Pressat Polen ställs mot Österrike i avgörande match

Pressat Polen ställs mot Österrike i avgörande match

Både Polen och dagens motståndare Österrike förlorade sina inledande matcher. Nu ställs de mot varandra i vad som många tror kan bli den avgörande matchen för båda lagen för att ta sig vidare från gruppspelet.

Polen spelade i helgen sin första match i detta EM i Hamburg mot Nederländerna. Trots att många, inklusive polsk media, ansåg att insatsen var bra mot Nederländerna så räckte det inte hela vägen till poäng trots att Polen tog ledningen tidigt i matchen genom Buksas nick. Nederländernas kvalité i laget och sitt spel avgjorde tillslut och nederländarna kunder vända till en 2 – 1 vinst.

Dagens motståndare Österrike mötte en av turneringens favoriter i sin premiärmatch i form av Frankrike. Trots att Österrike förlorade matchen med 1 – 0 efter ett självmål imponerades många av Österrikes spel och det var nära flera gånger att Österrike kunde kvittera under matchen. Österrikes insats imponerade till den grad att de har blivit tippade som favoriter inför dagens match.

Trots att det är en match kvar efter denna är känslan att dagens sammandrabbning kommer att avgöra vilket av dessa två lag som har chansen att nå tredjeplatsen och eventuellt få spela vidare efter gruppspelet som en av de bästa treorna. I sista omgången möter Polen Frankrike så det är låga förhoppningar om att polackerna ska kunna plocka poäng i den matchen, alltså är det i kvällens match som poängen måste in.

Österrike möter Holland i sista matchen men skulle Österrike gå in i den matchen med en eller tre poäng så är känslan att Polen kan få svårt att matcha det som krävs mot Frankrike för att ta sig vidare.

Där är vi inför kvällens drabbning. Två lag som förlorat i inledningen men ändå fått beröm för sitt spel möts på Olympiastadion i Berlin klockan 18:00 på midsommarafton. Till denna match förväntas Robert Lewandowski vara tillbaka och hela den polska fotbollsnationen hoppas på att han är det som kan avgöra till vår fördel ikväll.

Oskar A.2024-06-21 13:37:00
Author

Fler artiklar om Polen