Sillysvepet: Arsenal och United i dragkamp – Djurgården säljer till Holland?

Sillysvepet: Arsenal och United i dragkamp – Djurgården säljer till Holland?

Söndagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

Messi bekräftar en möjlig PSG-flytt
Messi hade idag en trfylld och känslosam presskonferens för att tack farväl till Barcelona. Där pratade han bland annt om att det kan bli verklighet av en flytt till Paris och PSG.
(Goal)

... läkarundersökning sker redan idag
Det går fort i hockey lyder uttrycket. Så även i fotboll verkar det som. Franska medier skriver om att Leo Messi ska göra en läkarundersökning i Paris redan idag. PSG:s tränare Mauricio Pochettino ska redan ha hört av sig till storstjärnan för att övertyga den store lille argentinaren om deras projekt och varför han ska ansluta sig till Paris klubben.
(L'Equipe)

Barcelona stoppar PSG-flytten?
Trots att Messi tidigare i dag tog adjö av sitt älskade Barcelona har den katalanska klubben inte gett upp hoppet om att lösa situationen. Detta genom att anmäla PSG för att överträda Financial Fair Play-regeln.
(Marca)

Bayern bekräftar intresse för Håland
Det är Bayern Münchens sportchef, Hasan Salihamidzic, som öppnar upp om intresset för rivalens stjärnanfallare.
(Goal)

Nytt kontrakt till Kimmich på gång
Bayern ser ut att erbjuda ett nytt kontrakt för den mångsidige tysken. Även Leon Goretzka kan få skriva på ett nytt kontrakt.

(Fabrizio Romano)

Lukaku ser förlorad ut för Inter
28-åringens övergång till Chelsea närmar sig nu. Klubbarna sägs vara överens om en transfer. Summan för övergången sägs ligga på 115 miljoner euro.
(Fotbollskanalen) (Fabrizio Romano)

... som nu blickar mot Martial
Fransmannen i Manchester United kan ersätta Romelu Lukaku i regerande mästarklubben Inter.
(The Mirror)

Arsenal utmanar Man United om Tripper
London klubben ska enligt uppgifter försöka värva in ytterbacken i sommar. Det har länge pratats om en flytt från Spanien till Manchester United tidigare. 
(The Sun)

Burak Kapacak presenterad av Fenerbahce (Fenerbaches twitter)

Atalanta vill värva Abraham
Bergamo klubbens ledning ska träffa Chelseas dito för att försöka värva anfallaren Tammy Abraham. Det ska ske inom 48 timmar, skriver Fabrizio Romano. (Fabrizio Romano)

Kane måste tvinga sig bort från Spurs
Regerande mästarna Man City har länge försökt värva Harry Kane. För att det ska bli av måste nu engelsmannen aktivt tvinga sig till en flytt. Det kan bli en jobbig situation om det ändå inte blir av.
(The Mirror)

... blir Lautaro ersättare eller anfallspartner till Kane?
Argentinaren Lautaro Martinez ser ut att gå till Tottenham istället för Arsenal som det tidigae har talats om. De sägs ha kommit överens om en transfersumma på £60 miljoner för anfallaren.
(The Times)

Mallorca närmar sig Kubo värvning
Det ska handla om en utlånging för japanen. Real Madrid sägs dock föredra att spelaren går till Real Sociedad, precis som Martin Ödegaard tidigare gjorde. 
(Marca)

Newcastle med förfrågan om Phillips
Mittbacken har det tufft att konkurrera om en mittbacksposition i Liverpool. Newcastle sägs nu, i konkurrens av Burnley, Brighton och Southampton, vilja värva Nat Phillips. Affären kostar runt £15 miljoner för försvararen.
(The Athletic)

Willock närmar sig flytt?
Newcastle fortsätter drömma om Joe Willock och under den kommande veckan ska man göra ett ordentligt försök att köpa loss honom från Arsenal – vilket väntas gå loss på runt 20 miljoner pund.
(Daily Mail)

Officiellt: Roma värvar talang
Matias Vina spås gå en lysande framtid till mötes och har nu presenterats av Roma.
(Uruguay-redaktionen)

Hertha redo att sälja stjärnan
Matheus Cunha visade framfötterna när hans Brasilien kammade hem guld i OS och intresset för hans tjänster lär således ökat. Hans klubb Hertha Berlin uppges se sin chans att inkassera en rejäl slant och ska vara redo att sälja 22-åringen för 30 miljoner euro.
(Calciomercato)

Witry förlorad för Djurgården?
Enligt Expressens Daniel Kristoffersson är Aslak Witry så gott som klar för en övergång till holländska AZ Alkmaar hemmahörande i Eredivisie.
(Expressen)

*** *** *** ***
Lördagens Sillysvep

SvenskaFans.com2021-08-08 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans