Barnsley - Wycombe
1 - 0

Barnsley vann efter ett sent segermål

Sam Cosgrove blev stor matchhjälte efter en dråplig och omdiskuterad situation, på övertid.

Det var en riktigt kylig kväll igår på Oakwell, och spelet ute på plan värmde inte heller den frusna publiken. Framförallt inte under den första halvleken.
De båda lagen skapade då i stort sett ingenting. Barnsley försökte rulla bakifrån men möttes av ett kompakt och stabilt försvar när man närmade sig motståndarnas straffområde.
Wycombe förlitade sig istället på långbollar bakifrån, med viss framgång. Deras starka anfallare kunde ofta suga in bollen så Wycombe kunde etablera sig på motståndarnas planhalva.
Men riktigt farligt blev det aldrig trots att det var Wycombe som fick iväg halvlekens enda skott på mål, Boyes avslut vållade dock inga som helst bekymmer för Killip.
Enda gången som Barnsley skapade lite oreda i Wycombes straffområde var efter ett långt inkast av Barry Cotter, så att ställningen var 0-0 efter de första 45 minuterna var fullt logiskt.

Bollinnehav 58-42% Avslut på mål 0-1

Halvtid 0-0

Barnsley var det bättre laget under den andra halvleken, särskilt efter minut 60, och bytet som Niell Collins då valde att göra. Callum Styles hade en mindre lyckad kväll och fick då lämna planen till förmån för Sam Cosgrove.
Barnsley gick i och med det bytet upp i ett tre-manna anfall, med McAtee i en något tillbakadragen roll bakom Cole och Cosgrove.

Bytet höll på att bära frukt omedelbart, Cosgrove hann sånär fram och stöta in McAtees inspel. Men Wycombes målvakt Stryjek var på tårna och kunde avstyra.

Den farligaste chansen under den andra halvleken stod annars Jordan Williams för. På ett bra inlägg från McAtee på vänsterkanten så dök Williams upp vid den bortre stolpen och bredsidade bollen mot mål. Stryjek kunde dock med en reflexräddning styra ut bollen till en resultatlös Barnsleyhörna.

Farligare blev det på hörnan som Barnsley skaffade sig i den 89:e minuten. Cosgrove kom perfekt mot bollen för att möta Caddens hörna med pannan, men en knuff i ryggen gjorde att han istället gick i backen.
Det blev upprört i Barnsleylägret och bland publiken när domare Darren Drysdale trots det valde att fria. Och argast av dem alla var Sam Cosgrove.
Men Cosgrove skulle få revansch endast två minuter senare, och det på ett mycket märkligt vis.

Jag länkar här till Barnsleys twitterkonto och ett klipp på målet, jag är ju part i målet men för mig så är det ett regelrätt mål. Kommentera gärna vad ni tycker.

Stryjek och en medspelare gick ner i en närkamp och domaren blåste av för skada. När spelet sätts igång så släppte domaren därför bollen framför Stryjek.
Wycombe och Stryjek har egentligen under hela den andra halvleken visat att laget är fullt nöjda med en poäng. Därför så blir denna situationen inget undantag.
Stryjek står med bollen vid fötterna för att vinna tid och väntar in att Cosgrove ska pressa honom innan han tar upp bollen. Men han vill vinna ytterligare lite tid, för när Cosgrove kommer fram och ger en lätt knuff så går Styjek ner som om det suttit en sniper på läktaren och skjutit honom. Dock så tappar han också bollen i fallet, något som Cosgrove uppfattar och därför rullar in den i mål.
98 domare av 100 blåser ju frispark till målvakten i en sådan situation, egentligen oavsett om det ska vara det eller inte.
Men Darren Drysdale tillhör den lilla minoriteten och friade, till och med Cosgrove såg förvånad ut när det gick upp för honom att målet godkänts.
Det blev stora protester från Wycombe, ett antal varningar delades ut och Barnsley bördiga Boyes visades ut.

Barnsley kunde därefter ganska bekvämt stå emot Wycombes tio man under resterande tilläggstid, och inkassera en riktigt viktig tre-poängare.
Barnsley avancerar med den till sjunde plats i tabellen.

Det var en ganska bedrövlig fotbollsmatch, Barnsley var det bättre laget och ville mer, men skapade trots det extremt få målchanser. Wycombe spelade sina långbollar och kändes tidigt nöjda med en poäng. Hade det inte varit för det märkliga slutet så hade nog alla på läktarna lämnat missnöjda.
Men det fanns ändå en del ljuspunkter, Luca Connell börjar så smått hitta tillbaka till förra säsongens form. Jag tycker att han var vår bästa spelare igår, bra defensivt och med en tanke om att alltid vilja spela bollen framåt.
Sedan så gjorde ju Sam Cosgrove som inhoppare ett stort avtryck på matchen. Hans storlek och tyngd medför att vi hotar på inlägg på ett helt annat sätt.
I ärlighetens namn så tycker jag att han borde få starta nästa match, tillsammans med John McAtee i anfallet. Det hade i så fall blivit på Devante Coles bekostnad.
Men frågan är om Niell Collins vågar bänka vår skyttekung?

Barnsley-Wycombe 1-0

1-0 Cosgrove 91