Supporterintervju #19. Möt Emil Skog! "Det är något helt magiskt med den grabben. Han är en av de absolut bästa mittfältare i hela Allsvenskan"

Supporterintervju #19. Möt Emil Skog! "Det är något helt magiskt med den grabben. Han är en av de absolut bästa mittfältare i hela Allsvenskan"

I del 18 fick vi stifta bekantskap med Adam Modig. I den nya delen är det Emil Skog som får ge sin berättelse om varför det blev KFF för honom, vilka minnen från bortaresor han minns extra mycket, om vad han tycker om säsongen hittills.

Kan du berätta hur ditt supporterskap till KFF började? 
Mitt supporterskap för KFF började egentligen när jag började spela fotboll som liten. Att efter träningarna på Fredriksskans att få stanna kvar och kolla på A-laget när de tränade var det man längtade mest till.     

Vad har du för minnen från din första match? 
Min första match var 2002 när vi mötte AIK på Fredriksskans. Jag följde med en polare och hans pappa som hejade på Gnaget, jag kommer inte ihåg så mycket från själva matchen utan fastnade mer för allt runtomkring. 

Har du någon/några favoritspelare i KFF genom tiderna? 
Det finns otroligt många som man skulle kunna nämna här men jag nämner två stycken Brasse Lasse och Arthur Sorin.

Vem är din favorit i dagens trupp?
Här måste jag ändå säga Calle G, det är något helt magiskt med den grabben. Han är en av de absolut bästa mittfältare i hela Allsvenskan, det är bara helt otroligt att vi får ha kvar honom i föreningen än.    

Påverkade pandemiåren dig som supporter?
Verkligen, alla runt omkring föreningen och de man har stått med i åren på ståplats är som min familj. Det var som en trygghet som bara försvann i ens liv för det är inte samma sak som att sitta hemma i Karlskrona och kolla fotbollen på tv, det var otroligt tufft psykiskt. Man ville vara på plats för att kunna stötta fram spelarna tillsammans med alla underbara människor på Sydostkurvan.Efter dessa åren så har kärleken till föreningen bara blivit större!   

När det är matchdag, hur brukar du ladda upp då? 
Det beror lite på om jag kan ta mig till matchen eller ej, men oftast brukar en matchdag se ut såhär. Startar dagen med att läsa och lyssna på allt som rör sig om KFF med en Kall öl, sen tar jag mig till Kalmar för pubsamlingen innan match för att ladda upp ännu mer. Sen ta bussen ut till GFA för att på Sydostkurvan ge allt i 90min.  

Hur ser du på supporterkulturen kring Kalmar FF
Det är otroligt roligt att se hur det har utvecklats de senaste 3 åren. Att det har gått ifrån där vi har knappt hörts och synts till att vi säljer ut hemmastå stort sett varje hemmamatch och att många åker på bortamatcher.   

Vilken sektion brukar du hålla till på?
Det finns bara ett alternativ här och det är Sydostkurvan!!

Vill du dela med dig av något minne från en bortaresa? 
Ohh det är egentligen otroligt många minnen man har haft efter en del bortaresor, men jag måste ändå nämna matchen mot Bajen i Svenska Cupen 2010. Jag har inte något större minne av själva resan upp eller hem utan mer om matchen. Vi fick Bajen i semifinal och då låg de i Superettan, jag vet att jag var otroligt taggad för denna match för min morbror och moster hejar på bajen. Vi fick absolut inte någon bra start i matchen utan de tog ledningen i den 25:e minuten sen utökade de till 2-0 i den 42 minuten. Ju längre matchen gick desto jobbigare kändes det, men vi lyckades göra 2-1 och sen klev Lindsdals sonen Israelsson fram och gjorde 2-2. Det ösregnade och de som har varit på Söderstadion vet att det inte fanns något tak på bortastå, men det struntade vi i utan det var vild glädje hos oss och bajen supportrarna blev allt mer tysta. Det blev straffavgörande där tyvärr Paulus missade sista straffen… Det var otroligt tufft just då men den stämningen vi hade från 70:e till straffsparkarna det tar jag med mig.    

Hur ser du på säsongen 2022 hittills? 
Jag tycker att den har varit otroligt svajig, det är inte så konstigt när det var så många spelare som lämnade från förra säsongen. Jag är väl mer besviken på att vi oftast bara orkar spela vårt egna spel i 45min sen händer det något, som t.ex senast mot Helsingborg. Men sen så har vi gjort några riktigt bra prestationer både mot Hammarby och Djurgården.  

Om du ska plocka ut en spelare som du tycker varit bäst säsongen 2022 hittills, vem väljer du då? 
Här måste jag ändå säga Calle G, han är en av de absolut bästa i hela Allsvenskan. 

Tycker du att truppen behöver kompletteras med ytterligare någon spelare i sommarfönstret? 
Det beror helt och hållet på om vi tappar några spelare eller inte. Vi har ju redan tagit in Bjerkebo, Papa och Rony men den sistnämnda lär det ta något år innan han klarar av nivån. Nä jag tycker inte att vi behöver ta in någon just nu. 

Vilket nyförvärv är du mest imponerad av hittills? 
Axel Lindahl, han har imponerat otroligt mycket på mig med sitt spelsätt. Jag tycker inte att han var så himla bra i Degerfors förra som han har varit hos oss i år. 

Vart i tabellen hittar vi KFF när Allsvenskan 2022 summeras? 
Om jag får drömma bort lite så hoppas jag på topp fyra, men om vi ska vara realistiska så säger jag att vi håller den placering vi har nu (6:a). 

Vem tycker du att vi ska intervjua i nästa del?
Jag tycker ni ska intervjua Madde P

Christoffer Karlströmkalmarcoffe2022-07-07 23:16:36
Author

Fler artiklar om Kalmar FF

Jens Karlsson inför Mjällby AIF "Vi har inte haft problem med att fylla tiden."