Lagbanner
Bodin: Som 2007 - fast omvänt.
Sista pusselbiten?

Bodin: Som 2007 - fast omvänt.

Det brukar heta att "AIK säljer guldet". Vi gjorde det 2006, när Derek Boateng såldes till Israel - och vi gjorde det 2007 när Wilton Figueiredo såldes till Qatar. Nu vänder vi på steken; nu storsatsar AIK inför slutspurten 2012. Med fem poäng till godo kan knappast Elfsborg känna sig säkra.

Vilken trio vi hade på toppen. Wilton Figueiredo, Ivan Obolo och Lucas Valdemarin var de som bidrog mest till AIK:s drömfotboll under 2007. Och visst luktade det guld - än mer när transferfönstret stängde i augusti. Men, då hände det som inget trodde. Wilton såldes i september till oljenationen Qatar och medan AIK blev ett rikare fotbollslag, tappade de även guldet. 

Faktum är att Gnaget avslutade säsongen med sex matcher utan seger - 4 poäng av 18 möjliga. Vinsten mot Hammarby (2-1) var Wiltons sista match i klubben och därmed också AIK:s sista seger för säsongen. 

AIK kan ha köpt guldet
Men nu gör AIK tvärtom. Nu kan det vara första gången AIK KÖPER guldet. Visst, 2009 värvade vi Dulee Johnson och Antonio Flavio under sommarfönstret, men de värvningarna är knappast av samma dignitet som årets. 

I sann hybrisanda hoppas jag att Borges-Goitom-Bangura ska upp i samma höjder som trion från 2007. Och varför skulle de inte kunna det? Både Goitom och Bangura värderar jag (och nog de flesta andra) högre än Valdemarin. Dessutom kommer nu Borges ha fina lekkamrater att servera instick till, något han saknat för det mesta de matcher han spelat mittfältare. Han kommer höja sig. 

"Ligan avgörs två närmsta omgångarna"
Lägg där till att Robin Quaison, som idag blev uttagen till U21-landslaget. Håller han för spel där är han ju förstås tillbaka i spel 100 procent. En sylvass inhoppare (?) eller fullgott alternativ till Borges.

Ligan kommer avgöras de två närmsta omgångarna, var så säkra. Om AIK lyckas besegra Helsingborg i helgen och sedan vinna ett derby mot DIF med Borges-Goitom-Bangura den 16 september, så blir Gnaget svårstoppade. Kom ihåg: AIK har inte vunnit ett derby sedan guldåret 2009, så boosten att besegra en formstark lillebror direkt efter uppehållet kommer bli enorm. 

Vi har både Elfsborg och Malmö kvar på hemmaplan - och även om AIK varit bäst på bortaplan i år, är jag övertygad om att inga fler förluster tillkommer på Råsunda. 

***
I övrigt tycker jag vi ska börja hajpa Supersöndag. Dagen då vi först möter DIF (14:00) och sedan tar emot Färjestad för elitseriepremär på Hovet (19:00). Använd #supersöndag på Twitter - vi ska visa vilka som är störst i Stockholm! 

Christoffer Bodinchristofferbodin@gmail.com2012-08-28 15:20:32
Author

Fler artiklar om AIK

Hoppet om Europa lever trots derbybaksmällan
Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen