fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 107030 | Medlemmar: 183076

Kom ihåg mig
Axel Kjäll ”Om vi ska nå framgång måste vi gå vår egen väg”

Axel Kjäll: ”Om vi ska nå framgång måste vi gå vår egen väg”

Svartvitt fick ett samtal med ÖSKs huvudtränare Axel Kjäll om vilka slutsatser som klubben dragit av 2017, men också om framtiden och aktuellt läge i truppen.

Ni har varit inne i en utvärderingsfas av 2017. Vilka övergripande slutsatser har ni dragit?
Dels har vi i tränarteamet analyserat vårt jobb och hur det fungerat sinsemellan. Det har varit en del av utvärderingen där vi tycker att vi hittat ett ganska bra arbetssätt men då tränarteamet förändrats ganska mycket så behöver vi titta vidare på hur vi maximerar teamets kapacitet, både individuellt och tillsamman och vilket arbetssätt vill vi ha framåt. Teamet blir så pass nytt inför nästa år. I princip blir det bara jag kvar jämfört med hur det såg ut i somras innan Daniel Bäckström kom in.

Och i den analysen har väldigt många delar ingått. Allt från hur det har gått med resor, planering och uppdelning på träningarna men också hur vår feedback fungerat. Vad vi gjort på träningarna, hur vi planerat dem men också träningsinnehåll, vad vi skulle tränat mer på och vad vi kanske skulle fokuserat mindre på.
Och där ser vi att över hela året så har vi inte haft tillräcklig kontinuitet i att få med alla delar i vårt spel utan att det gått för lång tid emellan det att vi jobbat med de olika delarna anfallsspel, försvarsspel, offensiva omställningar, defensiva omställningar och fasta situationer. Det behöver vi förbättra inför nästa år.

Vi är nu inne i en period nu när vi håller på att titta på hur vi vill spela vår fotboll i både stora som mindre principer. Det är ett arbete som vi har påbörjat men som vi absolut inte är i hamn med utan det är ett arbete som kommer att fortgå men där vi hoppas kunna sätta de stora grundstenarna här under december.

Den andra delen i vår utvärdering har handlat om hur det faktiskt sett ut i match på planen. Och det är kanske det som syns mest från supporter och åskådarhåll.

Där har vi slagit in några öppna dörrar där vi sett att vi släppt in för mycket mål. Det är en tydlighet som inte går att komma ifrån. Men vi har också sett att vi under hela säsongen släppt in olika typer av mål under olika delar av säsongen. En period släppte vi in många mål på omställningar, en period släppte vi in många mål på fasta situationer och en period släppte vi in en hel del mål efter det att motståndarna haft lite längre anfall. Så vi har sett att det inte funnits någon trend över hela året eller att det bara är en viss typ av mål vi släppt in utan det har varit olika under perioder.

Vi har också sett att vi behöver jobba vidare med hur gruppen fungerar direkt efter att vi släppt in mål och vi har också sett hur gruppen fungerar när det går emot eller när laget är inne i en tuffare period. Där har vi ett utvecklingsområde i att vi behöver ta oss igenom de tuffare perioderna på ett bättre sätt och då släppa till färre målchanser och släppa in färre mål.

Om vi tittar på det offensiva spelet så har vi haft perioder då vi gjort många mål men också perioder där vi inte lyckats göra så många mål. Vi hade en period under våren och ytterligare en period sent under hösten där vi skapade för lite målchanser och gjorde för få mål. Där är det svårt att svara på exakt vad det beror på men jag tycker att vi under de perioderna kanske inte varit tillräckligt raka i vårt spel och att vårt spel kanske gått lite för långsamt.

Vi har också utvärderat vår skadesituation under året och jämfört med andra lag och där ligger vi ganska bra till. Det är Ferhad Ayaz som haft en längre skadeperiod, men annars har det varit ganska bra. Många spelare har varit tillgängliga under stora delar av året. Sen har vi haft någon avstängning och en del mindre skador, men förutom Ferhad så har vi kunnat använda de flesta spelare i stor uträckning.

När vi analyserat vår trupp så har vi sett att de spelare som inte spelade frekvent i A-laget var av en typ spelarkategori som egentligen kanske borde spelat mer. Under en period hade vi en hel del utländska och äldre spelare på bänken som vi kanske hellre sett att de varit så pass bra att de istället hade tagit sig in i startelvan oftare och det var en av orsakerna till att några av dem försvann under sommaren.

Det är en rätt spretig och kort sammanfattning av utvärderingen av året och utifrån den ska vi nu inte bara identifiera utan också se vad vi kan göra så att det blir bättre nästa år. För att bara konstatera någonting ger inte så mycket om vi inte gör någonting med det. Och det är ett spännande jobb som ligger framför oss för att utveckla både laget och individerna i laget. Och det kan man göra genom att göra samma typ av saker, fast bättre. Men också förändra och göra lite andra saker som till exempel hur vi tränar till vilka principer vi har i vårt försvarsspel eller hur vi förbereder oss eller hur vi tar hand om våra kroppar efteråt. Men målsättningen för både tränarteamet och laget är att bli bättre varje dag och det är det som kommer ge effekt över tid.

ÖSKs tränarteam förändras en hel del. Daniel Bäckström har kommit in, Jimmy Högberg kommer tillbaka, en ny kiropraktor i Peter Brolin som kommer från BK Forward kommer in. Medför inte det att det automatiskt skruvas lite på hur saker och ting fungerar?
Jo, så är det. Och då handlar det om att vi måste hitta ett arbetssätt som gör att vi kan maximera våras styrkor, minimerar våra svagheter och ger en tydlig fördelning av vem som gör vad. Och det känns minst lika spännande för mig som i att vi ska sätta den perfekta spelidén ute på plan.
Jag tror ju att ju bättre jobb vi i tränarteamet gör desto bättre chans har spelarna att utvecklas också. Att skapa så bra förutsättningar för att spelarna i ÖSK 2018 ska blir så bra som möjligt, både individuellt och kollektivt. Och de förutsättningarna hänger till viss del på klubben men landar framförallt på oss i tränarteamet. Och jag har en stor tro på den spelartrupp vi har och ser att det finns väldigt mycket utvecklingspotential i den. Både hos de lite äldre men förstås hos de lite yngre.

När tror du att tränarteamet helt kommer att landa?
Det vi tittar på nu är att hitta en ersättare för Robert Axelsson som är en tränare med målvaktsspecialitet och den tror jag att vi kommer att landa ganska så snart.

Och sen håller vi också på att titta på om vi kan utöka tränarteamet procentuellt. Kanske inte en hel tjänst till, men delvis.

Och ur det perspektivet handlar det om att inte bara titta på A-laget utan också på akademin och vi behöver fortsätta utveckla vårt arbete både i själva akademin men också i hur spelarna där får hjälp att ta steget till A-lagsmiljön. Men det är inget som är spikat, men klubben tittar på de möjligheterna.

Utifrån sett är ni ett ganska ungt tränarteam
Ja, om man tittar på det utifrån så är det något som många ser först av allt. Nu är ju visserligen Poya Asbaghi i IFK Göteborg en ung tränare men i övrigt är det mycket som talar för att jag är den näst yngsta i Allsvenskan och speciellt om vi lägger till Daniel Bäckström och Jimmy Högberg som är i ungefär samma ålder som mig så är det är ganska ungt tränarteam. I andra fall brukar klubbar väga upp det med en yngre och en lite äldre tränare. Men det här har varit ett starkt önskemål från mig och det är starkt av klubben att också ha det.

Som supporter tycker jag att det är helt fantastiskt eftersom att det visar på en organisation som vågar satsa på framtiden
Så känner jag också. Dels känner jag mig såklart glad och stolt över att jag fått den här chansen men också stolt över klubben och deras val att de vågar. Om vi ska nå framgång måste vi gå vår egen väg och självklart ta influenser från alla möjliga håll, men vi ska aldrig försöka kopiera något annat lag. Och det känns spännande att ÖSK tar den här vägen.

Om vi tittar mot själva planen så är min upplevelse från läktarhåll att det märktes en del skillnader i hur laget ställde upp på plan. Ett tydligt exempel är då kanske wingback-positionen där Maic Sema spelade en del. Hur ser du på nästa säsong? Kommer vi få ser mer av sånt 2018?
Som du säger så är ju spelsystemet det som är lättast att se från åskådarhåll. Under mina matcher som huvudansvarig under förra säsongen så var det ungefär i hälften som vi spelade mer ett 4-4-1-1 i försvarsspelet och sen de sista fem matcherna spelade vi mer 3-5-2.

Det man kan säga är att vårt anfallsspel sett över de tre senaste säsongerna varit just 3-5-2. När Daniel Björnquist var här spelade han till exempel väldigt högt uppe och de tre övriga försvararna spelade lägre. Och under det här året har vi istället använt vår vänsterback ganska högt upp och låtit vår högerback Martin Lorentzson spela mer åt mittbackhållet.

Så 3-5-2 eller 3-5-1-1 har vi redan spelat rätt så mycket i vårt anfallsspel. Men i vårt försvarsspel har vi varit mer flexibla när det varit 4-4-2 men när vi mött lag som spelat med en trebackslinje eller ett femmannamittfält så har oftast vår yttermittfältare fått följa med sin ytterback. Men det vi gjorde på slutet var att vi bestämde lite tydligare roller när vi mötte lag som spelade 3-5-2 eller 3-4-3. Det gjorde till exempel att Filip Rogic oftare hamnade mer centralt där jag tycker att han har sina främsta styrkor men i det blev kanske Maic Sema lite lidande och fick en position som kanske var lite lägre i banan.

Och vi tittar på hur vi vill spela framöver så har vi en del principer som vi vill jobba med men inget är hugget i sten om vi ska spela ett 3-5-2, 4-4-2 eller 3-4-3 utan det är något som jag vill ska växa fram lite till. Men huvudprincipen är alltid att spelarna ska få spela på ett sådant sätt att deras styrkor används så ofta som möjligt.

Men för att summera så gjorde vi en del förändringar, dels i själva formationen, men framförallt i försvarsspelet där det blev tydligare 3-5-2 än vad det varit tidigare.

Tittar vi framåt så har vi en ganska klar bild över hur vi vill spela vår fotboll och få spelarna att använda sina styrkor så ofta som möjligt men sen exakt hur systemet kommer att se ut är inte helt klart än. Men grundtryggheten och grundprinciperna i sättet vi vill spela har vi jobbat mycket med att till exempel spela bollen bakifrån, att ha fler passningar innan vi går framåt och i vissa matcher har det fungerat jättebra men i vissa matcher har det blivit lite för långsamt. Men vi vill fortsätta att använda målvakten mer när vi spelar upp bollen och försöka får fler passningar innan vi går framåt, men vi måste förbättra att ibland också bli mer rakare i vårt spel. Men där gäller det att vi hittar en bra balans.

Det vi behöver utveckla mest, sett över hela året, är våra omställningar. Både framåt och bakåt eftersom att det bästa sättet att skapa målchanser är när motståndarna är oorganiserade. Så där behöver vi bli snabbare.

Så, det du säger att ÖSK egentligen spelat 3-5-2 i anfallsspelet ända sedan du och Alexander Axén började jobba ihop och att ni kommer jobba vidare med ungefär samma saker. Fast skruva det lite till?
Ja, absolut. Det jag skulle vilja är att vi därtill försökte våga, i perioder, pressa motståndarna lite högre än vad vi gjort. Vi har nästan uteslutande haft ett ganska lågt försvarsspel. Nu ska vi se om vi kan pressa lite högre upp.

Om vi vänder blicken mot truppen. Vilka spelartyper tänker du behöver komma in i dagens trupp?
För att smalna av så tittar vi i första hand på nordiska spelare. Vi tittar i närområdet, i Sverige och i norden.

Är det en skillnad nu jämfört med tidigare?
Ja, tittar vi på de spelare som kom in motsvarande period förra året så var det i alla fall tre spelare som inte var ifrån norden. Så där har vi avgränsat oss lite. Men skulle det dyka upp ett supernamn utanför så… Men vi letar inte aktivt i de kategorierna.

Det vi framförallt tittar på just nu är kantsspelare kan man säga. Min bedömning är att när vi tittar på vår trupp så har vi många duktiga centrala spelare, men vi har tappat Logi Valgardson, Patrik Haginge och Maic Sema så där tittar vi på att förstärka med någon kantsspelare.

Och där måste de som kommer in vara redo att arbeta hårt och att sätta laget först och att förstå att den egna utvecklingen kommer i takt med lagets. Det måste helt enkelt vara bra karaktärer som är redo att jobba hårt för laget.

Sen tittar vi på balansen med det som kommer underifrån. Vilka spelare ligger längst fram i vår akademi och vilken spelare där skulle kunna vara vår nästa spelare som tar klivet upp. Och där vill vi heller inte ta in någon spelare som blockar någon av våra yngre utan vi tittar på spelare som ska komma in och förstärka laget på kort sikt men också på lite längre sikt.

Och där har vi nu haft tre yngre spelare som kanske går under kategorin att komma in och behöva lite tid på sig innan de kan gå in och leverera. Och det har ju varit Simon Amin, Christoffer Alp och Rafael York som varit på plats men också en hel del spelare från vår akademi. Där vi tycker att det finns ett par intressanta namn.

Så nu håller vi på att titta på hur stor vår trupp ska vara och hur stora möjligheter ska det vara för våra akademispelare att komma upp. Förra året hade vi en ganska stor trupp och då fanns det inte så stora möjligheter för våra akademispelare att komma upp och få relevant träning. För rent krasst så om vi skulle vara 22 spelare i A-truppen och då tar in någon akademispelare så kommer den spelaren att få stå vid sidan om i vissa delar av träningarna. Så där behöver vi titta på hur vi kan bereda möjlighet för våra bästa akademispelare.

Så då kan truppen nästa år bli lite mindre jämfört med i år?
Det är inte alls omöjligt. Och med tanke på hur vår bänk såg ut under vissa delar av förra våren med Damien Plessis, Yannis Mbombo och Divine Naah… Det är inget ont om dem, men om de är här så ska de vara så pass bra att det är startspelare. Och där ser vi att vi behöver hitta en annan balans i hur vår trupp ser ut. Vi måste se till så att vi har en bra struktur i truppen utifrån kvalité, ålder, position och karaktär.

Det är ett spännande jobb men det gäller också att våga ge spelare chansen att utvecklas. Men det gäller att göra det vid rätt tidpunkt så att det fungerar. Vi skulle kunna slänga in någon av våra bästa akademispelare reda nu och starta dem i varje allsvensk match, men det är inte säkert att det skulle vara det bästa för deras utveckling.

Utan det handlar istället om att ta ett trappsteg i taget och det tycker jag att en sådan som Arvid Brorsson är ett bra exempel på.
Han kom egentligen in under hösten 2016 och började sen vara med kontinuerligt under vintern och fick sitta på bänken någon match under våren och sen under början av sommaren fick han komma in mer och mer frekvent på bänken och under slutet av sommaren fick han spela och sen nu på slutet så tog han egentligen en ordinarie tröja. Han har tagit trappsteg för trappsteg, men några av trappstegen har han tagit väldigt fort. Det kan man ju inte förvänta sig av alla men den resan både vill och tror vi att det finns fler spelare som vill och kan göra här.

Men vi tittar såklart också runt i närområdet och värderar hur det ser ut i de klubbarna som är under ÖSK i Örebro och där finns det många duktiga spelare.

Men nu ska vi utvärdera den här träningsveckan med de här spelarna och så får vi se hur det ser ut därifrån.

Någon slags målvakt känns givet?
Absolut.

Först och främst tittar vi i vår akademi och den som ligger längst fram där är Gustav Franck som är med i träning just nu. Vår bedömning är att Gustav mycket väl kan bli en allsvensk målvakt men att nästa steg för honom är att få spela på seniornivå så vi håller på att titta på vilka möjligheter det finns för honom att få seniormatcher någonstans i Örebro. Sen får vi se vilken nivå det blir. Men vår bedömning är att han, i dagsläget, inte är aktuell för att vara vår andremålvakt.

Vi tittar istället runt om i Sverige och huvudfokuset är att vi tittat på förstamålvakter i division ett och division två och även någon superetta-målvakt men för att förenkla så är vi väldigt nöjda med den profilen som Anton Fagerström har haft där han kom från Nyköping och hit. Jacob Rinne är lite likadant där han stod ordinarie i BK Forward och kom in och tog nästa steg.

Så den profilen tittar vi på. En målvakt som gjort det  bra i division ett och som är i en ålder som är mellan 20 till 27 år och som  kan komma in här och fortsätta utvecklas och såklart tävla med Oscar Jansson. Men vi kommer inte plocka in någon målvakt som varit ordinarie i ett annat allsvenskt lag eller en målvakt som kommer från ett topplag i Superettan. Men det ska vara en målvakt som har seniorerfarenhet eftersom att det är betydligt tuffare att komma in i målet jämfört med att, som exempelvis Brorsson, matchas in lite försiktigare.

Och ur det perspektivet tycker vi att division ett och division två är ypperliga miljöer och vi har ett eller några namn som vi hade hoppats skulle varit här redan nu när vi drog igång i måndags, men som hade fått förhinder av olika skäl. Men vi kommer nog få se minst en eller kanske två eller tre målvakter under den här decemberperioden.

Men en målvakt ska det absolut in.

Du beskriver att det är ganska fullt på de centrala positionerna, men att det kanske skulle finnas någon plats på ytterkanterna. Hur ser ni på det där? Speciellt nu när Albin Granlund kommit.
Albin Granlund har under det senaste året spelat majoriteten av sina matcher i finska ligan som vänsterback, men i landslaget som högerback. Han är högerfotad men har en okej vänsterfot också. Min bedömning är att han kan spela på båda sidorna.

När jag sen säger att det är fullt centralt är det en sanning med modifikation. Men vi tittar kanske på någon lite yngre central spelare. Vi har tre starka innermittfältare, men om vi väljer att spela med de tre samtidigt så är det lite för lite och då vill vi också titta på någon spelare som är lite yngre och det är därför som Simon Amin är här. Vi har gjort bedömningen att i vår akademi så är de centrala mittfältarna som vi har där inte riktigt där än.

Så vi kollar, som sagt, på kantsspelare men också på någon yngre central mittfältare.

Tittar vi på de spelare som är lite yngre så har vi Arvid Brorsson i försvaret och Isaac Boye i anfallet, men vi vill ha in någon yngre på mittfältet också.

Nu är Rafael York och Christoffer Alp här och samtidigt läste jag ett ryckte på Twitter om Pa Konate häromdagen. Är det på vänstersidan som fokus ligger?
Nej, där värderar vi ganska jämnt. Skulle vi få in en spelare som är mer aktuell på högersidan så har Albin Granlund alla möjligheter att spela på vänster. Och både Sebastian Ring, Ayaz och Michael Omoh kan spela till vänster. Skulle vi hitta en vänsterspelare så har vi möjlighet att spela Granlund till höger och där kan också både Omoh och Ayaz spela. Dessutom kan Rogic spela på båda kanterna också.

Så, kantsspelare absolut, men det handlar mer om att träffa rätt vad gäller de egenskaper som vi söker både på och utanför planen.

Och det var också en av anledningarna till att vi tog in Albin Granlund eftersom att vi ser styrkan i att han har möjlighet att spela på båda sidorna.

Det känns väldigt intressant att ÖSK lyckas få in finska ligans bästa högerback
Ja, absolut. Men vi tittar på nordiska spelare och finska ligan värderas lägre än Allsvenskan vilket gör att många spelare där tittar mot Sverige för att ta nästa steg.

Och det är också därför han är här. Därför att han ser oss som ett steg på sin utvecklingstrappa. Han är ju något av en late-bloomer och ska vara här över de kommande tre säsongerna och där ser jag att om han kan fortsätta sin utveckling som han haft i Mariehamn så kommer han att vara en väldigt bra spelare kryddat med att han spelat en hel del i finska landslaget mot både Kroatien och Island.

Så det ska bli spännande att se honom i vår miljö, men vi ska samtidigt vara medvetna om att det är en nivå upp för honom. Han kommer att behöva acklimatiseringsperiod, men det positiva är att när man kommer från ett lag i Norden blir den perioden kortare jämfört med till exempel Isaac Boye som kom i somras eller för Damien Plessis.

Men det känns bra med Albin och det är också den bild jag fått när jag pratat med honom, men också med folk som tränat och spelat med honom är att han är en väldigt bra karaktär och person.

Avslutningsvis måste jag fråga lite om Nahir Besara och Kennedy Igboannaike. Ur mitt supporterperspektiv känns det som att om vi skulle tappa någon av dem så måste vi ersätta med någon ny. Hur resonerar ni som klubb om det? Sitter ni och är oroliga över att tappa någon eller skulle ni unna dem den chansen?
Vi vill ju såklart ha ett så bra lag som möjligt och för mig så är det två jätteduktiga spelare och härliga personer, men det är ju också så att de gjort 10 respektiva 9 mål och de är båda högt upp i skytteligan i ett ÖSK som inte är på övre halvan. Så vi måste förstå att sådana spelare drar till sig ett intresse.

Men rent konkret så handlar det om att klubben ska värdera om vi ska sälja eller inte sälja och det är ju framförallt en fråga för styrelsen. Och kommer klubben då fram till att budet är tillräckligt bra och spelaren själv är nöjd så blir det en affär. Men om budet är för lågt eller spelaren själv inte känner att det är nästa steg då blir det ingen affär.

Det vi gör i sådana situationer när vi har spelare som vi naturligt vet drar till sig intresse är att vi tittar på ersättare om det skulle vara någon som försvinner. Men det är också en utmaning eftersom att det är spelare som idag kan vara högaktuella men som nästa vecka har helt andra förutsättningar. Så det är ett arbete där vi hela tiden måste var up-to-date om vad som händer med de här namnen som vi tittar på. Vi kan ju heller inte ta kontakt med någon spelare och säga att om vår spelare blir såld så vill vi ha dig utan det gäller istället att vi har en så klar bild över hur vi vill göra. Men det är en vardag för alla klubbar på vår nivå. Men min erfarenhet är att det kan gå väldigt snabbt. Från intresse till konkret affär.

Min bild just nu är att vi ligger bra till, men den bilden kan förändras till imorgon. Och där måste vi vara på tårna, men det är ett arbete som pågår under hela året och som blir mer intensivt i de här perioderna.

Rent personligen vill jag såklart ha ett så bra lag som möjligt men jag unnar också alla spelare framgång och jag tycker att alla spelare ska få framgång. De ska ha en drivkraft att, kanske inte komma härifrån, men att göra ÖSK bättre och på så vis kunna komma vidare.
 


0 KOMMENTARER      8311 VISNINGAR
MARCUS FOLKÖ MÜNTZING
2017-12-09 12:22:26


ANNONS:

Fler artiklar om Örebro

Dalkurd FF - Örebro SK 1-0: Plattmatch
Örebro I en match som saknade vettigt spel, vettiga chanser och något vettigt överhuvudtaget så var det till slut vilja som skiljde lagen åt när Dalkurd besegrade Örebro med 1-0 i jakten på överlevnad.
2018-10-21 17:02:00

Dalkurds FF - Örebro SK 1-0: Spelarbetyg
Örebro ÖSK förlorade lördagens bortamatch mot Dalkurd med 1-0 efter en riktigt energilös insats. Nedan följer spelarbetygen från matchen.
2018-10-20 18:49:00

AIK - Örebro SK 1-1: Rogic time
Örebro Det var en match som alla andra för AIK när ÖSK kom på besök och efter att ha tagit ledningen halvvägs in i första så skulle matchen bara spelas av i andra halvlek. Men Filip Rogic hade andra planer.
2018-10-08 20:49:00

AIK - Örebro SK 1-1: Spelarbetyg
Örebro ÖSK tog under söndagen en poäng när man på Friends Arena spelade 1-1 mot guldjagande AIK efter en jobbig första halvlek men en desto starkare andra. Nedan följer spelarbetygen från matchen.
2018-10-07 21:35:00

Inför AIK - Örebro SK: Käppar i hjulet
Örebro Efter en urladdning mot Trelleborg senast så väntar serieledarna AIK på bortaplan. Ska ÖSK kunna ta poäng av ett lag som inte vet hur det känns att förlora på hemmaplan, som knappt släpper in mål och som öser in mål framåt?
2018-10-06 17:52:00

Örebro SK - Trelleborgs FF 4-0: ....och ingen nåd visades
Örebro Inför ett regnigt och kylslaget Behrn arena så värmde Örebros spel upp rejält när de körde över stackars Trelleborgs FF med 4-0 efter att målvakten Marko Johansson traumatiserats av både sin egna men också försvarets underkända insats.
2018-10-02 19:59:00

Örebro SK - Trelleborgs FF 4-0: Spelarbetyg
Örebro ÖSK stod under måndagskvällen för en skön och välbehövlig urladdning hemma mot Trelleborg där segersiffrorna skrevs till 4-0. Nedan följer spelarbetygen från matchen.
2018-10-01 23:48:00

Inför Örebro SK - Trelleborgs FF: Ingen nåd
Örebro Efter en rejäl plattmatch senast så möter ÖSK Trelleborg på hemmaplan. Ett Trelleborg som är i urusel form ska bli en mumsbit för ÖSK, förutsatt att ÖSK vågar ta tag i taktpinnen direkt.
2018-09-30 19:47:00

Oscar Jansson: första halvlek är skit
Örebro På presskonferensen efter matchen mellan ÖSK och Sirius beskrev båda lagens tränare att Oscar Janssons räddning i första halvlek blev rätt avgörande. Svartvitt fick ett par ord med ÖSKs målvakt efter 0-0 hemma mot Sirius.
2018-09-25 22:49:09

ÖSK – Sirius: delat pott på Behrn Arena
Örebro På tisdagskvällen möttes ÖSK och Sirius i en match som slutade 0-0 efter blekt spel med många tekniska misstag och få rejäla målchanser. Första halvleks behållning blev Oscar Janssons storräddning och andra halvlek räddades upp av lite mer rakare spel när ÖSK gick över till att spela med två anfallare. Efter matchen var båda lagens tränare överens om att delad pott var en rättvis fördelning.
2018-09-25 22:17:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM ÖREBRO SK
ANNONS:
SERIETABELLEN
1AIK2617813259
2IFK Norrköping2615831953
3Hammarby2615561950
4Malmö FF2614661948
5Häcken2614572747
6Östersund2614391445
7Sundsvall2611781340
8Djurgården261088538
9Örebro269710134
10Kalmar268513-829
11Elfsborg267712-928
12Sirius267514-2426
13IFK Göteborg257414-1325
14Dalkurd FF265516-2220
15Brommapojkarna256217-3820
16Trelleborg263518-3514
>> Visa hela tabellen
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
Brassar, pusselbitar och demokrati
”Kom undan med hedern i behåll”
Irriterande poängtapp av Hertha
Ingen kan stoppa Todd Gurley
Cruijff och Eusébio – 49 år senare
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies