Akademin Vecka 1
2015 års vinnare av FA Youth Cup. De mest framstående spelarna var Tammy Abraham, Fikayo Tomori, Ola Aina, Jeremie Boga och Charly Musonda.

Akademin Vecka 1

Äntligen har bollarna börjat rulla för akademin igen! Året inleddes med en uppskjuten match i FA Youth Cup som U-18 gick segrande ur.

Chelsea U-18 v Bradford U-18: 3-1

Nytt år är lika med nya möjligheter. För U-18 innebär det en ny chans till att ta hem FA Youth Cup som laget under 10-talet prenumererade på. Sedan 2018 har det gått betydligt sämre men första matchen slutade sedvanligt i en vinst. 3-1 blev slutresultatet mot Bradford där Leo Castledine, Tudor Mendel-Idowu och Zain Silcott-Duberry gjorde målen.

Det blev en relativt komfortabel resa till fjärde rundan för de unga Chelsea-spelarna. Hemmalaget gick tidigt upp i en två noll ledning som aldrig kom att hotas ordentligt. 1-0 kom från en hög återerövring där Castledine kyligt placerade in bollen. Det andra målet var speciellt snyggt där Mendel-Idowu kom loss, fintade målvakten och la in bollen i den tomma kassen.

Bradford reducerade kort därefter på en fin frispark men kunde aldrig komma in i matchen på riktigt. Istället var det Chelsea som kunde fortsätta anfalla och skapa lägen, det var snarare en fråga om när och inte om ett tredje mål skulle rulla in. Silcott-Duberry satte tillsist spiken i kistan efter fint förarbete av Louis Flower.

Trots spelövertaget var det ingen fulländad insats, det märktes att det var den första matchen efter ett litet längre avbrott. Samtidigt gjorde de exakt vad som krävdes vilket är en styrka i sig. I den fjärde omgången beger sig laget till Cambridge. Matchen går av stapeln den 19:e januari.

Övrigt:

  • Igår spelade Utvecklingslaget sin första match för året och den slutade i en stabil 2-0 vinst borta mot Leicester, men mer om den nästa vecka.
  • Nästa match för utvecklingslaget är på fredag hemma mot Wolves.
  • Nästa match för U-18 är på lördag borta mot Norwich.
  • Travis Akomeah har skrivit på sitt första professionella kontrakt med Chelsea som sträcker sig till 2025.
  • Bashir Humphreys debuterade för A-laget borta mot Manchester City och trots resultatet ska han inte skämmas över sin insats.
  • Lewis Hall och Omari Hutchinson får fortsatt förtroende från Graham Potter vilket lämnar luckor i utvecklingslaget. En möjlighet som öppnar upp sig är att spelare som Mendel-Idowu och Michael Golding kan ta steget upp från U-18 och därmed få testa sina vingar på en ny nivå.

Lukas Engblom 2023-01-10 18:27:23
Author

Fler artiklar om Chelsea