Spelarbetyg: AIK – Helsingborg 2–0
John Guidetti gjorde ett efterlängtat mål i AIK:s vinst mot Helsingborg

Spelarbetyg: AIK – Helsingborg 2–0

Äntligen lyckades AIK ta tre poäng. Helsingborg avfärdades och John Guidetti fick göra ett förlösande mål. Flera spelare stod för bra prestationer och AIK knappar in på toppen i Allsvenskan.

1 - Inte godkänd
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Overklig


Kristoffer Nordfeldt: 3
Gör det han ska och är stabil matchen igenom. Gör en bra räddning på Khalilis frispark i andra halvlek. Viktigt för Nordfeldt att äntligen hålla nollan.

Joe Mendes (Ut 66):3
Får mycket boll på högerkanten och vågar utmana och ta sig framåt. Gör det bra i många offensiva aktioner och är stabil defensivt. Mendes går från klarhet till klarhet.

Mikael Lustig: 3
Högt och lågt från Lustig sida. Tycker han är stabil postionsspelet och står för ett par viktiga brytningar. Gillar även att han vågar flytta upp när AIK anfaller. Dock slår mittbacken bort för många enkla passningar.

Sotirios Papagianopoulos: 2
Sticker inte ut nämnvärt men likt hela AIK:s defensiv är han stabil. Gör flera bra brytningar och stoppar Helsingborg från att komma in i straffområdet. 

Erick Otieno: 4
Dominerar vänsterkanten och stoppar Loeper i fickan. Offensivt startar Otieno flertalet anfall när han sätter fart och driver upp bollen. Assisterar Elbouzedi till 2-0 när han stöter fram bollen som friställer irländaren. Var länge sedan Otieno var såhär briljant och förhoppningsvis kan han bygga vidare på den här insatsen. Bäst på planen.

Vincent Thill (Ut 76): 3 
Fortsätter att vara kreativ på mittfältet och hittar öppnande passningar i farliga ytor. Alla passningsförsök går inte fram men Thill har helt klart egenskaper som AIK kan dra nytta av, även om det finns lite att slipa på.

Bilal Hussein: 2
Slarvar en del passningspelet men en betydligt bättre insats från Billy idag. Vågar slå fler öppnande passningar och crossbollar, även om det går att önska mer kvalitet i precisionen.

Sebastian Larsson: 2
Vinner den fysiska kampen mot Helsingborgs mittfält och täcker upp stora ytor. Bör dra en lättnadens suck över att slippa det gula kortet (vilket hade inneburit avstängning mot Djugården), då AIK-kaptenen var på gränsen ett flertal gånger. 

Nabil Bahoui: 1
Tar mycket stryk och drar på sig en del frispakar. Spel uppoffrande men förlorar många närkampsdueller, vilket leder till bolltapp. Borde gjort mål på sitt friläge i första halvlek. 

Nicolas Stefanelli (Ut 90): 2
I vanlig ordning överallt på planen. Står för ett par viktiga bollvinster och är ettrig i presspelet. Hade behövt ta sig till fler målchanser för ett högre betyg.

John Guidetti (Ut 76): 3 
Står för ett klassavslut, vid 1-0 målet och man såg hur mycket det betydde för Guidetti, som kommer från en tyngre period. Får kriga mot en fysisk Helsingborg-backlinje hela matchen och gör det bra. 

Inhoppare
Axel Björnström (Ut 66): 2
Är en frisk fläkt när han kommer in och tar sig till flera bra inläggslägen, när han kommer runt på högerkanten.

Erik Ring (In 76): Spelade för lite för att betygsättas

Zack Elbouzedi (In 76): Spelade för lite för att betygsättas
Även om inget betyg delas ut så måste ändå Elbouzedis inhopp benämnas som väldigt positivt. Irländaren utnyttjar sin speed och matchbilden passar honom perfekt då han kan kontra på en högt stående Helsingborg backlinje. Får till slut utdelning när han definitivt punkterar matchen. Fina scener vid målfirandet när hela laget firar med Elbouzedi.

Sichenje Collins (In 90):  Spelade för lite för att betygsättas

 Vad är era tankar om matchen? Håller ni med om betygen? Vem var bäst i AIK?




 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2022-10-09 22:17:00
Author

Fler artiklar om AIK

Hoppet om Europa lever trots derbybaksmällan
Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen