Behrn Arena, 2023-02-26 17:30

Örebro - Djurgården
1 - 2

Spelarbetyg: Örebro SK – Djurgårdens IF
Gustav Wikheim firar efter sitt tidiga ledningsmål när han ånyo stod för en gedigen insats i kvällens drabbning.

Spelarbetyg: Örebro SK – Djurgårdens IF

Blåränderna kunde tillslut få med sig tre viktiga poäng i cupen på Behrn Arena när Piotr Johansson frälste bortalaget efter en sen kanon i slutminuterna. Djurgården som därmed i och med kvällens seger satt sig i en behaglig sits med full pott inför den sista cupomgången. Här är Forum 1891:s betyg från matchen.

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 – Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Jacob Widell Zetterström - 2
Stod ganska sysslolös under första halvleken, men hade betydligt mer att göra i den andra, i synnerhet efter Örebros kvittering. Ett kvitteringsmål som han inte kunde göra så jättemycket åt och trots sina 197 centimeter letade sig kvitteringen in via stolpen. Stod sedan för en otroligt viktig räddning i slutskedet som innebar att Djurgården kunde hålla undan.

Piotr Johansson - 3
Han såg enligt uppgifter via dif.se stark ut på det klassiska yoyo-testet i veckan. Löpkapaciteten är som bekant enorm och idag, andra tävlingsmatchen in på säsongen, var naturligtvis inget undantag. Fick inte jättemycket boll att jobba med på sin högerkant men kändes trygg och jobbig att möta defensivt. Avslutade insatsen med att panga in det matchavgörande 2-1-målet på övertid! Även bortsett kvitteringsmålet var Piotr en av DIF:s bästa spelare denna kväll.  

Carlos Moros Gracia - 2
Samspelet med Danielson växer för varje gång. Stod för en viktig tillika vacker brytning när han i inledningen av den andra halvleken kunde avstyra ett farlig läge för örebroarna. Hamnade dessvärre snett vid i 1-1-målet och borde kunnat ligga tätare på Örebros talang Noel Milleskog som ganska ostört kunde nicka in kvitteringen.  

Marcus Danielson - 2
Inblandad i en hel del dueller inledningsvis av matchen. Som vanligt agerade han med pondus i framför allt huvudspelet. Känns viktigt att ”Mackan” ånyo kunde starta matchen och samla på sig viktiga matchminuter i kroppen. Han hade även ett par farliga chanser via huvudet när DIF tryckte på för ett ledningsmål.

Elias Andersson (ut 63) - 2
Delaktig i 0-1-målet när han var den som drev fram på vänsterkanten och kunde hitta in till Victor Edvardsen som i sin tur förde anfallet vidare. Borde även fått en assist på Joel Asoros ”nästan-mål” när han drev in fint och slog in en macka men som dessvärre kunde räddas på mållinjen. Vänsterbacken kändes däremot svagare bakåt och kunde ibland hamna fel, inte minst vid kvitteringsmålet.

Rasmus Schüller - 3
Står nästan alltid rätt och är smidig i sina patenterade bollerörvringar. Otroligt duktig på att sno åt sig andrabollar och återerövra bollen utan att dra på sig någon frispark. Såg idag även fin ut i passningsspelet och hittade rätt med ett par djupledsbollar mot en framåtlöpande Gustav Wikheim och ytan bakom Örebros backlinje. Precis som med Piotr var han en av få djurgårdsspelare som stod ut i positiv bemärkelse.

Hampus Finndell (ut 80) - 1
Var tillbaka i startelvan efter att sist mot Landskrona fått inleda på bänken. Såg inte särskilt spelsugen ut och formen känns rätt långt borta. Spelade ofta i sidled och tajmingen saknades vid många tillfällen. Svag insats och en etta blir därmed ett faktum.

Magnus Eriksson (ut 63) - 2
Många anfall byggdes upp via vänsterkanten och samspelet med både Andersson och Wikheim såg precis som under fjolsäsongen stundtals bra ut. Var kanske något tvivelaktig i agerandet vid Örebros kvitteringsmål när han inte lyckades att sätta press på bollhållaren som föranledde målet.

Joel Asoro (ut 63) - 2
Örebroförsvaret stod som väntat inte alls lika högt upp som Landskrona senast vilket naturligtvis minimerade ytorna för anfallstrion. Men Asoro såg pigg ut och spelade vackert fram Gustav Wikhem med en klack som sin tur kunde hitta nätmaskorna. Ytterst nära att bli målskytt i den 34:e minuten men bollen räddades den gången på mållinjen.

Victor Edvardsen (ut 85) - 2
Kom inte till sin rätt idag och blev ganska isolerad centralt. Stod för en så kallad ”hockeyassist” när han nådde Asoro på djupet till 0-1-målet. Fick därutöver ett bra läge i mitten på den andra när Haris Radetinac hittade in centralt med en djupledsboll men avslutet blev alldeles för tamt den gången. En knapp godkänd insats och Edvardsens kväll i Närke kommer han förmodligen inte att minnas jättelänge.

Gustav Wikheim - 3
Inledde precis som senast tidigt målskyttet tidigt genom att i den sjunde matchminuten pricka in 0-1 efter ett vackert anfall med flera djurgårdare inblandade. Bollbehandlingen är unik i allsvenskan och det känns minst sagt lovande att han redan nu känns i gott slag både vad det gäller fysiskt och i sin tajming. Rinner längst sin vänstkant och Örebro hade, framför allt i den första halvleken svårt att fånga in norrmannen. Var mera anonym i den andra när tröttheten slog in, men stod ändå för många fina kombinationer och kom till spännande avslutslägen.

---

Oliver Berg (in 63) - 3
Fick en dryg halvtimme på sig idag och kom in med fin energi när Djurgården tryckte på för ett ledningsmål. Fick mycket boll och värderade lägena allt som oftast klokt. Berg äter sig in i spelsystemet mer och mer och har en fin förmåga att variera sig i sitt spel. Står för assisten till Piotrs 1-2-mål.  

Haris Radetinac (in 63) - 2
Hittade in fint till Edvardsen som missade en ganska klar målchans i den 68:e. Driver på och kämpar som vanligt men hinner inte uträtta särskilt mycket under sitt inhopp.

Pierre Neurath Bengtsson in 63) - 2
Stod inte för mycket väsen av sig när han kom in istället för Elias Andersson. Vilket förvisso var förståeligt då DIF jagade ledningsmål och spelet kändes mer desperat och böljande från båda håll.

Besard Sabovic (in 80)
Spelade för kort för att betygsättas.

Jacob Bergström (in 85)
Spelade för kort för att betygsättas.

* * *

Tycker du någon spelare stack ut? Kommentera gärna nedan, men tänk på att hålla en god ton.

Mattias Olsson2023-02-26 20:45:00
Author

Fler artiklar om Djurgården