Spelarbetyg: Hammarby IF – AIK
AIK förlorade derbyt och Anton Salétros hade en tuff match.

Spelarbetyg: Hammarby IF – AIK

Tredje raka förlusten inkasserades under söndagen när Hammarby gick segrande ur derbyt på Tele2 Arena. AIK valde att försöka att tajta till defensiven efter utskåpningen i Borås, något som till en början var lyckosamt. Men när hemmalaget tog ledningen och Ismaila Coulibaly blev utvisad så orkade inte Gnaget resa sig.

1 - Inte godkänd
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Overklig


Kristoffer Nordfeldt: 1
Trenden fortsätter att peka nedåt för landlagskeepern. Såg trög ut vid Hammarbys ledningsmål och den borde Nordfeldt ta då skottet är långt utifrån och inte speciellt hårt. Dessutom så ska han äga straffområdet bättre, då jag tycker han ofta blir alldeles för passiv på linjen.

Rui Modesto: 2
Hade en defensivare utgångspostion idag i och med Thychosens avstängning. Gör det okej på det stora hela men utan att glänsa på något vis. Det är det tydligt att Modesto ska vara högre upp i banan för att få ut mer av sina kvaliteter och på så vis kunna bidra mer till anfallsspelet. Bra precision på inlägget till reduceringsmålet.

Benjamin Tiedemann Hansen: 2
Stabil första halvlek då den svartgula defensiven lyckas motta bort Hammarbys offensiv på ett föredömligt sätt. Dansken är inte direkt delaktig i något av Hammarbys mål, men jag tycker backlinjen stundtals sjunker för lågt och blir för passiva, vilket gör att Bajen kan ta sig in i straffområdet tämligen enkelt.

Sotirios Papagiannopoulos:  1
Likt mittbackspartnern gör ”Sotte” en ganska bra första halvlek. Den andra delen av matchen är dock sämre och vid Bajens 2-0-målet ser veteranen trög ut när Gül tar sig förbi honom och avlossar skottet. hamnar i en del pressade situationer som gör att han tvingas till rensningar.

Axel Björnström: 1
Har svårt att täppa igen vänsterkanten, där Bajen lyckas skapa en del farligheter. Får inte särskilt mycket understöd av Celina i defensiven, men det är inte heller hans roll. ”Acke” hamnar i en ganska utsatt position och tyvärr klarar han inte av det.


Taha Ayari (Ut 90'): 1
Varken hackat eller malet, från Ayari. Har ett antal aktioner där han visar prov på sin teknik men tyvärr leder det sällan till något farligt. Tog inte chansen.

Anton Salétros: 1
Ska vara spelaren som kliver fram i den här typen matcher och står upp för klubbmärket på bröstet. Tyvärr gör Salétros återigen en ganska svag insats, förvisso gör han ett par viktiga brytningar men det räcker inte för att kvittera ut godkänt.

Ismaila Coulibaly: 1
Den tillfälliga formtoppen mot IFK Norrköping är helt bortblåst. Slog bort många passningar och fick se sig bortspelad av Hammarby-mittfältet gång på gång. Utvisningen går absolut att diskutera, men det går inte undgå att Coulibaly satte laget i en, minst sagt, besvärlig sits. Korttidslånet får tyvärr ses som ett extremt fiasko.

Bersant Celina: 2
Fortsätter att vara kreativ i passningsspelet. Jag tycker att Celina är den spelare som vill mest och får ut mest av sina kvaliteter idag, då han är den som driver AIK:s anfallsspel och ligger bakom de få lägen Gnaget skapar.

Victor Andersson (Ut 74’): 1
Tuff match för Andersson. Får nästan ingenting att jobba med då AIK är extremt trubbiga offensivt. hårt att underkänna en ung spelare då det inte på något vis är 19-åringen som ska hängas för förlusten, men han behöver vara mer involverad för ett högre betyg.

Ioannis Pittas:  2
Har det tufft i den fysiska kampen mot Pavle Vagic i Hammarbys försvar. Höjer sig något mot slutet och målet räddar upp betyget till godkänt.

Inhoppare:
Erik Ring (In 74’): 2

Bidrar med tuffhet och direkthet i spelet. Har några halvfarliga inspel, som hade kunnat leda till något.

Aaron Stoch Rydell (In 90’)
Spelade för lite för betygsättas

Tredje raka förlusten för AIK vad är era tankar efter derbyt?  Håller ni med om betygen? Hur ska AIK vända den negativa trenden?

 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2024-05-19 21:27:00
Author

Fler artiklar om AIK

Hoppet om Europa lever trots derbybaksmällan
Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen