Säsongens första derby stundar – fortsätter Rangers fina form?

Säsongens första derby stundar – fortsätter Rangers fina form?

Det har blivit dags för säsongens första Old Firm-derby och chanserna till tre poäng får anses vara stora för ett Rangers som befinner sig i storform.

Efter ett som alltid på tok för långt landslagsuppehåll är ligafotbollen äntligen tillbaka den här helgen och i Skottland vankas ett stekhett möte då ärkerivalerna Rangers och Celtic drabbar samman under lördagseftermiddagen.
 
Trots att endast drygt en tredjedel av seriespelet avverkats går det redan att utröna att det – föga överraskande – kommer stå mellan de två antagonisterna gällande vem som lägger vantarna på ligatiteln. De senaste nio åren är det Celtic som prenumererat på den, men den här säsongen kan ett tronskifte mycket väl bli till verklighet.
 
Rangers har nämligen inlett säsongen strålande och är efter tio omgångar obesegrade. Extra starka har man varit hemma på pampiga Ibrox Stadium där man vunnit samtliga av sina matcher samt släppt in noll mål. Med andra ord har det sett förbaskat bra ut.
 
Dessvärre spelas lördagens Old Firm-derby borta på Celtic Park, men det ska understrykas att Rangers även imponerat utanför sin egen arena. Högerbacken och tillika lagkaptenen James Tavernier har visat upp sig från sin bästa sida och toppar den interna skytteligan med fem fullträffar. Bakom honom har även Ryan Kent och Alfredo Morelos visat framfötterna när det kommer till målskyttet, och bästa framspelaren har Ianis Hagi varit – som verkar kommit igång efter en trög start.
 
Steven Gerrard och hans manskap bör alltså stå redo för den tuffaste utmaningen hittills då man ska försöka övermanna Celtic och därmed cementera sin plats som serieledare. De grönvita har en match mindre spelad och är en poäng bakom Rangers i tabellen, men tar sig förbi vid seger.
 
Utsikterna till tre poäng får anses vara goda. Rangers ser starkare ut än på bra länge och befinner sig i enastående form där flertalet spelare är i gott slag. Så fast än att även Celtic haft en positiv start på säsongen är det en känsla av hoppfullhet som sköljer genom kroppen.
 
Tråkigt nog kommer inga supportrar tillåtas och ett Old Firm-derby utan fans är givetvis inte samma sak, men räkna ändå med hetsig stämning på planen med många tuffa närkamper och heta känslor.
 
Allan McGregor, Filip HelanderKemar Roofe och Alfredo Morelos är spelarna som riskerar missa matchen på grund av olika anledningar. Nikola Katic och Joe Aribo kommer defintivt inte till spel.
 
Matchen startar klockan 13:30 och går att se på Viasat Sport Extra eller Viaplay.
 
Preliminär laguppställning: McLaughlin – Tavernier, Goldson, Balogun, Barisic – Kamara, Jack, Davis – Hagi, Kent – Defoe

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-10-16 16:00:00
Author

Fler artiklar om Rangers