Akademin Vecka 15
Mason Burstow, här i Charlton-färger, vann månadens spelare i Premier League 2 i mars.

Utvecklingslagets titeldrömmar är över och U-18 marscherade vidare på vinnarspåret.

Manchester City U-21 vs. Chelsea Utveckling: 3-1
Chelsea (4-2-3-1): Gabriel Slonina; Brodi Hughes, Alfie Gilchrist (k), Zak Sturge, Dylan Williams; Charlie Webster (Jimi Tauriainen, 73), Lewis Hall (Ben Elliot, 61); Omari Hutchinson, Harvey Vale (Leo Castledine, 61), Dion Rankine; Mason Burstow (Malik Mothersille, 73).

Och där sattes till slut spiken i kistan. Chelsea förlorade med 3-1 mot Manchester City och Premier League 2-titeln kommer således vara prydd med ljusblåa band även denna vår.

Tränaren Mark Robinson valde att skifta om lite i laget inför säsongens svåraste match. Hughes tog Josh Brookings plats på högerbacken och Hall valdes framför Ben Elliot i mitten, vilket innebar att Dylan Williams inledde på vänsterbacken. I övrigt förekom inga skrällar i startelvan utan Chelsea ställde i stort sett upp med sitt bästa lag.

Även om resultatet inte var någonting att jubla över från vårt perspektiv, kan man faktiskt inte vara besviken gällande kvaliteten på själva fotbollsspelandet. Den tekniska skickligheten som de båda lagen visade upp var högt för att vara en match i Premier League 2. Det var med andra ord tydligt att det var seriens två bästa lag som gjorde upp om poängen. Med det sagt var Citys vinst välförtjänt. Båda lagen hade visserligen sina perioder i matchen, men de ljusblå hade en snäppet högre växel att lägga i när det kom till att omvandla spelövertag till heta målchanser.

1-0 kom efter en halvtimmes spel. Hemmalaget rullade upp Chelseas backlinje och Oscar Bobb kunde vinkla in ett snett-innåt-bakåt-inspel från Carlos Borges. I den andra halvleken tog The Cityzens kommandot direkt och det skulle inte dröja länge innan matchen avgjordes. I den 58:e minuten utökades ledningen på ett nästan identiskt sätt som det första målet och någon minut senare tappade Hughes bollen i ett farligt läge och firma Bobb-Borges rann igenom till trean.

Chelsea växte dock in i matchen igen, mycket tack vare att City valde att bevaka sin ledning från en djupare utgångsposition. Byten gjordes omedelbart efter 3-0 och både Ben Elliot och Leo Castledine skulle stå för fina prestationer. Den förstnämnda slingrade sig förbi försvararna och serverade den sistnämnda ett öppet mål, vilket innebar 3-1. Men det skulle vara lite för lite, lite för sent. Castledine hann dessutom med att fixa en straff, bränna densamma och sedan bli lurad på ännu en straff.

Överlag går det inte att klaga på någonting över den här förlusten. City var bättre, svårare än så behöver det inte bli.

Utvecklingslaget har en poäng på sina tre senaste matcher och nu kan de till och med halka ner till tredjeplatsen i tabellen. Det är dock två matcher kvar i serien och nu gäller det att bara kliva upp på hästen igen och avsluta säsongen på ett värdigt sätt, det förtjänar den.

Leicester U-18 vs. Chelsea U-18: 0-3
Chelsea (4-4-2): Hudson Sands; Josh Acheampong, Harrison Murray-Campbell, Billy Gee, Somto Boniface; Tudor Mendel-Idowu (Zain Silcott-Duberry, 76), Sam Rak-Sakyi (Kiano Dyer, 64), Harrison McMahon (Tyrique George, 76), Louis Flower (Ato Ampah, 76); Donnell McNeilly (Reiss Russel-Denny, 76), Ronnie Stutter (k).

U-18 tog sin tredje raka seger, borta mot Leicester under lördagsförmiddagen och det blev en tämligen enkel affär för de kungsblå. En intetsägande första halvlek resulterade ändå i en bortaledning och i den andra halvleken gjordes processen kort med The Foxes.

Hassan Sulaiman ställde upp med ett offensivt lag, beståendes av tre traditionella 9:or, där även Tudor Mendel-Idowu fanns med i anfallsbesättningen. I de bakre leden var manskapet relativt ordinarie med undantaget att U-15 målvakten Hudson Sands debuterade i kassen.

Den jämna, men framför allt händelsefattiga första halvleken, skulle till slut öppna upp sig. Louis Flower kom runt på vänsterkanten och serverade Mendel-Idowu ett öppet mål vid den bortre stolpen och ledningen var ett faktum.

De sista 45 tog Chelsea som sagt över matchbilden. 2-0 gjordes även det av Mendel-Idowu och det är möjligt att dessa två baljor är de enklaste han någonsin gjort. Donnell McNeilly hittade in med en fin passning till Flower som avslutade väl och målvakten kunde endast styra bollen till en återigen fristående Mendel-Idowu.

Slutresultatet prickades snyggt in av McNeilly efter en fin genomskärare av Ronnie Stutter som verkligen har fått igång maskineriet igen efter återkomsten från en lång skadefrånvaro.

Gratulationer skickas ut till den unge Sands som gjorde några vassa räddningar och som fick kröna sin debut med en hållen nolla.

Nästa match Utvecklingslaget: Måndag 24:e april, 20.00, borta mot Tottenham. Spelar även en träningsmatch mot Monaco 2 i eftermiddag.
Matcher denna vecka U-18: Tisdag 18:e april, 13.00, hemma mot West Bromwich (slutade 1-1, rapport i nästa veckas upplaga). Lördag 22:a april, 12.00, hemma mot Crystal Palace.