista matchsituationen som händer, där domaren inte blåser av för huvudskada på NK Rudes spelare, och låter spelet istället spelas vidare, för att sedan skita i att ge gästerna en sista hörna utan blåser av spelet till glädje för oss Dinamo supportrar.

Även om skadelistan var någorlunda lång så kan jag inte se att matchbilden hade förändrats drastiskt. Det här var en missräkning som kunde blivit ett fiasko. Nu hoppas man att dagens match var en varning eftersom på torsdag kommer FC Ballkani på besök och det är en klubb som kommer att ha inställning likt Rudes hade.
 
Summering
Nu släpper man spelet och potentiella ”straffpunkten” som är ett hett tema längre ner söderut. Viktigast av allt var tre poäng och en seger behöver inte alltid vara vacker, redan imorgon kommer alla glömma matchen. Dinamo tog fjärde raka segern och den tredje raka utan att släppa in mål. På torsdag vänder vi oss till Conference League där man ska kämpa för att säkra våren i Uefas lägst rankade tävling. Därefter följer det stora derbyt på hemmaplan mot Hajduk som tappade poäng i fredags mot Lokomotiva Zagreb. Allt ser ut att vara bäddat för en rysare på Maksimir den 16:e december.

Spelarbetygen från 1- till 5.
5- legendarisk
4- världsklass
3- professionellt
2- medel
1- amatör

Nevistic 3- stark trea för målvakten som stod upp bra i första halvleken och räddade laget från att gå med underläge i halvtid.
Moharrami 1- kom aldrig upp i nivå idag, såg lite ointresserad ut och slarvade en del, svag insats.
Ljubicic 2- också här en svag tvåa, idag såg vi inte Ljubicics kända utflykter offensivt där han tränger djupt in i motståndarnas planhalva, något som saknades oerhört mycket.
Sutalo 3- såg helt okej ut idag, stabil kan man säga.
Perkovic 3- samma här, mittbacksparet gjorde arbetet idag till skillnad från ytterbackarna.
Misic 3- självsäker med bollen ikväll, en av dom få spelare som hade inställningen och som fattade hur viktigt det var att ta tre poäng!
Sucic 3- stark match av mittfältaren som tog chansen när Bulat var borta.
Vidovic 2- svagt ikväll, fick dock spela som centraloffensiv istället för Baturina, dock ska det inte vara en ursäkt.
Spikic 1- osynlig idag, blandar och ger.
Kaneko 3- samurajen får en trea idag, slog in en massor av farliga inlägg och till slut hittade bollen vägen till Kulenovic.
Petkovic 2- långt ifrån sitt bästa kan man säga.
Ristovski 3- höger sidan fick effekt redan efter att Ristovski byttes in i andra halvleken.
Ademi 2- kaptenen körde hårt idag, kan tycka att han skulle ha startat idag mot ett lag som Rudes…
Kulenovic 3- matchvinnaren idag efter inhoppet i 67:e minuten, får inte en trea bara för målet utan krigar inställningen!
Emreli och Marin /- spelade för lite för att betygsättas.
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-12-09 21:09:14
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb