Visma Arena, Växjö, 2022-11-10 19:00

Öster - Varbergs BoIS
1 - 2

Matchkrönika: Robin Simovic vände på steken
Gol nummer 2.

Matchkrönika: Robin Simovic vände på steken

när Varbergs BoIS tog ett stort kliv mot fortsatt allsvenskt spel.

Varbergs BoIS vände på steken borta mot Öster efter två mål av Robin Simovic och gick segrande ur den första kvalmatchen. Nu väntar retur hemma på Påskbergsvallen på söndag. 

Matchbilden blev ungefär som väntat. Öster bjöds lite onödigt på ett ledningsmål precis när BoIS var på väg att reda ut deras inledande spelövertag. Óch precis där och då var jag orolig att det skulle bli precis den energiinjektion för dem som Joakim Persson innan match sa att man ville undvika. 

Bjudningen tillbaka gick dock inte att klaga på. Robin Simovic snappade påpassligt upp Vladimir Rodic bakåtnick och kunde förpassa bollen i nät strax före paus. Andra halvlek var sedan inte ens en minut gammal när samme Simovic kunde vinkla in Tobias Carlssons skarvnick på inlägg från Alexander Johansson. Under drygt 5 effektiva spelminuter gjorde BoIS de mål som skulle visa sig matchavgörande och visade också lite skillnaden mellan ett allsvenskt lag och ett från superettan. 

Den skillnaden visade sig också allt mer ju längre matchen led och jag kan nog känna att BoIS kunde gått mer för ytterligare ett mål. Med bortamålsregeln borttagen räcker det nu att Öster tofflar in en boll samtidigt som Varberg har en mindre effektiv dag på jobbet för att ta dubbelmötet till en nervkittlande förlängning. 

Annars visade Robin Simovic den rutin och klass som kan bli guld värd för Varbergs BoIS fortsatt allsvenska status. Hans anfallskollega Filip Bohman fick återigen mycket speltid av Joakim Persson men återigen tycker jag att han var ganska osynlig och inte tillförde så mycket,. 

Någon som definitivt inte är osynlig, varken för mig eller stora delar av fotbollssverige verkar det, är André Boman. Ja förutom för HN-sporten då, som likt många gånger förr gav honom en tvåa i betyg. 

Kul att se så många BoIS-fans på plats igår. Samtidigt trodde jag att det skulle komma fler åskådare till Visma arena när stadens stolthet för första gången på snart 10 år nosar på allsvenskt spel. 
 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2022-11-11 12:34:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS