Lagbanner
Club Brügge i förhandlingar om Mohamed Bangura?
"Den bästa Banguran" kan även han lämna AIK inom en snar framtid.

Club Brügge i förhandlingar om Mohamed Bangura?

Skyttekungen Teteh Bangura lämnade AIK med lovorden att klubben fortfarande hade den bästa Bangura i sin ägo. Snart kan klubben bli Bangura-fri då den belgiska storklubben Club Brügge sägs föra långt gångna förhandlingar med AIK.

Mohamed Bangura gjorde sig välkänd då han under förra hösten chockade Allsvenskan med dunder och brak. Anfallaren kom direkt från division ett och räddade i praktik kvar AIK på egen hand i högsta serien.

Bangura-succén gav eko i hela Europa och under säsongen 2011 har han varit ”de stora matchernas man” för Solnaklubben. Tillsammans med hans lojale kompanjon Teteh Bangura har ”Banguras” bildat Allsvenskans mest fruktade anfallspar.

Hela sommaren har scouter från Europeiska storklubbar valt att följa AIK:s matcher vilket efter många om och men resulterade i att Teteh Bangura lämnade klubben för Bursaspor under förra veckan. Då talades det om klubbens största affär någonsin, det ”rekordet” kan dock bli kortvarigt. 

Det faktum att Brügge hade inte mindre än fem man ur sin organisation på plats tyder på att det är mer än en vanlig scoutning. Klubbens general manager säger till Aftonbladet att han och den övriga delegationen befinner sig i Sverige och närmare bestämt Norrköping på semester. Sanningshalten i den utsagan är upp till var och en att bedöma.

 Den belgiska storklubben, som endast lyckades placera sig på en fjärdeplats säsongen 2010/11, skickade bland annat sin president samt scoutchefen vilket tyder på ett väldigt stort intresse. Även Mohamed Banguras agent Patrik Mörk fanns var på Nya Parken vilket gör saken tydligare. Samtliga inblandade i affären har valt att inte ge några kommentarer alls till Sportbladet som avslöjade nyheten. Det troliga är att Club Brügge för långt gånga förhandlingar med AIK om en övergång för Mohamed Bangura.

Uppdaterat: Agenten Patrick Mörk bekräftar att AIK tackat nej till ett bud på 25 miljoner kronor. AIK uppges kräva 40, vilket kanske slutar med att man möts vid strax över 30?

Axel Franzén@AxelFranzen på Twitter2011-08-16 13:49:00
Author

Fler artiklar om AIK

Hoppet om Europa lever trots derbybaksmällan
Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen