Hansa värvar italienare med småländskt förflutet

Hansa värvar italienare med småländskt förflutet

När vi gick och väntade på en eller ett par spelare till för offensiven värvar Hansa plötsligt en defensivspelare. Max Reinthaler från FC Augsburg II kan både spela som sexa och mittback. En värvning som oroar. Kommer Reinthaler därför att Oliver Hüsing lämnar?

 
Det var en liten överraskning – Pavel Dotchev sade så sent som i förrgår att Hansa behöver ett par spelare till i offensiven. Nu vöärvar vi istället värvar en storväxt spelare (193 cm) som kan agera mittback.
Gör vi så eftersom en Oliver Hüsing (193 cm) lämnar oss?
I värsta fall är det så. Eller är Max Reinthaler helt enkelt tänkt som ett komplement i backlinjen och en konkurrent om en startplats på defensiva mittfältet.
 
Max Reinthaler är italienare men har tyska som modersmål. Han är nämligen född i Bolzano (Bozen på tyska) i Sydtyrolen. Han började spela fotboll för Bozner FC. När han var 14 kom han till FC Udinese och spelade i deras ungdomslag i fyra år. Reinthaler sågs som ett underbarn och fick faktiskt spela Europa League med Udinese bara 17 år gammal. Det blev 25 minuter mot ingen mindre än FC Liverpool när lagen möttes i december 2017.
I väntan på bättre anbud höll sig sedan Reinthaler i form ett drygt halvår hos TSV Gersthofen i Landesliga i Bayern.
 
Av någon outgrundlig anledning hamnade Reinthaler sedan hos Rydaholms GoIF i Småland. Inte ens de ansvariga i Rydaholm vet i efterhand hur och varför Max Reinthaler bestämde sig för en klubb i djupaste Småland. Reinthalers dåvarande tränare i Rydaholm, Ilja Dobric, säger så här om den märkliga utflykten i en intervju med Värnamo Nyheter från den 8 mars 2016:
”Han var bara här för att få ordning på sina kontraktpapper. Han skulle gå från en professionell klubb till en annan. Om han inte gjort så här hade den klubben som ville ha honom fått betala mycket pengar. Kunde han spela för ett amatörlag under division 3 så kunde han bli fri och inga pengar skulle behöva betalas till gamla elitklubben.”
 
Reinthaler måste ha blivit en stor attraktion i småländska division fyra! Eller?
Nej, det visade sig snart att Rheintaler till varje pris ville undvika att bli skadad och tog det därför väldigt lugnt i matcherna. ”Han hade allt, spelet efter marken, spelet i luften, spelsinnet, spelförståelsen. Han såg allt, förstod allt, men han joggade bara runt. Inga ryck. Jag förstår att han inte ville skada sig. Det är stora pengar i sporten” säger Ilja Dobric.
 
Reinthaler gjorde bara sju matcher och två mål för Rydaholm. Enligt Dobric var han aldrig ens bäst på plan. Efter drygt tre månader i Småland fick Reinthaler byta upp sig några divisioner när FC Augsburg kontrakterade honom i juli 2014. Det har sedan aldrig blivit någon match i FC Augsburgs Bundesligalag. Däremot 68 matcher för FC Augsburg II i Regionalliga Bayern.
Den senaste säsongen har Reinthaler agerat mittback.
Eftersom det ryktats om att Oliver Hüsing trots löpande kontrakt är på väg till en större klubb är Reinthaler kanske värvad som ersättare för Hüsing. Då gäller det att Reinthaler kommer snabbt in i laget och blir en auktoritet i vår backlinje. Oliver Hüsing har i Amaury Bischoffs frånvaro ofta agerat lagkapten och är en riktig vinnarskalle. Dessutom farlig på fasta situationer. Något av FC Hansas Mats Hummels.
 
”Max Reinthaler är en mycket talangfull och viljestark spelare som kan spela både mittback och sexa. Vi är övertygade om att han har stor potential och vi vill ge honom möjligheten att utvecklas hos oss och ta nästa steg i karriären” säger Hansas sportchef Markus Thiele.
 
Reinthaler har skrivit på kontrakt fram till juni 2020. Han kommer att ha nummer 14 på ryggen.
 
Fakta om Max Reinthaler:
Född 22 mars 1995 i Bolzano, Italien
Längd: 193 cm, högerfotad
Meriter: Inhopp i Europa League som 17-åring, 68 matcher för FC Augsburg II
 
 
Willkommen beim besten Club der Welt, Max Reinthaler!

  

Karl Fagrenius.2018-06-19 11:08:00
Author

Fler artiklar om Hansa Rostock