Spelarbetyg: Brommapojkarna IF – AIK
Rui Modesto blev målskytt återigen. Men det räckte tyvärr inte till seger.

Spelarbetyg: Brommapojkarna IF – AIK

I en böljande match såg AIK till sist ut att få med sig alla tre poängen, efter ett skickligt skott från Abdihakim Ali. Men förutsättningarna ändrades när Brommapojkarna fick med sig en omdiskuterad straff i slutminuterna, vilket ledde till att Gnaget fick nöja sig med en poäng.

1 - Inte godkänd
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Overklig


Kristoffer Nordfeldt: 3
Gör en stark benparad i den första halvleken och ställs på onödigt mycket prov. Räddar straffen i slutskedet men Vasic kan olyckligt slå in returen. AIK-målvakten gör det han ska och kan inte lastas för målen.

Mads Thychosen: 3
Högt och lågt från danskens sida. Går bort sig en del och ger BP mycket ytor att anfalla på. Blir bättre ju längre matchen går och gör en viktig brytning strax innan 1-1-målet. Noteras även för en assist när Thychosen slår en öppnande passning till Abdihakim Ali. Det höjer betyget.

Benjamin Tiedemann Hansen: 2
Samspelet med ”Sotte” var långt ifrån klockrent. Försvarsspelet i eget straffområde är stundtals svagt och Tiedemann Hansen hade problem med BP:s kvicka och tekniska spelare. Dock spelar dansken upp sig och är den mittbacken som känns tryggast idag. Täcker upp de gånger hans mittbackskollega går bort sig och har hög passningsprocent. Svag tvåa.

Sotirios Papagiannopoulos:  1
Svajigare insats från ”Sotte” om man jämför med hans mittbackspartner. Vinner inte lika många dueller och har det jobbigt i den första halvleken. Den andra halvleken är, likt hela laget, bättre och straffsituationen kan han tyvärr inte göra mycket åt. Den svaga inledningen gör dock att betyget landar på underkänt.

Axel Björnström:  1
Löpinsatsen från Björnströms sida går som vanligt inte att ifrågasätta. Dock brister det i det defensiva jobbet, då vänsterbacken antingen går bort sig eller inte ligger rätt i positionerna. Dessutom är han, tyvärr, alldeles för svag i spelet med boll.

Rui Modesto: 3
Modesto fortsätter att vara AIK:s i särklass vassaste hot offensivt, då han ständigt utmanar BP-försvaret och skapar lägen. Yttern visar återigen prov på sin fina bössa när han vinklar in 1-1-målet. Just nu bär Modesto AIK:s offensiv på sina axlar.

Anton Salétros: 1
Är överallt på planen och tvingas täcka mycket ytor då AIK blir överspelade centralt gång på gång. Kämparinsatsen läggs i den positiva vågskålen, men tyvärr är det många felpass och bolltapp från Salétros sida.

Bersant Celina: 1
Det är tydligt att Celina inte ska spela i ett tvåmanna mittfält. Han väger alldeles för lätt fysiskt och har svårt när han hamnar längre ner i banan och sätts under press. Som det är nu får AIK inte ut någonting av 27-åringens kvaliteter offensivt och förhoppningsvis inser Henning Berg det till framtida laguttagningar.

Taha Ayari (Ut 69’): 1
Blandar och ger. Stundtals visar 18-åringen prov på sin fina teknik och tar sig förbi sin gubbe. Men tyvärr är det lite många felbeslut som leder till bolltapp för att Ayari ska få ett godkänt betyg. Dessutom är AIK-talangen för svag i den sista tredjedelen där det inte riktigt lossnar.

Ioannis Pittas: 1
Svår match för cyprioten som inte får särskilt mycket att jobba med. Tvingas ofta droppa ner i banan och hämta bollen och det är inte där Pittas ska vara. Anfallaren måste vara lite hetare och skapa mer för ett högre betyg.

Omar Faraj (Ut 69'): 2
Osynlig i första halvleken då Faraj blir helt bortplockad av Willmer Odefalk. Spelar upp sig i andra halvlek och är delaktig i anfalluppbyggnaden, då han agerar uppspelspunkt. Assisten till Modestos mål gör att Faraj landar på en svag tvåa.

Inhoppare:
Abdihakim Ali (In 69'): 3
Hinner inte ens vara en minut på planen innan han dundrar in ett skott utanför straffområdet. Tyvärr räckte det inte till seger, men inhoppet visar att Ali absolut ska vara med och konkurrera om ens startplats framöver.

Victor Andersson (In 69'): 2
Återigen gör 18-åringen ett piggt inhopp. Andersson är har ett par skickliga dribblingsaktioner och kanske borde Henning Berg bytt in honom tidigare.

Håller ni med om betygen? Vad är era tankar efter krysset?
 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2024-04-06 18:14:00
Author

Fler artiklar om AIK

Hoppet om Europa lever trots derbybaksmällan
Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen