Spelarbetyg: Malmö FF  – AIK
Det blev en mörk eftermiddag i Malmö för alla svartgula.

Spelarbetyg: Malmö FF – AIK

En resa ner till Malmö brukar sällan sluta lyckligt om man heter AIK. Så blev även fallet denna gång. Skånelaget krossade Henning Bergs svartgula manskap som stod för en svag laginsats.

1 - Inte godkänd
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Overklig


Ismael Diawara: 1
Fick chansen från start då Kristoffer Nordfeldt blev sjuk. Tyvärr blev det en mardrömsdebut för AIK-nyförvärvet. Även om inget av målen är några stora målvaktstavlor bör ”Ismo” rädda åtminstone 4-0-målet från Nanasi och möjligen 2-0-målet där han står bra placerad även om det går fort. Dessutom är målvakten inblandad i båda skadesituationerna, vilket är olyckligt.  Dock är det knappast enbart Diawara som ska hängas för den här förlusten, utan det är en kollektiv kollaps från samtliga AIK-spelare.

Mads Thychosen (Ut 60’): 1
Har svårt att hantera Malmös vänsterkant och blir bortgjord flertalet gånger. Kommunikationen med Tiedemann på defensiva fasta är minst sagt svag. Thychosens inställning och kämpaglöd är beundransvärd även om dansken inte står för någon bra insats. Det räcker dock inte för att kvittera ut ett godkänt betyg. Dessutom tvingades högerbacken utgå skadad och det såg allvarligt ut. Med tanke på att AIK är tunna på ytterbackspositionerna får vi hoppas att Thychosen repar sig snabbt.

Benjamin Tiedemann Hansen: 1
Svag i markeringsspelet på defensiva fasta situationer. Likt övriga backlinjen är det inte mycket som stämmer för mittbacken. Bör kunna leda försvaret på ett bättre sätt och tyvärr landar mycket av ansvaret på den svajiga insatsen på Tiedemann Hansen, som ska vara den som styr upp backlinjen tillsammans med ”Sotte”.

Sotirios Papagiannopoulos: 1
Likt mittbackskollegan kommer ”Sotte” inte upp nivå. Dock tycker jag inte han står för lika många individuella misstag. Han vinner en del närkamper mot Kiese Thelin och gör det okej i det fysiska spelet. Dock brister det i spelet med boll och positionsspelet, det gör att betyget landar på underkänt.

Eskil Edh (Ut 28’): 2 
Får en smäll tidigt, men krigar vidare och gör det helt okej innan Edh till sist tvingas byta. Står för en viktig räddning på mållinjen som tyvärr blev påkostad. Fyllde även på bra i offensiven. AIK blev sämre när norrmannen gick ut och förhoppningsvis är skadan inte allvarlig, då Gnaget är i behov av ytterbackens kvaliteter.

Rui Modesto: 1
Osynlig stora delar och matchbilden passade inte Modesto. Slarvar i hemjobbet och är passiv i markeringsspelet, bland annat blir högermittfältaren för stillastående på MFF:s ledningsmål som Botheim nickar in.

Anton Salétros: 1
Kämpar och sliter, men får inte ut särskilt mycket av det. Blir uppkäkad av MFF:s mittfält och har problem när han hamnar under press. Kämpade med smärtor mot slutet och skulle Salétros bli borta en längre tid skulle det vara katastrofalt.

Bersant Celina: 2
Självklart går det att argumentera för att Celina ska ha underkänt betyg. Men jag tycker att han stundtals visar upp spetskvaliteter i passningsspelet. Hittar bra kombinationer som gör att AIK kan ta sig in på offensiv planhalva. Är en av få som visar upp kreativitet och det räcker för en svag tvåa.

Ismaila Coulibaly: 1
Svårbedömd insats. Är hyfsat säker i passningsspelet, men skapar inte speciellt mycket. Har fortfarande lite svårt att hitta rätt i sin roll då Coulibaly har svårt med det defensiva positionsspelet, då Björnström oftast lämnas helt ensam på vänsterkanten. Jag tycker dock han är en av de bättre spelarna i ett svag AIK. Knappt underkänt.

Dino Besirovic: 1
Fick den otacksamma uppgiften att ersätta Faraj och det är tydligt att Besirovic inte ska ha en offensiv roll utan mer än box till box-roll på det centrala mittfältet. Skapar en bra målchans i första halvleken, där han skjuter tätt över. Besirovic ger ett frustrerat intryck i den andra halvleken och drar på sig ett gult kort.

Ioannis Pittas: 1
Sätts sällan i några vassa lägen och är inte särskilt delaktig i spelet. 

Inhoppare:
Axel Björnström (In 28’): 1
Lyckas inte täppa igen vänsterkanten där Malmö ofta kommer runt alldeles för enkelt. Får inte särskilt mycket understöd, men ”Acke” ska göra det bättre. Har ett par hyggliga aktioner när han transporterar upp bollen och startar en del anfallsförsök när MFF dragit ned på tempot, men tyvärr leder det inte till något.

Ahmad Faqa (In 60’): 2
Gör inget större väsen av sig. Faqa ställs inte på särskilt mycket prov, då Malmö slagit av på takten.

Victor Andersson (In 61’): 2
Kommer in och bidrar med snabbhet och teknik. Skapar ett kanonläge, som Dahlin i Malmö-målet parerar. Andersson kommer in i en tuff period, men visar upp pigga tendenser och det är något att ta med sig.

Erik Ring (In 61’): 2
Bidrar med tuffhet i närkamperna och gör det han kan med tanke på matchbilden.

Taha Ayari (In: 61’): 2
Har ett bra kontringsläge där Ayari spelar fram Victor Andersson som får till ett avslut. Utöver det uträttar 18-åringen inte särskilt mycket, men gör inte bort sig på något vis.

Vad är era tankar efter utskåpningen? Hur ska AIK resa sig från smällen? Finns det någon spelare som kan kvittera ut godkänt?
 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2024-04-28 23:55:00
Author

Fler artiklar om AIK

Hoppet om Europa lever trots derbybaksmällan
Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen