Barnsley - Charlton
1 - 1

Barnsley och Charlton spelade oavgjort

Matchen slutade rättvist 1-1 efter två vackra mål.

Tyvärr hade jag endast möjlighet att se den första halvleken av denna matchen. Jag slogs med näbbar och klor för att senarelägga den sedan tidigare planerade ”grabbkvällen” men utan framgång. Därför så blir jag tvungen att bygga andra halvleks referat på vad vänner som var på plats har berättat, samt highlights.

Charlton var laget som startar denna matchen klart bäst, med en stenhård och hög press så gavs Barnsley ingen tid i uppspelsfasen.
Jag varnade ju för de centrala spelarna May och Dobson i min inför artikel, och Barnsley verkade ha lyssnat. Centralt så var det stängt men tyvärr medförde det att det blev mycket yta på kanterna, och då framför allt på den vänstra där Blackett-Taylor ständigt var ett orosmoment.
Det var också han som fick matchens första målchans, och det efter en rejäl kommunikationsmiss mellan Williams och de Gevigney. Två Barnsleyspelare var först till bollen men ingen av dem tog hand om den. Istället gjorde Blackett-Taylor det och satte full fart mot mål. I något dålig vinkel så avslutade han därefter i burgaveln, till Williams och de Gevigneys lättnad.

Barnsley åt sig in i matchen efter den inledande kvarten, och i den 24:e minuten så slog Adam Phillips en fin djupledsboll för Herbie Kane på vänsterkanten.
Bollen var dock lite brant och Kane tvingades glidande att försöka hålla den innanför kortlinjen.
Det lyckades tillfälligt, men när sedan också Dobson anslöt för att täcka ut bollen de sista centimeterna så trodde nog de flesta på läktarna att Kanes försök var misslyckat och att Charlton skulle bli tilldelad en inspark.
Så också Dobson, men skam den som ger sig. På något märkligt sätt så lyckades Kane hinna upp från gräset och även få med sig bollen ute vid hörnflaggan.
I och med att Dobson, med fler, slutade att spela, eftersom att de menade att bollen varit ute, så öppnades en hel gata upp för Kane att vandra in i straffområdet på. Därifrån så serverade han sedan Adam Phillips centralt, som stänkte upp 1-0 i det vänstra krysset.
Där och då så tyckte jag att det såg ut att vara ett helt regelrätt mål, men jag har sett bilder i efterhand och måste medge att Dobson hade rätt, bollen var ute även om det inte var med mycket.
Samtidigt så kan jag inte tänka mig annat än att även engelska spelare har matats med orden ”spela till domaren blåser” från sina tränare.
Utan VAR så är det helt nödvändigt, på gott och ont. Målet skulle inte varit godkänt, men man kan inte heller bara sluta spela som ett par Charltonspelare gjorde.
I detta fallet så gjorde det att Barnsley kunde gå in till halvtidsvilan med en 1-0 ledning.

Halvtid 1-0

Enligt rapporterna jag har fått så spelade Barnsley upp sig i den andra halvleken.
Den föredetta Barnsley spelaren Slobodan Tedic var i och för sig nära att kvittera på ett distansskott där bollen smet precis över ribban. Men i övrigt så kändes det som att Barnsley hade hyfsad kontroll över händelserna.

Barnsleys farligaste chans i den halvleken kom på ett hårt och lågt inspel från Corey O`Keeffe. Dock hann inte inbytte McAtee fram vid den bortre stolpen för att stöta in bollen, med två storlekar större skor så hade nog utgången blivit en annan.
Istället skulle Charlton kvittera i den 70:e minuten, efter en liten märklig situation på vänsterkanten. Ett dåligt uppspel hamnade rakt i gapet på Charltons vänsterback Edun som slog en boll på djupet.
Via Jordan Williams huvud så trillade den ner bakom Barnsleys backlinje, dit den vindsnabbe Blackett-Taylor var först. Sedan är det uppvisning när han trampar in, förbi ett par Barnsleyförsvarare och sedan snyggt placerar in 1-1 som också blev slutresultatet.
Oavgjort får ändå ses som ett rättvist resultat i denna matchen. Extra beröm i Barnsley ska Kane, Connell och de Gevigney ha.
Härnäst så väntar en ny hemmamatch för Barnsley, dagen innan julafton. Då kommer tabellfyran Stevenage på besök.

Barnsley-Charlton 1-1

1-0 Phillips 24
1-1 Blackett-Taylor 70

Publik: 11716