Bolton-Barnsley 0-0

Ett rättvist resultat i en händelsefattig match.

Att Bolton har ett fantastiskt försvarsspel kom inte som någon överraskning. Tre hemmamatcher med intakt nolla på raken nu, senast man släppte in mål hemma på Macron Stadium var segermatchen mot Charlton den 3/9. Och faktum är att Bolton med sina 8 insläppta mål på 13 ligamatcher placerar dem på andra plats i hela engelska ligasystemet när det kommer till den kategorin. Endast Leyton Orient i League Two kan skryta med bättre siffror, de har släppt in 7.
Har man också i åtanke att Barnsley väldigt sällan besegrar Bolton på bortaplan, senast det inträffade var 1994, så var det väl inte helt oväntat att denna matchen skulle sluta 0-0.

Bolton hade det mesta av bollen och styrde matchen, men hade otroligt svårt att omsätta det i heta chanser. Medan Barnsley spelade på snabba omställningar, utan att heller de skapade särskilt mycket.
Det närmaste ett Bolton mål vi kom i den första halvleken var i den 17:e minuten när Brad Collins kom ut och bröt ett kantinspel. Om han inte hade fått fingrarna på bollen där är chansen stor att det hade resulterat i mål.
Bolton hade också en frispark i riktigt farligt läge i den 28:e minuten, precis utanför Barnsleys straffområde. Afolayan förvaltade dock inte den chansen utan sköt högt över.
Barnsleys bästa chans under de första 45 skulle dyka upp minuten senare och faktiskt leda till nätrassel. Norwood fick en djupledsboll och avslutade iskallt i mål med en chip över utrusande Trafford i Boltons mål, dock hade linjedomaren korrekt höjt sin flagga och målet avvinkat för offside.
Samme linjedomare skulle en stund senare vara inblandad i första halvleks kanske mest dramatiska händelse, och det säger kanske mer om matchen än händelsen i sig. I den 45:e minuten tvingades han nämligen till ett byte, sannolikt på grund av en muskelbristning. Så in med fjärde domaren på den positionen istället.

Halvlek 0-0

I den 61:a minuten skapar Bolton sin farligaste chans på hela matchen när man kommer runt på högerkanten och fick in ett hårt inspel. Collins får en näve på bollen men den hamnar ändå hos en överrumplad Dion Charles på bortre stolpen. Charles lyckas få upp ett knä, men bollen styrs utanför det tomma målet.
Barnsley bytte in tisdagsmatchens kung, Josh Martin i den andra halvlek. Förvånad att han inte fick starta efter sin uppvisning mot Doncaster.
Martin skulle ligga bakom Barnsleys bästa chans i denna matchen när han hittade in med ett inlägg till en ren Devante Cole på den bortre stolpen i den 68:e minuten, Coles första touch var dock inte den bästa och Trafford hann ut och avstyrde avslutet till en resultatlös hörna.
Barnsley skulle få en ny chans i den 87:e när Cole vann tillbaka bollen på offensiv planhalva, Cadden tog över och levererade ett perfekt inlägg mot James Norwood, centralt mellan straffpunkt och målområdet. Norwoods nick gick dock över ribban.
I den 93:e skulle Barnsley sedan få ett gyllene läge att plocka hem alla tre poängen, Herbie Kane fick enligt mig en billig frispark tilldelad sig, precis utanför Boltons straffområde. Vår ordinarie frisparksskytt Josh Benson var sedan tidigare utbytt och fram stegade istället Nicky Cadden. Frisparken slog han dock ganska mitt i målet, och Trafford  behövde inte förta sig för att rädda. På ett sätt bra, som sagt, det var en billig frispark, aldrig kul när domaren ska avgöra en match. 0-0 var också ett rättvist resultat i denna inte allt för underhållande match.