Lagbanner
Jämtkraft Arena, 2023-08-12 15:00

Östersund - AFC Eskilstuna
1 - 1

Efter Östersunds FK - AFC Eskilstuna: Såpa i handskarna?
Publiken mot Skövde AIK på Tunavallen! Foto: Tommy LS Andersson

Efter Östersunds FK - AFC Eskilstuna: Såpa i handskarna?

AFC's 1-1 uppe i Östersund blev skyltfönster för en av de värre målvaktstavlorna på senare dagar. Om du heter Andrew Mills, stäng av nu!

Båda lagens förlustfria svit förlänges på Jämkraft Arena under helgen. En match där målvakterna för vardera lag stod i centrum, en på ett bra sätt, den andre på ett mindre bra sätt. 

AFC startade matchen som det klart bättre laget och skapar tidigt flera bra målchanser. Mendi hade bland annat en nick i helt fritt läge som på något vis lyckades smita förbi stolpen. Med saknaden av Samir Maarouf som hade en liten skada valde Nolberto Solano att starta med Oskar Lindberg ute till höger, ett beslut som nästan bar frukt. Inlägget från hans sida nickades dock som sagt tätt utanför av Mendi. 

Även om Lindberg hade en bra påverkan offensivt såg det svagare ut defensivt på hans högerkant. En svepande boll bakom backlinjen tog sig förbi Mattis Adolfsson. Sebastain Karlsson Grach fick läge att skjuta, men Nick Wolters stod som så ofta i vägen igen för AFC! Flera lägen skapades längs Östersunds vänsterkant. Tidigare AFC-spelaren André Österholm nickade tätt över från en leverans, och från en annan kunde Malcolm Stolt göra 1-0 för hemmalaget, efter en minst sagt tilltrasslad situation. Det resultatet höll sig till paus, och kunde ha ökats på tidigt i andra halvlek. En frispark från hemmalaget seglade hela vägen igenom AFC's försvar, stolpen räddade bortalaget vid det tillfället. 

Sen skulle matchens höjdpunkt, lågpunkt? Vad man nu än vill kalla det komma. Efter en solo-räd av Ishak Shamoun fick han läge att skjuta som Mills klarade, bollen sedan ut till hörna för AFC. Palominos skruvade boll såg ut att inte vara några problem för Mills att hålla, engelsmannen i buren hinner till och med ta något steg med bollen innan han helt oprovocerat tappar bollen, rakt framför fötterna på en oförlåtande Anton Ekeroth, som smäller in 1-1 och AFC är med i matchen igen. Såpa i handskarna, otur eller slump vet bara Andrew Mills. Misstaget ledde till Anton Ekeroths första mål i AFC. 

Vad som följde var en följd av chanser för hemmalaget, men Nick Wolters fortsatte sin mycket imponerande form för AFC och säkrade 1 poäng hem till Eskilstuna för AFC. Bortalaget hade också ett sent mål bortdömt för hands, och kunde med lite röta fått med sig alla 3 poäng. 

Resultatet förlänger dock AFC's förlustfria svit och cementerar laget något i mitten av serien. På fredag spelar AFC sin nästa match, då man åker till Göteborg för ett möte med Håkan Hällströms gröna gäng, GAIS. Matchen går av stapeln kl 19:00 på Gamla Ullevi. Forza AFC! 

Isac Vestholmisac.w@live.seTwitter: Isacvestholm2023-08-14 16:15:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna