Fem snabba efter Götet-MFF
Ett underbart mål av vår underbare Sören!

Fem snabba efter Götet-MFF

Vi vann igen! Trots en spelmässigt inte särskilt imponerande första halvlek så gick MFF till pausvila med en tvåmålsledning och sen var det liksom inget snack om saken.

Första halvlek: IFK Göteborg skapade - MFF levererade
Göteborgarna pressade MFF hårt och hittade ytor när de vann boll. Men, när det kom till den så viktiga och omtalade sista tredjedelen så såg det inte lika bra ut. Felpassningar, felbeslut och få riktiga farligheter. De hade en boll i närmaskorna men det var efter en tydlig offside. När MFF anföll gick det däremot lite för långsamt, få passningar i djupet, man slog hellre bollen i sidled eller bakåt. Men, så plötsligt smällde det till. Peña, som jag knappt hade märkt tidigare under matchen, löpte med bollen på kanten och slog ett riktigt snyggt inlägg till Botheim vid bortre stolpe. Botheim satte dit foten och och ledningsmålet var ett faktum. Målet satte sina spår hos hemmalaget som mattades av något. Men det gjorde inte MFF. Mindre än 10 minuter efter ledningsmålet var det nämligen dags för Mr Rieks.

Vi älskar Sören Rieks allez allez
Det är så oerhört tryggt och fint och härligt att ha en spelare som Sören Rieks i truppen. Rutinerad som få. Köper utan gnäll att det blir en del tid på bänken. Och när han får spela gör han oerhört sällan bort sig utan bidrar i högsta grad till spelet. Att han får göra mål, mot just IFK Göteborg, var riktigt härligt. Och vilket mål sen. En riktigt jäkla klassavslut. Ytterligare en sån där spelare som man inte kan tänka sig Malmö FF utan. Man vet vad man får med Sören.

Mer dansk dynamit 
En annan dansk som hela tiden imponerar och som jag är väldigt glad att ha i den himmelsblå tröjan, inte minst med stundande Europaspel är Stryger Larsen. Gång på gång visar han sin rutin, sin skicklighet. Som till exempel vid 1-0 målet när han genom en "screen-a-la-basket" såg till att Peña fick utrymme att slå sitt perfekta inlägg till Botheim. Såna aktioner älskar jag att se! 
 
Tar MFF ledningen släpper man den inte
Ibland blir jag trött på all statistik och ibland helt meningslös fakta som rabblas upp i TV-sändningarna. "Han har bara gjort mål en gång när han hade det vita hårband istället för det svarta" eller "MFF vinner ofta matcher på torsdagar med en udda siffra i datumet". Men den här fastnade: När MFF tagit ledningen i en match har man inte förlorat på (med dagens match) 24 matcher. Det är en siffra som onekligen skapar trygghet. Och (ja, jag vet att jag skrivit om det förut) det måste vara så oerhört knäckande som motståndare att, när man jagar i underläge, se Malmö FF byta in AC, IKT och Ali.

Och spelar Lasse Berg Johnsen förlorar vi inte
En annan fakta man älskade att höra var om LBJ - vi förlorar inte med honom på planen - det har vi inte gjort på hela sässongen (plus en del av förra). Ibland tänker man knappt på att han är där. Han gör sitt jobb i det tysta. Täcker upp bakom vår uppsjö av offensivt lagda spelare. Rensar, löper, tar alltid jobbet. Själklart ville han i intervjun efter matchen inte lägga något fokus vare sig på statistiken eller det mål han gjorde i matchens slutminuter. Han ville bara prata om laget. Och om supportrarna. Känns som ännu en spelare som verkligen kan växa sig fast i supportrarnas hjärtan.

Åsa Flykt2024-05-13 21:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF