Sillysvepet: Ramos och Messi till PSG? – Norrköping riskerar spelarflykt

Sillysvepet: Ramos och Messi till PSG? – Norrköping riskerar spelarflykt

Vi sammanfattar senaste nytt som rör Silly Season. Här är dagens nyheter.

Från och med måndagen är transferfönstret öppet i England, Spanien, Tyskland, Italien och Frankrike. I Sverige öppnar fönstret den 8 januari.

***

Ramos till Manchester City?
Det kan bli Premier League nästa säsong för spanjoren vars kontrakt med Real Madrid går ut i sommar.
(ESPN)

... eller Ramos till PSG med Messi?
Spanska El Chiringuito tar i ordentligt. Real Madrid-backen påstås vara öppen för att spela med Messi i PSG. Även Messi sitter ju på ett utgående kontrakt.


Juventus vill ha Papu Gómez?
Den argentinske anfallaren Alejandro Gómez ryktas vara påväg bort från Atalanta efter en misstänkt konflikt med tränaren Gian Piero Gasperini och nu verkar Juventus vara intresserade.
(Gianluca di Marzio)

Juventus och Genoa i bytesaffär?
Nicolo Rovella anses vara en av Italiens största talanger och Juventus ser ut att vinna kampen om Genoas guldklimp. I motsatt riktning kommer i så fall Manolo Portanova gå, plus att Genoa får runt sju miljoner euro i handen.
(Transfermarkt)

”Asoro och Genoa skiljs åt”
Uppgifter gör gällande om att Joel Asoros tid i Genoa är förbi då parterna kommit överens om att bryta kontraktet efter noll minuters speltid.
(Gianluca Di Marzio)

"Chelsea funderar på Sjevtjenko"
Frank Lampard är fortsatt under press på Chelsea-bänken. Nu uppges den tidigare anfallaren och nuvarande ukrainske förbundskaptenen vara en potentiell ersättare.
(Le10Sport)

Isaks lagkamrat till Atlético?
Alexander Isaks brasilianske anfallskollega i Real Sociedad, Willian José, kan vara nära en flytt till Atlético de Madrid.
(AS)

Éder till Inter?
Den italienska brasilianaren Éder uppges vara aktuell för att lämna Jiangsu Suning i Kina och förstärka anfallet i Inter.
(Gianluca di Marzio)

”Ajax i samtal med Eriksens agent”
Blir det en återkomst till Ajax för Christian Eriksen? Enligt de senaste uppgifterna har den holländska klubben varit kontakt med mittfältarens agent.
(Sky Italia, via Dutch Football)

Kiese Thelin till Kasimpasa?
Den turkiska klubben som uppges vilja låna Isaac Kiese Thelin från Anderlecht är Kasimpasa, och därmed ser det inte ut som att anfallaren kommer spela i Malmö FF även nästa säsong.
(Fanatik)

Gyökeres åter på tapeten för MFF
Det är inte första gången som Viktor Gyökeres ryktas vara på väg till Malmö FF. Men med Isaac Kiese Thelin borta bör chanserna vara större för att övergången blir av.
... som förlänger med målvakten
Målvaktslöftet Mathias Nilsson förlänger sitt kontrakt med de regerande mästarna, som gäller fram till och med nästa år.
(MFF:s hemsida)

Duo kan lämna Spurs?
Dele Alli stannar i klubben, men både den argentinske målvakten Paulo Gazzaniga, och ytterbacken Danny Rose, har fått tillåtelse att lämna i januari.
(Sky Sports)

”Ganska säker på att han stannar”
Efter ryktena om att Kevin De Bruyne inte vill förlänga sitt avtal med Manchester City har nu Pep Guardiola uttalat sig, och säger att han är relativt säker på att belgaren kommer bli klubben trogen.
(Transfermarkt)

Arsenal spanar i Norwich
Emiliano Buendia är namnet på den senaste spelaren som kopplas samman med Arsenal. 24-åringen håller till i Norwich och har den här säsongen imponerat så pass i Championship att Mikel Arteta tror att yttern kommer förstärka ”Gunners”.
(Independent)

Inter Miami och Marseille vill ha Lössl
Jonas Lössl står inte högt i kurs i Everton och kan inte förvänta sig någon speltid. Detta riskerar äventyra hans plats i den danska EM-truppen, och därför kan en flytt vara guld värd nu i januari. Klubbarna som visar intresse är främst Inter Miami och Marseille.
(Tipsbladet)

Rojo flyttar hem?
Manchester Uniteds argentinske försvarare Marcos Rojo är aktuell för Boca Juniors.
(Daily Mail)

Elneny stannar i Arsenal?
Trots intresse från turkiska storklubben Besiktas ser den egyptiske mittfältaren ut att bli kvar.
(Football London)

Officiellt: Affane lämnar Blåvitt
I samförstånd har IFK Göteborg och Amin Affane beslutat sig för att riva kontraktet och gå skilda vägar med omedelbar verkan.
(IFK Göteborgs hemsida)

Salzburg vill ha Norrköpings supertalang
Isak Bergmann Johannesson är en eftertraktad talang och trots att han bara är blott 17 år gammal kan han snart vara förlorad för IFK Norrköping. Detta då Red Bull Salzburg ser honom som nästa projekt att utveckla till en stjärnspelare.
(Laola1)

... och även Haksabanovic kan lämna
Förutom Johannesson ska någon av klubbarna i Red Bull-koncernen vara ute efter Sead Haksabanovic. Flera bud ska ha inkommit och det lär bli svårt för Norrköping att förhindra en flytt då 21-åringen sagt sig vilja testa något nytt.
(Expressen)

Toulouse nästa för Pettersson?
Isak Pettersson har tidigare varit öppen med att han ser sin framtid någon annanstans än i IFK Norrköping. Kanske det blir Frankrike härnäst för målvakten, då han nu sägs vara nära en övergång till Toulouse. 
(FotbollDirekt

... som ersätts av Jansson
Vad det verkar har IFK Norrköping redan gjort klart med ersättaren till Pettersson. Det blir Oscar Jansson som ska ta över förstaplatsen mellan stolparna i ”Peking”.
(Expressen)

Fransson kan hamna i Polen
Snacka om att det är många rykten kring IFK Norrköping i dag. Även Alexander Fransson kan vara på väg bort, och det till polska Lech Poznan.
(Interia Sport)

Officiellt: Nilsson testar lyckan i Tyskland
Wehen Wiesbaden är nästa adress för Gustaf Nilsson, som därmed lämnar BK Häcken.
Tio miljoner för Witry
Djurgården har nu bestämt sig för hur mycket man kräver för att släppa Aslak Fonn Witry. För runt tio miljoner kronor är man beredda att sälja högerbacken.
(Sportbladet)

”Bayern München funderar på Milik”
I sommar löper Arkadiusz Miliks kontrakt med Napoli ut och flera klubbar väntas vara villiga att kontraktera polacken. En av klubbarna sägs Bayern München vara, som gärna ser Robert Lewandowski få en landsman till avlastare.
(Sport)

Köln vill rensa i truppen
Sebastian Andersson ser ut att få ta adjö av flera lagkamrater i vinter då Köln siktar på att göra sig av med upp till sex spelare. Bland annat handlar det om Frederik Sörensen, Marco Höger och Dominick Drexler.
(Bild)

Gerhardt snart i Hertha BSC?
Den tyska huvudstadsklubben är sugna på att plocka in Yannick Gerhardt i vinter för att stärka upp det centrala mittfältet. Även Köln har sedan tidigare visat intresse för din före detta spelare.
(Express)

*** *** ***

MÅNDAGENS SILLYSVEP

SvenskaFans.com2021-01-05 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans