Bravida Arena, 2023-07-31 19:00

Utsiktens BK - Helsingborg
1 - 1

Sen poängförlust mot Helsingborg

845 betalande åskådare såg Utsikten och Helsingborg kampa hårt i skiftande väderlek om viktiga poäng i Superettan. Kiken hade grepp om samtliga tre efter ett tidigt ledningsmål men gästerna kvitterade sent och fick med sig en välbehövlig pinne i bottenstriden.

Det slutade 1 – 1 på Bravida Arena.

Utsikten kom ut i ett rasande tempo från start och Albin Skoglund hade fritt läge från vänster redan efter en minuts spel – men Kalle Joelsson i målet räddade med ansiktet. I den 5:e minuten parerade Helsingborgs vasse målvakt på nytt men avslut tre på den efterföljande hörnan var han maktlös på.
Eller rättare sagt. Joelsson stod för en stor räddning på Alexander Faltsetas nick men returen gick inte att göra något åt då Skoglund sköt 1 – 0 för Utsikten med sin femte fullträff för säsongen.

Efter rivstarten och målet lugnade matchen ner sig och halvleken blev förhållandevis jämn med ett Helsingborg som hade en hel del boll på offensiv planhalva. Kiken hade i perioder svårt att få tag i gästernas speluppbyggnad men blev sällan hotade i de bakre leden.

En skada på Sebastian Lagerlund tvingade Utsikten till ett tidigt byte och Emir Bosnic byttes in i den 25:e minuten.

Gästerna hade en riktigt vass chans under den första halvleken – skott utanför i fritt läge från Pavle Vagic - och ett bra nickläge för mittbacken Thomas Rogne men kom endast vid ett fåtal tillfällen in i Utsiktens straffområde.

Utsikten attackerade oftare i djupled på sina kantspringare och skapade ett antal ”nästan-lägen” men dessa inspel i straffområdet från framför allt Fredrik Martinsson rann ut i sanden.

Ledning i paus för Utsikten men spelbilden föll knappast Bosko Orovic i smaken då hans manskap tvingades jaga en hel del boll.

Fotograf - Fredrik Holmblad

1-0 ledning för Utsikten efter första halvlek

Bosko Orovic gjorde två byten i paus, samt flyttade ner Jesper Brandt i backlinjen och Emir Bosnic fick gå upp som forward, för att förändra matchbilden då han inte var nöjd med presspelet -
In: Ivo Pekalski Ut: Karl Landsten
In: Allan Mohideen Ut: Ronald Mukiibi

Helsingborg kom ut bra till den andra halvleken men successivt blev det mer och mer Utsikten vars mittbackar hade stort övertag på gästernas forwards. Jesper Brandt & Co klev fram och vann tillbaka bollen högt och det kändes verkligen som om man på väg att koppla greppet.

Erik Gunnarsson hade en nick i ribban för ett andra mål för Utsikten men annars saknades de stora möjligheterna för att på allvar kalla det ett ”seger-grepp”.

Helsingborg skapade knappt något men under slutskedet fick man flertalet offensiva fasta situationer mitt på Utsiktens planhalva. Och i det här spelet har man en hel del i kraft – som alltid giftige Amar Muhsin och reslige mittbacken Rogne.

Och med två minuter kvar fick den sistnämnde också sista ordet. I den 87:e minuten lyftes en frispark in i boxen och Rogne nådde högst, fick en fin båge på sitt avslut med pannan och utjämningen var ett faktum framför den stora, tillresta bortaklacken som hållit i gång hårt under matchens samtliga minuter.

Kryss!

Kiken har lyckats undvika de oavgjorda resulaten under stora delar av säsongen. Det här var det tredje över 16 omgångar och precis som borta mot Eskilstuna och Gefle har man varit i ledning men inte lyckats trycka dit det där så viktiga - och avgörande - andra målet.

Idag saknades spetsen framåt - kanske inte så konstigt då skyttekungen Lucas Hedlund var avstängd. Under den andra halvleken hade Utsikten ett antal vassa chanser att ställa om men precis som i första halvlek så var det något som hackade och man kom inte till avslut.

# # #

För Utsiktens del går säsongen vidare med bortamatch mot toppkonkurrenten Jönköpings Södra på lördag.

# # #

Senast mot Jönköping fanns 601 betalande åskådare på plats. Under måndagskvällen hade 845 personer tagit sig till Bravida Arena. Inga publiksiffror att skryta med i ett större sammanhang och idag ramade ett stort bortafölje in tillställningen men visst är Utsikten inne i en positiv trend vad gäller antal åskådare och arbetar ödmjukt vidare.

Efter nämnda bortamöte med Jönköpings Södra på lördag väntar på nytt två matcher på Bravida Arena i följd; Landskrona BoIS lördag 12 augusti och Västerås SK fredag 18 augusti.