Lagbanner

Dumstruten på

Ibland blir det rättelser, ibland blir det ursäkter och ibland så drar man bara tillbaka något för att det inte håller nivån. Vi har kommit till ett sådant fall.

Generellt sett så undviker jag att skriva för mycket när jag är mitt uppe i känslorna. Undantagen är få och då är jag ofta väldigt noga med att försöka lägga dom åt sidorna. Tidigare idag så publicerade jag en krönika, eller som jag själv skulle uttryckt det. Ett längre foruminlägg. Eftersom jag förra året såg till att dra tillbaka en krönika som var upplagd, på grund av kvalitetssäkring, så måste jag göra detsamma i det här fallet.

Fallet är det exakt samma. Åsikterna generellt är inte fel, och sakfrågan är en vettig sådan. Men i min känslomässiga upphetsning så valde jag att skriva saker som normalt inte kommer i text. Grova antaganden om saker som jag inte har något bevis för. Och eftersom jag inte har bevis så blir antydan bara feg och helt enkelt inget som man sysslar med om man vill bli tagen på allvar.

Jag reagerade häftigt på "nyheten" om att Bangura reagerat negativt på ett bud på 25 miljoner kronor. Det var droppen som fick bägaren att rinna över och jag skrev en krönika i vredesmod gentemot media, modernfotboll och klubbens historia med dåliga affärer. Saken är den att de var en nyhet i Aftonbladet. Trovärdigheten skall alltid ifrågasättas när det gäller dom, eftersom det är en tidning som bygger på att vinkla saker till ett säljbart material. Jag gick i fällan.

Jag kan inte så mycket om agenter, men jag ogillar dom av princip. Det jag vet är att Patrick Mörk ligger bakom att t.ex. Boateng kom till Sverige. Och Bangura. Rent principiellt ogillar jag verksamheten som agenter står för därför att det blir ett stort svinn på pengar från klubbarna och spelarna. Allt blir dyrare helt enkelt. Men jag kan inte ifrågasätta att personen ifråga fått bra spelare till Sverige. Och är jag realistisk så vet jag att jag hellre vill ha en bra agent som levererar, än en som bara snackar.

Av den anledningen så ber jag därför Patrick Mörk om ursäkt. Det var fel att hävda saker om honom som jag inte har något som helst bevis för, med enda anledning att jag är trött på den moderna fotbollen. Det känns oerhört pinsamt, i efterhand, att ha applicerat åsikter som jag har kring några av Patrick Mörks mindre seriösa "kollegor" på honom. För i någon mån förtjänar han bättre, en person som hjälpt till att få Derek Boateng och Mohammed Bangura till Råsundas gräsmatta har berikat våra liv. Då förtjänar man helt enkelt att kritik är saklig, minst.

Det handlar helt enkelt om att inte kasta sten i glashus. Jag kan inte som redaktör dra in en krönika för att sedan göra ungefär samma sak, utan att ta ett ansvar för saken.

Kettil Henriksson2011-01-28 19:24:12
Author

Fler artiklar om AIK

Hoppet om Europa lever trots derbybaksmällan
Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen