Arsenal till final i FA Youth Cup

Arsenal till final i FA Youth Cup

Att avgöra i slutminuterna i en semifinal i FA Youth Cup på hemmaplan. Det är inte för alla att ta givet, men för Myles Lewis-Skelly är detta en sanning. 
Arsenal tar sig till final i FA Youth Cup med närmast minsta möjliga marginal efter 2-1 mot Manchester Citys U18 och på bänken sitter en tränare som inte kunde hålla tårarna borta. Jack Wilshere, i sitt första år som head-coach för juniorerna, tar U18 till final. Men vilket drama det var, 

Arsenal var trots hemmaplan inte favoriter då de mötte ett ManCity som gått som tåget de senaste månaderna. 11 raka segrar och ett lag på stark frammarsch. Arsenals placering i ligatabellen är i mittskiktet, men samtidigt skall man vara medveten om att det är sällan som Gunners kan mönstra sitt bästa lag. Troligtvis är det likadant för ManCity, men när det gäller Arsenal så är det rätt klart att spelare som Walters, Sousa, Cozier-Duberry och Nwaneri ofta finns med i U21 och flera har varit med på bänken i A-laget. Men nu skulle laget sättas ihop igen och Wilshere mönstrade det bästa han hade från start.

Cooper,-Rosiak, Robinson, Walters, Sousa,-Ibrahim, Lewis-Skelly, Gower-Cozier-Duberry, Benjamin,Nwaneri 
En liten överraskning var att den agile och löpstarke Jimi Gower fick chansen på mittfältet istället för den snabbt avancerande Osman Kamara, som fick ta en bänkplats. 

Matchen inleddes med en direkt avgörande situation då Arsenals Omari Benjamin kapades av ManCitys Lakyel Samuel i vad som mest såg ut att vara kamp om bollen utanflr straffområdet. Förvisso var Benjamin före in i bollen och hade kunnat få bra läge till avslut, men fälldes i vad som betraktades som ett friläge och domaren slet upp det röda kortet. Extremt hård bedömning tycker jag. Såg mest ut att vara en ren närkamp.
Sedan straffades City extra då Michal Rosiak knorrade in frisparken till 1-0. Såg inte helt otagbart dock då den nästan gick mitt i målet. Å andra sidan var den nog rätt hård och gick över muren. 
Sedan blev den en jakt på kvittering. 
Trots ManCitys underläge när det gäller spelare så skapades det chanser. De fick ett friläge efter en dåligt slagen Gunners-hörna men Justin Oboavwoduo kunde inte få bollen på mål när han mötte Noah Cooper. De blåklädda fortsätte och Will Dickson vred ett skott strax utanför stolpen och den mycket löpvillige Ndala tryckte ett skott över målet. 
1-0 i paus till Arsenal. 
Arsenal fick tag på spelet bättre i andra och hade skott via Jimi Gower och nick av Walters i början av halvleken. Amario Cozier-Duberry visade upp sig från sin bästa sida och höll två-tre City-försvarare underhållna hela tiden. Men kvitteringen kom efter att Ndala hittat Wright, vars boll skar rakt igenom försvaret till O'Reilly, som chippade den till Oboavwoduo och det var kvitterat. 

Matchen gick sedan till förlängning. En del byten skedde och det var mest mittfältsspel och en väntan på förlängning. Men så kom sista minuten och Bradley Ibrahim fick bollen strax utanför straffområdet. Han tittar upp, ser Myles Lewis-Skelly komma centralt, lyfter bollen till denne som når bollen före målvalten och nickar in den i öppet mål. 2-1 till Arsenal i sista förlängningsminuten.

Slutsignalen gick och Arsenal till final i FA Youth Cup.

Jack Wilshere reflekterade kring det på www.arsenal.com då han sade "Overall we dominated and we deserved it. I’m so glad we won it the way we did. It was special and that’s why everyone loves football, there’s no better feeling.". Han menade också att laget har en härlig laganda och påtalade att det var tredje gången som laget avgör i sista minuterna under cupen. 

Magnus Falk2023-04-05 05:40:38
Author

Fler artiklar om Arsenal