fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher VM 2018 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 59685 | Inloggade: 288 | Antal medlemmar: 182090
  START  Fotboll: SILLY SEASON | VM 2018 | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Jämtkraft Arena, 2018-04-21 16:00
  Östersund - Örebro
  0-2


  Östersunds FK - Örebro SK 0-2 Ni har bollen, vi har Dajje
  Matchens huvudperson, Daniel Björnquist, verkar till synes inte ha några stopp i benen och i matchen mot Östersund fick han ut både ett mål och en framspelning av sitt löpande. Här syns han jubla över det första målet med Nahir Besara och Martin Lorentzson.

  Östersunds FK - Örebro SK 0-2: Ni har bollen, vi har Dajje

  Bollinnehav i all ära men i slutändan är det målen som avgör matchen. Mål som ÖFK inte fick se trots stort bollinnehav och en del farliga chanser, speciellt i början av matchen. Istället var det Daniel Björnquists eviga löpande som skulle tippa vågen till de svartvitas favör. Med ett mål och en assist så var det han som blev hjälte i en match där ÖSK ännu en gång visade upp vilket stabilt försvar man har.

  Vi ställde oss frågan inför matchen om kaoset kring Daniel Kindberg skulle påverka spelet på planen. Jag framhöll att Östersunds spelare och fotbollsspelare överlag är så pass professionella att något som detta inte ska påverka spelet. Det skulle visa sig tidigt att jag hade rätt angående detta då Östersund la i högsta växeln direkt. 

  "Kan vi få låna bollen? Nej." 
  Östersund agerade som en mobbare på högstadiet och lät inte Örebro hålla bollen överhuvudtaget första delen av matchen och när ÖSK väl fick tag i bollen så tog dem tillbaka den direkt. Östersund pressade på längs högerkanten allt som oftast och där hade Ken Sema till en början ett stort övertag på Sebastian Ring som såg lite ringrostig ut efter att inte ha spelat a-lagsfotboll på länge. ÖFKs första chans skulle komma i den sjunde minuten när Sema tar sig in i straffområdet och rycker ifrån lite för att få yta och skjuter ett hårt och lågt skott i burgaveln. Några minuter senare skulle Saman Ghoddos med väldigt liten ansats dra iväg ett lågt skott mot Oscar Janssons vänstra stolpe men Jansson räddar den till en hörna. Sedan skulle Alhaji Gero få en chans när han prickar ett inlägg med pannan men hans nick går utanför. 

  ÖFK hade ett rejält tryck och 1-0 hängde i luften och ÖSK hade det svårt att få till något konstruktivt framåt. Så tills det skulle ske så fick Gero nästan foten på ett inspel från vänsterkanten men bollen studsade förbi både honom och alla andra. Kort efter detta kom ÖSKs första rejäla målchans när Filip Rogic avancerar centralt och drar iväg ett lågt skott mot målet och bollen tar i stolpen innan den går ut till en hörna. På den efterföljande hörnan så skulle Martin Lorentzson nå högst och hans nick räddas av Andreas Andersson i hemmamålet, nära ett till mål på hörna för ÖSK. Efter detta så skulle ÖSK repa lite mod och ÖFKs tryck kom av sig i takt med att ÖSK började hitta rätt både bakåt och framåt. 

  I den trettiosjunde minuten så skulle Michael Omoh visa sig när han dundrar iväg ett skott mot målet som går tätt över. Tre minuter senare så slår Brendan Hines-Ike en lång passning mot Kennedy Igboananike som skarvar den till Besara som spelar fram den till Daniel Björnquist som helt fri med målvakten chippar in den i målet. Visst, Sotirios Papagiannopoulos fläkte in den i eget mål men den hade gått in ändå. 1-0 till ÖSK i den fyrtionde minuten och Dajje har chippat in sitt andra mål i den svartvita tröjan. Det var inga fel på Hines-Ikes passning, inga fel på Iggys skarvning och det var absolut inga fel på Nahirs framspelning som han fick fram trots att han hade två försvarare på sig. I resten av halvleken så skulle ÖFK fortsätta rulla bollen i ett försök att gå in med bollen i nätet men detta skulle inte lyckas. 1-0 till ÖSK i halvtid och trots en tidig press så blev det att kännas mer stabilt från försvaret och framförallt Ring ju längre halvleken gick. 

  Stabilt
  I början på andra halvlek så tryckte ÖFK på framåt för en kvittering men ÖSK försvaret var just så stabilt som det har varit i de förgående matcherna. Nu var en dock orolig över att ÖFK skulle få till en kvittering som en följd av att ÖSK haft en ovana att släppa in mål direkt efter paus. Visst skapade ÖFK chanser när Curtis Edwards sköt ett skott som vållade lite problem för Jansson eller när samme Edwards i den sjuttioandra skjuter ett skott som styrs utanför. Men överlag så var ÖFK inte lika heta i andra som i första och ÖSK hade rätt enkelt att freda det egna målet. De flesta kommer vinkla denna match som att ÖFK spelade dåligt än att ÖSK spelade bra men ÖSK gjorde ÖFK dåliga i denna match. Hur gör gjorde ÖSK det? Jo, genom att göra Saman Ghoddos osynlig och att Ken Sema för någon anledning böt kant trots att han hade ett övertag på Ring i första. Men detta spelade bara oss i händerna och den andra halvleken blev en mer jämn historia än den första.

  ÖFKs bästa chans till kvittering skulle komma i den åttiosjunde minuten när just Ghoddos får ta skott en bit utanför straffområdet men likt så många andra avslut blockeras detta av Almebäck men styrs i en otäck båge precis över ribban. Mer skulle det inte bli för ÖFK och ÖSK försökte mest rensa undan i slutet vilket frustrerar mig varje gång.
  "Håll bollen!" Brukar jag vråla i ett fruktlöst försök att höras genom teven till Jämtkraft arena. Men vi skulle ändå få chanser att punktera matchen och den första kommer när Nahir Besara och Isaac Boye kommer i en kontring mot ett glest ÖFK-försvar men istället för att passa till en ensam Boye så väljer Besara att skjuta på en blockerande försvarare. Jag slet i mitt hår av förtvivlan och tänkte att om ÖFK kvitterar så vet jag vem jag tänker skylla det på men det var en spelare där ute som var mer lugn och sansad, tur var det. Daniel Björnquist, Sköllerstas stolthet, får bollen på högerkanten och kan avancera och som han gör det när han rycker förbi alla försvarare i Östersund som ser ut som statyer i hans närvaro. Han avancerar sedan in i boxen och lägger fram bollen till Boye som kan punktera matchen med sitt första allsvenska mål någonsin. 2-0 till ÖSK och Kindberg fick inte finna någon tröst i sitt lag denna lördag. 

  Matchens tre bästa spelare:
  Daniel Björnquist

  Ett mål och en framspelning, inget dåligt facit för vår wingback. 
  Nahir Besara
  Osar av klass när han har bollen och spelade fram till Dajjes första mål 
  Brendan Hines-Ike
  Alltjämt stabil och han med resten av försvaret lyckades freda boxen allt som oftast i andra när ÖFK tryckte på för en kvittering. 

  Stabilt, stabilare, ÖSKs försvar 2018. Det är vad jag tycker om vårt försvar så här långt i år och jag är väldigt imponerad utav vad Axel Kjäll lyckats göra med denna grupp. Han pratade på upptaktsträffen om en tydlighet i spelidén och om dess betydelse och jag förstår verkligen vad han menar med det. ÖSK är i år mycket tydligare i vad man vill göra med och utan bollen och denna grundidé leder till ett ökat självförtroende i kollektivet. Detta leder i sin tur till att vi spelar stabilt över nittio minuter och detta har resulterat i att vi för närvarande ligger på en andraplats i tabellen. Jag hoppas verkligen att spelarna tar med sig denna insats till hemmamötet med Dalkurd, att hålla nollan borta mot Östersund är det inte alla lag som klarar av. Spelarna kastade sig för att blockera skott och var hänsynslösa i luften, även fast det var nära att vi gjorde ett självmål på en hörna men nära är helt okej i jämförelse med ett faktiskt självmål. Så här långt så har vi endast släppt in tre mål på fem matcher i jämförelse med förra året då vi hade släppt in sju mål. 

  Men det var då och nu ska vi endast blicka framåt och lägga vårt fokus på att vinna nästa match, som Axel Kjäll säger. Men det finns en negativ sak från denna match jag vill ta upp först och det är dilemmat som är Kennedy Igboananike. Förutom hans inblandning vid det första målet så var han osynlig idag också och jag undrar om det inte är dags att släppa fram Boye och ge han en chans från start. Boye har visat en hunger varje gång han kommit in samtidigt som Kennedy mest fått agera target och inte fått ut mycket överhuvudtaget av sitt spel. För har vi en anfallare som verkligen levererar i detta spelsystem, vilket varken Kennedy eller Victor Sköld för den delen gjort, så kan detta bli hur bra som helst. Visst, många argumenterar för att vår bänk är tunn, vilket är sant om man tittar på mängden allsvenska matcher dem har men det finns potential där. Alfred Ajdarevic har potential, Arvid Brorsson har potential, alla på vår bänk har potential att bli bra allsvenska spelare och helt ärligt så har jag hellre en ung bänk som inte har många allsvenska matcher än en bänk fylld med trötta fransmän som bara vill tjäna sin lön. Men detta är inte något att lägga allt för stort fokus på då vår startelva ändå är intakt så här långt och förhoppningsvis kommer samma startelva visa Dalkurd hur allsvensk fotboll ska spelas på Valborg. 

  Matchfakta 
  Östersunds FK - Örebro SK 0-2 (0-1)
  0-1 Daniel Björnquist (ass. Nahir Besara)
  0-2 Isaac Boye (ass. Daniel Björnquist)
  Varningar ÖFK: Ronald Mukiibi 
  Varningar ÖSK: Filip Rogic

  Michael Omoh - Kennedy Igboananike 
  Sebastian Ring - Filip Rogic - Nahir Besara - Nordin Gerzic - Daniel Björnquist 
  Brendan Hines-Ike - Michael Almebäck - Martin Lorentzson
  Oscar Jansson


  Avbytare: Mathias Karlsson (MV), Arvid Brorsson, Alfred Ajdarevic, Simon Amin, Adam Bark, Isaac Boye, Rodin Deprem
  Amin och Boye fick speltid. 
   


  ÖstersundÖrebro
  Östersund-Örebro
  Andreas Andersson
  Ronald Mukiibi
  Sotirios Papagiannopoulos
  Tom Pettersson
  Patrick Kpozo
  Curtis Edwards
  Brwa Nouri
  Douglas Bergqvist
  Ken Sema
  Saman Ghoddos
  Alhaji Gero

  Avbytare
  Frank Arhin
  Ludvig Fritzson
  Jamie Hopcutt
  Dino Islamovic
  Aly Keita
  Smajl Suljevic
  Dennis Widgren
  Oscar Jansson
  Martin Lorentzson
  Michael Almeback
  Brendan Hines Ike
  Daniel Bjornquist
  Nordin Gerzic
  Filip Rogic
  Sebastian Ring
  Michael Omoh
  Kennedy Igboananike
  Nahir Besara

  Avbytare
  Alfred Ajdarevic
  Simon Amin
  Adam Bark
  Isaac Boye
  Arvid Brorsson
  Rodin Deprem
  Mathias Karlsson
  0 KOMMENTARER      2394 VISNINGAR
  PER OHLSJÖ
  2018-04-22 11:11:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Örebro

  IFK Göteborg - Örebro SK 2-0: Är det nu det börjar?
  Örebro ÖSK kom till matchen med en sur förlust i bagaget och hoppades ta med sig ett par poäng från Göteborg. Det började lovande men efter tre dråpslag så fick ÖSK se sig besegrade med en man mindre och två mål i baken. Med denna andra raka förlust så börjar den mest obehagliga av tankar krypa sig in i det svartvita medvetandet, frågan om raset har börjat.
  2018-07-15 19:13:00

  IFK Göteborg - Örebro SK 2-0: Spelarbetyg
  Örebro ÖSK fick på lördagskvällen se sig besegrade av hemmalaget IFK Göteborg som vann matchen på Ullevi med 2-0. En match som under 22 minuter var helt jämn och sedan följdes av ett totalt hjärnsläpp som förändrade allt. Nedan följer spelarbetygen från matchen.
  2018-07-14 22:55:00

  Inför IFK Göteborg - Örebro SK: Gamla vanor
  Örebro Två lag med förluster i baken kommer mötas på gamla ullevi när blåvitt och ÖSK drabbar samman. Två lag som vill hitta tillbaka till formen samtidigt som det ena laget inte vill falla tillbaka i gamla vanor, hur frestande det än är.
  2018-07-13 23:08:00

  Silly Season 2018: ÖSK rycker i Degerforsare
  Örebro I sommar kommer spelare lämna och anlända till ÖSK. Och här kan ni följa alla rykten och klara övergångar under säsongen 2018.
  2018-07-11 19:46:00

  Örebro SK - IF Elfsborg 1-2: Spelarbetyg
  Örebro ÖSK förlorade eftermiddagens allsvenska återstart på Behrn Arena mot gästande Elfsborg med 1-2 efter att inhoppande Viktor Prodell vänt matchen med två sena mål. Spelarbetyg från matchen följer nedan.
  2018-07-08 22:18:00

  Albin Granlund: vi gör en okej match fram till sista trettio minuterna
  Örebro ÖSKs finske landslagsback började på bänken, men fick hoppa in tidigt i matchen när Brendan Hines-Ike blev skadad.
  2018-07-08 22:14:23

  Örebro SK – IF Elfsborg: förlust hemma mot Borås
  Örebro I den allsvenska omstarten tog ÖSK emot Elfsborg på en helt nylagd konstgräsmatta. ÖSK tog ledningen men tappade segern till förlust efter två mål från Elfsborgs inhoppande Prodell i matchens slutskede. Inte nog med förlusten fick man därtill viktige mittbacken Brendan Hines-Ike skadad.
  2018-07-08 21:46:16

  Bildrapport: ÖSK - Elfsborg
  Örebro
  2018-07-08 20:22:38

  Inför Örebro SK - IF Elfsborg: Återkomsten
  Örebro Efter en halvdan insats mot BP i vårens sista match så återvänder nu allsvenskan till ett land som har sina blickar riktade österut. I skymundan av VM så kommer ÖSK och Elfsborg drabba samman på söndag. Frågan är bara vart vi har dessa två lag efter det långa uppehåll som varit. Har ÖSK behållit den fina form de haft under våren? Har Elfsborg lyckats hålla uppe den fina form de avslutade sin annars rätt så bedrövliga vår med?
  2018-07-07 12:48:00

  ÖSKs sommarsammanfattning
  Örebro På söndag möter ÖSK Elfsborg i den allsvenska omstarten. Sommaruppehållet går därför mot sitt slut och här kommer en liten sammanfattning om det som hänt sedan den oavgjorda matchen mot BP i slutet av maj.
  2018-07-02 17:00:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | VM 2018 | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | BETTING
  Malmö ska knyta ihop säcken
  Iranier ersätter Mahrez?
  Silly Season:   Iranier ersätter Mahrez?
  ”Ligastarten närmar sig”
  Frankrike är världsmästare!
  Erik Karlsson till Tampa Bay?
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher VM 2018 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies