Uppmaning till allmän mobilisering i Stockholm

Uppmaning till allmän mobilisering i Stockholm

På fredag spelar IFK Norrköpings damlag en extremt viktig match i Stockholm mot Djurgården. Matchen börjar klockan 19:00 på klassiska Stockholms stadion. Om du bor i vår Hufvudstad kom till matchen och visa ditt stöd. Om damerna vinner säkrar dem ett nytt allsvenskt kontrakt redan i den 23e omgången!

Laget kommer garanterat tacka klacken för stödet efter matchen som de alltid brukar göra.

Damallsvenskan är väldigt uppdelad i den övre halvan och den undre halvan. Pekings damer leder den undre halvan på åttonde plats med 23 poäng och tre minusmål. På sjunde plats ligger Rosengård på 38 poäng och 21 plusmål. Strax efter IFK Norrköping i tabellen ligger fredagens motståndare Djurgården med 22 poäng och 19 minusmål. Men än viktigare är att BP ligger på kvalplats på 14 poäng och 28 minusmål. Om tjejerna vinner säkrar dem i praktiken ett nytt kontrakt. Även om BP mot all förmodan besegrar tabelltvåan Häcken borta på lördag, så skiljer det nio poäng med tre matcher kvar. Men eftersom Peking har en överlägsen målskillnad så är det i praktiken klart i händelse av seger mot Djurgården. Att matchen går på anrika Stadion gör inte saken sämre. Den är i särklass Stockholms finaste utearena. Här gick sommar OS 1912 och här slog Patrik Sjöberg världsrekord i höjdhopp. Här sprängde också Guldköpings egen Göran Modeen, mållinjen i Stockholm Marathon på tiden 2:59:01. En händelse som han tänker på i princip dagligen. Snacka om att leva på gamla meriter! IFK Norrköpings damlag däremot har chansen att skapa nya meriter och en ny historia på det fina naturgräset. Se till att vara där om du hör hemma här!

Peking Fanz

PF åker upp med en buss för att stötta tjejerna på plats. Man har dessutom med sig flera tjejer från olika flicklag som får följa med gratis på resan och matchen. Ett mycket lovvärt initiativ! Det vore fantastiskt roligt om den Vita och Blå sidan kommer att ljuda högre än hemmapubliken!

Exilsnokarna

Kaj Granander på läktaren tillsammans med Guldköpings skribent Anders Pettersson. Lägg märke till de snygga halsdukarna och kepsarna!

Undertecknad är ordförande för Exilsnokarna. Jag kommer att vara på plats tillsammans med vår tidigare ordförande Kaj Granander. Flera i styrelsen har damlaget väldigt nära sina hjärtan. Vi hoppas att många av våra medlemmar kommer till Stadion och ger tjejerna ett välförtjänt stöd. Vi kommer ha en informell samling på vår stampub Pitchers Regeringsgatan 113 innan matchen. Det är lite drygt 1 kilometer till arenan och tar mindre än 20 minuter att gå. Alla välkomna dit för en AW och en uppladdning!    

ALLA TILL STADION PÅ FREDAG!

TV: Experterna om hotet att lägga ner damallsvenskan 2024

 

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2023-10-11 09:30:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Höstrysaren fortsätter för Peking!
Bottenbetyg efter bottennappet mot Blåvitt
Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås