Waldemar Anton lämnar VfB för Dortmund

Waldemar Anton lämnar VfB för Dortmund

Det märktes på publiken i Stuttgart under senaste matchen vad de tyckte om Waldemar Antons brådskande beslut att lämna VfB.
Det buades storligen från "hemmapubliken" och även om jag sällan gillar det, så kan jag förstå publikens reaktion. Antons reaktion att lämna VfB kom plötsligt och man kan ifrågasätta beslutet naturligtvis. 
Hos VfB var han kapten och i ett lag i kraftigt uppåtvind. VfB rustar för sin första Champions league på år och dag, värvar in en hel hög nya spelare och visar på en satsning mot högre höjder. Då väljer kaptenen att lämna skutan och gå till Borussuia Dortmund. Förvisso är BVB i behov av en ny "Hummels" och ledartyp och Anton har gjort det mycket bra för VfB under året, men för Waldemar Anton handlar det mer om en framtida karriär, möjligheter till längre Champions League och framför allt pengar. 
Det kanske är elakt sagt, men det sticker i ögonen på VfB-fans när han i en intervju med 11 Freunde nyligen sade "Warum sollte ich ständig wechseln, wenn ich mich in einer Stadt oder bei einem Verein wohlfühle? Noch dazu, seit ich Kinder habe. (…) Ich habe Vertrauen und Ehrlichkeit gespürt. Das war mir immer wichtiger als Statussymbole oder Geld.“. Jomen.. pengar verkar ju ändå vara rätt viktigt, Waldermar Anton. 
Hursomhelst, du gjorde en grym sista säsong i klubben och lyfte klubben till en Champions League-placering, men din period i VfB blir en parentes, som även tiden i Hannover. 
Lycka till. 

Magnus Falk2024-07-09 14:21:28
Author

Fler artiklar om Stuttgart