Så tycker spelare i Allsvenskan om VAR
Hör vad spelare i allsvenskan tycker om VAR.

Så tycker spelare i Allsvenskan om VAR

VAR eller inte VAR, är en het fråga. Inför årets allsvenska säsong är frågan kanske hetare än någonsin. Men vad tycker egentligen spelarna själva om VAR? Vi har frågat några av dem vad de tycker om VAR.

Trots att större delen av Europa infört VAR står svensk fotboll fortfarande fast vid beslutet att inte införa videogranskningssystemet VAR i allsvenskan. Men åsikterna skiljer sig en hel del. Enligt en enkät som SVT Sport gjort, och som väckt en del reaktioner bland framförallt supportrar, vill 84 procent av de allsvenska domarna, som svarat på enkäten, se ett införande av videogranskningssystemet VAR i Allsvenskan.

– Vårt uppdrag är att vara så rättvisa som möjligt. Och vi tror på att om det finns teknik som kan hjälpa oss ska vi såklart försöka att använda oss av det, säger en av dem, Mohammed al-Hakim till SVT.

Samtidigt har 18 av klubbarna i Superettan och Allsvenskan fattat årsmötesbeslut om att arbeta emot ett införande av VAR. Dessutom har ingen svensk klubb fattat beslut om att arbeta för ett införande av VAR. I den svenska supporterrörelsen är motståndet mot systemet är kompakt.

– VAR förstör fotbollens själ och kommer garantera en sämre upplevelse för de som besöker fotbollsarenorna, säger Svenska Fotbollssupporterunionens (SFSU) ordförande Isak Edén som till stor del varit supportrarnas ansikte i VAR-frågan.

Vad tycker spelarna om VAR i allsvenskan? I klippet nedan kan du höra flera allsvenska profiler prata om hur de ser på ett eventuell införande av VAR-system i Sverige.

TV: Allsvenska spelare säger vad de tycker om VAR

SvenskaFans.com2023-04-05 19:00:00
Author

Fler artiklar om Svensk Fotboll