Lagbanner
Spelarbetyg efter IK Sirius - BK Häcken (1-4)

Spelarbetyg efter IK Sirius - BK Häcken (1-4)

Trots stora skadebesvär kan Häcken kamma hem en behaglig 4-1-seger mot Sirius på Studenternas IP. Nedan finner ni spelarbetygen från kvällens kross!

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd


Peter Abrahamsson - ++
Chanslös på Sirius reduceringsmål. Var lite osäker i några enstaka situationer, framför allt när han tappade bollen i en situation som mycket väl hade kunna rendera i farligheter. Utöver det en klart godkänd insats.

Valgeir Lunddal - ++++
Idag syns det vad som skiljer Valgeir från Totland. Från en skakig Totland-insats mot Kalmar förra veckan, till en dominant insats från Valgeirs sida här mot Sirius. Kraftfull när han kliver framåt, och lugn när han har bollen vid fötterna. Vuxit ut till en riktig nyckelspelare. 

Even Hovland - +++
Varken han eller sin mittbackspartner Sandberg behövde försvara så värst mycket idag. Viktig i uppbyggnadsspelet. Många var nog oroade när han seglade ner med vad som såg ut att vara en knäskada. Väldigt tur att skadan verkar vara mildare än först befarad.

Simon Sandberg - +++
Hade inte alls mycket att göra, som tidigare nämnt. Spelskicklig mittback som sällan slår bort bollar. En klar förbättring efter förra veckans tveksamheter.

Kristoffer Lund - ++++
Mycket det jag sa om Valgeir faller även in på Lund. Otroligt viktig i anfallsspelet med sina giftiga inlägg, men även robust i försvaret. Är inne på Högmos spår om hur Lund snart knackar på landslagsdörren.

Samuel Gustafson - ++++
En vanlig Samuel Gustafson insats. Pingar 40-metersbollar i sömnen, och visar såklart upp sitt sedvanliga lugn. Slarvar lite i slutet, men allt i allt en suverän insats.

Romeo Amane (ut 83)  - +++
Visar saker som jag har saknat lite under de sista matcherna. Skjuter mycket, och hade tre bollar som hade kunnat resultera i nätrassel. Dessutom värderar han bättre än tidigare, och showar stundtals med hans imponerande teknik. Han har, som Samuel Gustafson beskrev det, otroliga råvaror.

Mikkel Rygaard - ++++
Efter en del tveksamheter i den första halvleken så växlar han upp i den andra halvleken. Gör ett klassmål, och serverar även fram Lars Olden Larsen med en läcker passning med sin högerfot. Det finns detaljer som det går att slipa på, men det här var definitivt ett steg i rätt riktning.

Oscar Uddenäs - ++
Såklart skönt för Uddenäs att spräcka en målnolla som har varit intakt alldeles för länge, men annars var det ingen elektrisk insats. Har inte alls samma påhittighet och dribblingslusta som han hade när han kom fram förra säsongen, och det är lite oroväckande. Hoppas att målet kan bidra med lite självförtroende!

Benie Traore - ++
Visst, han gör ett straffmål i slutskedet, men annars var det en ganska intetsägande insats från Benie. Sliter på en hel del och visar hur nyttig han är, men får inte så värst mycket boll att jobba med idag. Skytteligaledare. 

Lars Olden Larsen - +++++
En av säsongens stora insatser hittills. Nu fick jag verkligen se den spetsen jag krävde från Olden Larsen i Sadiqs frånvaro! Står för dubbla (?) assist och ett mål, och spelar med stort självförtroende. Det är dags att börja fila på lösningar så att Olden Larsen spelar i Häcken även i höst.

Avbytare

Pontus Dahbo (in 83)

Spelade för kort tid för att bedömas

Melvin Malmberg2023-04-23 20:09:51
Author

Fler artiklar om Häcken