Hammarby föll tungt i Örebro

Förra årets framgångar följdes onekligen inte upp. En blytung förlust i slutminuterna mot Örebro gör att Hammarby slutar på åttonde plats i årets allsvenska. En stor besvikelse sett till förutsättningarna.

Hammaby förlorar årets sista match borta i Örebro med 2-1. Detta efter att Dovin tyvärr inte fick tag på hörnan i den 90:e minuten och hörnan kan nickas in. Surt och rätt talande för säsongen 2020. Hammarby slutar därmed på en usel åttonde plats i tabellen vilket får anses vara ett fiasko.

Tidigt i den första halvleken tar hemmalaget ledningen. Det är en hörna som först rensas av Dovin men Besara tar hand om andrabollen och kan sätta ett välriktat inlägg på Skovgaards skalle som därmed gör 1-0 i den 16:e minuten.
Med halvtimmen spelad drar Magyar på sig sitt andra gula och därmed känns det som att den här dagen är förstörd. Återigen får Bajen spela med 10 man. Man tar in Fenger i mittförsvaret och Kakaniclic kliver av.
Örebro låter oss jaga boll och i den första halvleken skapar vi inte riktigt några vassa chanser.

I den andra halvleken steppar vi upp spelet något. Spelet jämnar ut sig när tempot blir lägre och ÖSK är inte dominanta trots en man mer. Visserligen gör de 2-0 i den 60e minuten med det målet avvinkas för offside.

Hammarby anfaller med en del folk. Jeppe Andersen har en fin räd in i straffområdet men passningen rensas undan. Här följer en sekvens av matchen där det inte alls känns som att vi spelar i numerärt underläge.
Det kommer dock en kvittering. Aimar Sher och Jeppe har ett fint samarbete där Jeppes passning sen når Gustav Ludwigson som gör 1-1. Ett riktigt vackert fotbollsmål. Och också rätt välförtjänt så som matchbilden såg ut då.

Men det är klart att det här jävla pissåret ska skita sig helt. Först klarar vi oss med ett stenhårt skott i ribban från Gall. Därefter rensar Björklund bollen lite turligt till hörna. Matchklockan har tickat upp i sista matchminuten av ordinarie speltid. Hörnan slås från vänster. En av ÖSKs spelare parkerar framför Dovin. Tyvärr har Oliver såpa i handskarna i den situationen. Självklart tappas bollen in. Hemmalaget vinner matchen och går därmed om oss i tabellen. Jag lider mest med Oliver Dovin. Jag tycker att han gör 89 riktigt bra allsvenska debutminuter. Det där bolltappet gör inga underverk för psyket.

Jag är lite för besviken för att orka summera varken match eller säsong. Vi spelar ihop 41 poäng och drömmen om framgång stannar återigen vid just en dröm.
Det som smärtar mig mest är nog hur det attitydsmässigt har sett ut. Att det inte alls har sett ut som ett lag. Det smärtar mig att se så många taffliga misstag, felpassningar, klantiga utvisningar och faktiskt då också missade målchanser.

Nu packar jag ihop mitt supporterskap för detta bedrövelsens 2020. Självklart kommer jag igen. Men jag ska erkänna att mitt fotbollsintresse onekligen har fått sig en stor törn detta hemska år. Att inte få vara på plats har gjort något med mig. Och det är inte bra saker.

Jag saknar mina grönvita läktarvänner. Jag får tårar i ögonen av att bara tänka att en hel jävla säsong har gått utan att vi har fått ses på läktarplats.

Utvärdera, rannsaka och gör nu ett gediget analysarbete Hammarby. Det behövs. Och så enkelt som att skylla på att det var ett annorlunda år - det tror jag inte på. Det finns fler stenar som måste vändas på.