Krönika: En tid att njuta

Krönika: En tid att njuta

"Bilder som är värda att se på repeat "

Sex segrar i rad.
Andraplatsen i tabellen säkrad i ännu en omgång.
Tjugo mål gjorda, bara Malmö FF och Häcken har satt fler, och endast sju insläppta vilket hittills ger oss en positiv målskillnad på tretton.
Det är så skönt och gott att vara gulsvart just nu.   

Som om inte det vore nog för att ge en ett leende så visade Elfsborg upp en betydligt mer fokuserad sida i matchen mot Värnamo och slarvet minimerades till skillnad från tidigare matcher. Medvetenhet om var medspelare finns. Fokusering. Helhjärtat deltagande och uppoffrande försvar. Allt det som saknats i ett antal omgångar fanns nu att skåda på planen och vilken njutning det var. Uppenbarligen inte bara för mig för spelarna själva såg också ut att njuta till och med innan vi tog ledningen. Det var kul att spela och självförtroende fanns i överflöd.

Till detta fanns sannolikt också en vilja att visa sin bästa sida. Boateng inte minst ville uppenbarligen få visa att han verkligen duger till på planen efter sin mystiska avstängning och lyckades dessutom med den äran vill jag påstå. Hans närvaro var ständigt påtaglig, inte minst för Värnamospelare som fick se den enda bollen efter den andra stulen av denna återvändande stjärna. Jag kan till och med sträcka mig så långt som att säga att gårdagens minuter på planen var bland Boatengs bästa i den gulsvarta uniformen. 

En annan spelare som utmärkte sig igår utmärkte sig på ett positivt sätt var Ahmed Qasem. Att det finns en skicklig fotbollsspelare där det visste i nog alla men jag tror vi bara kan ana hans potential om han får vara skadefri och fortsätta utvecklas i en för honom passande takt. Synd bara att han inte fick kröna sin insats med ett mål.

Där var väl det stora problemet igår. Sett till effektivitet var det nämligen inte en särskilt bra match av Elfsborg med tanke på hur många chanser vi faktiskt skapade. Nitton avslut varav tio på mål enligt den officiella statistiken men endast två mål. Kontra detta mot exempelvis matchen mot BP där vi på totalt tjugoen avslut placerade in fem mål.
I mångt och mycket är detta naturligtvis ett lyxproblem med tanke på hur bra vi var igår och att vi till på köpet vann men det tar inte ifrån att vi kunde ha varit effektivare. Målskillnad kan vara av betydelse längre fram i tabellen.

Detta åsido så är det en tid att njuta av att vara elfsborgare. Vårt spel fungerar från defensiven hela vägen till motståndarnas mål och vi blir allt bättre på att hjälpa och hitta varandra vilket inte minst Hults inlägg till Ondrejkas überläckra nick visade. Bilder som är värda att se på repeat ett antal gånger.

Lars Mild2023-05-15 13:26:33
Author

Fler artiklar om Elfsborg