Tre stjärnor mot Västervik
Wiktor Nilsson och Linus Klasen lekte hockey i första perioden.

Efter besvikelsen mot Björklöven var det rejäl ketchupeffekt när Djurgården besökte Västervik under fredagskvällen. Hela 7–0 skrevs segern till för stockholmarna.

MARCUS KRÜGER

Lagkaptenens lägstanivå har under hela säsongen varit skyhög – och han lämnar ständigt isen som en av lagets absolut bästa och viktigaste spelare i match efter match. Mot Västervik hade Marcus Krüger offensiv show och låg bakom fyra av lagets sju mål, då han noterades för fyra passningspoäng. Dessutom gick han segrande ur 72% av de 18 tekningar han tog – och de underliggande siffrorna var i vanlig ordning i toppskiktet. Han är en riktig härförare för Djurgården, en lysande lagkapten.

LINUS KLASEN

Vilken utdelning! På endast åtta minuters istid hann Linus Klasen göra två mål och en assist – och allt hände redan under den första perioden. På 1–0 följde han påpassligt med i omställningen och kunde raka in Wiktor Nilssons fina passning, innan 3–0 la han en härligt öppnade flippmacka och på 4–0 var det bara för anfallsstjärnan att peta in en retur. Oroväckande nog så klev han av matchen. Förhoppningsvis en säkerhetsåtgärd, med tanke på hur hans ljumskar har krånglat under säsongen.

WIKTOR NILSSON

Anfallaren fortsätter att vara ett av säsongens största utropstecken. Insatsen under den första perioden var något i hästväg – herregud, vilken bulldozer! Och nu är det inte bara målmässigt som Wiktor Nilsson har fått proppen ur. Hela tre passningspoäng löste forwardslöftet mot Västervik, där alla var förstaassist. Sättet som Nilsson driver rakt mot kassen är beundransvärt. Han spelar med ett så tydligt flyt framåt, viker inte av. Det är häftigt att se vilken explosionsartad utveckling han har haft.