Spelarbetyg efter Manchester City-Liverpool 4-1

Spelarbetyg efter Manchester City-Liverpool 4-1

Vår röda skuta kapsejsade fullständigt idag. Efter Manchester Citys 2-1-mål i början av andra halvlek läckte det in vatten hela hela tiden. Det fanns ingen som tog ansvar och kunde stoppa läckaget. Det var riktigt riktigt uselt. Citys mittfält utklassade vårt ickefungerande mittfält och dom blå ytteranfallarna Riyad Mahrez och Jack Grealish hade lekstuga mot Andy Robertson och Trent Alexander-Arnold.

Alisson Becker 7
Utan Ali hade det slutat ännu värre. Tre av dom fyra målen var han chanslös på, möjligtvis kunde han ha nått inspelet som gav Manchester City 2-1 i starten av andra halvlek, men han fick ingen hjälp av försvaret vare sig där eller i matchen i övrigt.

Trent Alexander-Arnold 4
Trent är Trent. En strålande pass till Diogo Jota som gav oss 1-0 och sedan jättejobbigt mot Jack Grealish som dominerade honom totalt. Men han fick inte heller någon egentlig hjälp från mittförsvar och mittfält.

Ibrahima Konaté 4
Vårt mittbacksmonster Ibou verkade väldigt blek idag. Hade han onödig respekt för dom blå? Ibou visade sina muskler ibland och vi vet vad han kan.

Virgil van Dijk 3
Vår forna backklippa började bra och visade en aggressivitet som vi inte sett på länge, men sedan var han ute på en snedsegeltur vid Citys första mål där Julián Alvarez lämnades helt ren. Efter det så blev han den passive och loje van Dijk som inte är en tillgång för oss.

Andy Robertson 4 (ut i 70:e min)
Robbo hade det väldigt svårt mot Riyad Mahrez och fick inte till sina inlägg och inspel. 

Harvey Elliott 4 (ut i 70:e min)
Harvey har teknik och snabba fötter, men räckte inte till mot detta motstånd. Ska Harvey bli en framtida mittfältsspelare hos oss behöver han upp en nivå.

Fabinho 3
Fabbe var taggad, på gränsen till övertaggad och det gula kortet hängde tidigt i luften, men sedan gick luften ur Fabbe. Han blev en åskådare på planen. Han hängde inte med. Det är sorgligt att se, men så har det sett ut hela säsongen.

Jordan Henderson 4
Hendo var riktigt bra under landskampsveckan, men när det blir Premier League och det går snabbare det blir tuffare så hänger han inte med. Idag var han en statist mot Citys mittfält. 

Mohamed Salah 7 (ut i 70:e min)
Mo började strålande, han pressade och var klinisk när han satte ett 1-0. Han hade lägen för mera, men i andra halvlek tappade han all sin energi och blev väldigt loj.

Cody Gakpo 6 (ut i 82:a min)
Gakpo visade vid ett flertal tillfällen att han är bra med bollen, stark och har bra spelsinne. Men han fick inte så mycket utrymme och möjlighet i denna match. Men han är en spelare för framtiden, det är tydligt.

Diogo Jota 6 (ut i 70:e min)
Jota gjorde en strålande löpning och tlllbakapassning till Mo vid 1-0-målet, men föll som övriga spelare tillbaka när baklängesmålen började trilla in.

Kostas Tsimikas 4 (in i 70:e min)
Hade det lika jobbigt som Robbo på sin vänsterkant

Alex Oxlade-Chamberlain 4 (in i 70.e min)
Fick 20 minuter, men tillförde inget speciellt.

Roberto Firmino 4 (in i 70.e min)
Fick 20 minuter, men tillförde inget speciellt.

Darwin Nüñez 5 (in i 70.e min)
Fick 20 minuter, tillförde lite energi men inte mycket mer.

James Milner (in i 82.e min)
Mille fick några minuter för att föröka att stoppa förnedringen och det blev inga mer baklängesmål under hans tid. För kort tid för att poängsättas.

Frisse Frisonfrisse.frison@liverpoolsweden.se2023-04-01 16:05:00
Author

Fler artiklar om Liverpool