Inför Malmö FF-Vikingur Reykjavik
Dessa miner vill vi se på spelarna efter matchen mot Vikingur.

Inför Malmö FF-Vikingur Reykjavik

Nu är det verkligen allvar. En måste-match. Kniven på strupen. Och alla andra tänkbara, jobbiga liknelser. För oavsett om man ser Allsvenskt guld som guld som huvudmål så går, till en viss gräns, enstaka misslyckade resultat där att hämta igen. Den lyxen finns inte riktigt i kvalspelet i Europa - där är det bara vinst över två matcher som gäller.

- Tränar ni inte på att skjuta bollen i korgen? 
Den frågan ställde min mamma till mig en gång efter en match med basketlaget jag tränade där dom, för att uttrycka sig snällt, inte var supereffektiva. Den frågan poppade inte särskilt osökt upp i mitt huvud efter bortamötet mot Sundsvall. Det är verkligen inte en skön match att ha i ryggen inför inledningen av kvalet till Champions League. 

För visst är det så att vi bör slå Kari Arnassons Vikingur. Ett ungt lag som inte har i närheten av samma rutin som MFF när det gäller Europaspel och har en trupp med långt, långt ifrån samma meriter. Ett lag som har en hemmaarena som rymmer ca 1500 åskådare. Men, jag får upprepa det jag skrev senast och som vi blev smärtsamt påminda om senast: Matcher vinns inte på pappret utan på planen. Det räcker inte att förstå det i ord - man måste visa det i handling också. Och Vikingur har trots allt tagit sig hit de också, och har visat god form senaste tiden. 

Vi får tillbaks en del spelare jämfört med fredagsens match - Moisander, Toivonen och Hadzikadunic är alla redo för spel. Det är tyvärr inte Isaac Kiese Thelin som först idag (måndag) var symtomfri efter sjukdom. En smula jobbigt med tanke på MFF:s oförmåga att jag sätta bollen i mål senast trots de ca 4597 chanserna. Med det sagt så tycker jag med lite distans att vi trots allt spelade bättre mot Sundsvall än mot HIF, själva spelet såg bättre ut även om avsluten hade (mycket) mer att önska. 

Enligt Fotboll Skåne saknar Vikingur dessutom både sin förstemålvakt och sin bäste mittback, vilket i teorin borde hjälpa oss ytterligare. 

Imorgon vill jag se ett MFF som inte håller igen på något sätt, vare sig vad gäller startelva, bänk, inställning eller intensitet. Jag vill se bästa tänkbara spelklara elva. Peña och AC måste starta på mitten. Jag vill se Toivonen och Berget, Hadzikadunic och gärna också Moisander, med sitt lugn och sin passningsfot. 

Men egentligen ger jag fasen i vilka som startar. Jag vill bara se att vi kan stänga en match tidigt. Slippa vara hypernervös, och framför allt slippa vara tjurig och deppig efter match. Det är väl inte för mycket begärt? 

 

Åsa Flykt2022-07-04 20:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????