Varbergs BoIS - Elfsborg
0 - 3

Islossning till slut för Elfsborg i segern mot Varberg
Oscar Aga fick göra sitt andra raka allsvenska mål i sitt inhopp.

Efter två svagare matcher med bara ett mål gjort framåt kom äntligen segern med klara besked för Elfsborg som körde över Varberg med tre mål från tre olika målskyttar.

Matcherna duggar tätt i slutspurten av Allsvenskan för Elfsborg, och efter krysset hemma mot Degerfors i söndags, var det under onsdagskvällen Varbergs BoIS som stod som motståndare på bortaplan.

Till matchen valde Jimmy Thelin att göra några förändringar i startelvan med Johan Larsson tillbaka i elvan, samt Jacob Ondrejka och Jeppe Okkels som fick förtroende från start.

Det var Elfsborg som inledde allra starkast de första femton minuterna av matchen, redan efter ett par minuter lyckades Gudjohnsen skrapa fram ett avslut från högerkanten, som gick strax utanför den högra stolpen. Bara några minuter efter det fick Michael Baidoo till ett snävt avslut från högerkanten som ställde till det för målvakten i Varberg.

Efter 13 minuter spelade tvingades André Rømer kliva av planen med skadekänning, och in istället fick Kevin Holmén komma, som än så länge tillfälligt återkallats från lånet i Skövde AIK. Ett inhopp han gjorde med bravur med sitt uppoffrande spel och sitt passningspel såg till till alla tre poängen gick hem till Borås.

Men efter de första 15-20 minuterna av matchen sjönk tempot och Varberg lyckades några enstaka gånger trycka ner Elfsborg och hitta till avslut, dock utan att några riktigt farliga lägen uppstod. Elfsborg hade det svårt att komma framåt när man endast slog upp långbollar mot anfallstrion som Varbergarna enkelt slog bort. Det var när Elfsborg satte fart på bollen längs marken som chanserna uppstod, men det hände för få gånger under den första halvleken.

Till den andra halvleken tog det inte mer än sju minuter förrän Elfsborg hittade nätet, när Noah Söderberg elegant passade en framspringande Jeppe Okkels, som efter två fina dragningar vände bort halva backlinjen och kunde placera in 0-1 till Elfsborg.

Fem minuter senare kom det andra målet för Elfsborg när Michael Baidoo ihärdigt sprang på en rensning från egen planhalva och nådde före försvararen. Han kunde sedan likt Okkels placera in bollen i ena hörnet till 0-2. Ghananen har nu gjort åtta mål på de senaste tolv matcherna, och frågan är om han ens är kvar i Elfsborg efter säsongen med den utvecklingen han haft under hösten.

Efter 0-2 målet var det Elfsborg som hade totalkontroll på matchen och släppte knappt Varberg över på offensiv planhalva. I slutminuterna fick de tillresta Guliganerna att fira lite extra när inbytta Oscar Aga fick göra 0-3, där med har han gjort två mål i de två senaste matcherna för Elfsborg som inhoppare.

I och med 0-3 vinsten för Elfsborg klättrar man nu förbi IFK Göteborg i en haltande tabell, och har åtta poäng upp till en Europa-plats med nio poäng kvar att spela om.

På söndag möter Elfsborg serietvåan Hammarby IF på Borås Arena.