City Notiser

City Notiser

De Bruyne skadad på nytt
Kevin De Bruyne slog upp sin "hamstring" skada som han besvärats av sedan i april månad på nytt. Enligt Pep kommer De bruyne vara borta från allt spel under 3-4 månader och att det troligen kommer att krävas en operation. Kevin  har under större delen av sin karriär varit drabbad av skador som hållt honom borta från spel under stora delar av säsongerna. Senast 2019 var han borta under större delen av säsongen men då fanns både Gundogan samt Bernardo och David Silva att tillgå som ersättare. Nu är det betydligt sämre ställt med konstruktiva mittfältare i truppen.

Lewis skriver på ett nytt kontrakt
Den unge talangen Rico Lewis har skrivit på ett nytt kontrakt med City som håller honom i klubben till 2028.

Laporte är på väg till Saudiarabien
City har accepterat ett bud för Laporte från Al-Nassar och spelaren ska enligt uppgift har även spelaren accepterat de personliga villkoren och är inställd på en flytt.

Oklart runt Cancelo
Joao Cancelos framtid är i nuläget oklar men någon framtid i City verkar han inte ha när han inte är inkluderad i 25 manna truppen som åker till Grekland och dagens match mot Sevilla. De uppgifter som finns är att spelarens agent  Jorge Mendes jobbar på att hitta en ny klubb till spelaren. Hitills finns det bara de normala "tårdrypande" rapporterna om att Barcelona vill låna spelaren och att Cancelo som alla andra ska gå ned i lön för att få komma till den skuldtyngda föreningen. Barca kan börja med att skicka de 40 miljonerna Euro som de är skyldiga City för Ferran Torres.

Lavia ger City ytterligare 10 miljoner pund
Romeo Lavia har varit ett jagat villebråd under sommaren men när han nu landar i Chelsea så erhåller City ca 10 miljoner GBP för vidareförsäljningen från Southampton.

Bayern är intresserade av Ortega
Bayern Munchen behöver ha en ny målvakt och riktar blickarna mot City målvakt något som Guardiola inte uppskattar.

Bernardo och Walker förlänger med City?
Bernardo Silva och Kyle Walker har varit på väg att lämna City under sommaren men ser det ut som om spelarna kommer förlänga sina kontrakt med ytterligare två år.

Framtiden i luften för Bellis och Doyle
Trots den galna transfermarknaden är Taylor Harwood Bellis och Tommy Doyle fortfarande City spelare. Bägge gjorde extremt bra ifrån sig på lån för Burnley respektive Sheffield under den förra säsongen men nu tränar de bägge med Citys U23.

Behov av nya spelare innan transferfönstret stänger
Mot bakgrund av att Gundogan och Mahrez lämnat klubben och att KDB är långtidsskadad krävs nyförvärv innan transferfönstret stänger. Blir City utan förstärkningar så tappas för mycket konstruktivitet som gör andra spelare bättre och det kan leda till att säsongen kan bli mycket utmanande. De spelare som det talas om är främst Lucas Paqueta och Jeremy Doku och ingen av dom kommer bli billiga givet Saudipengarna som flyger runt i luften tillsammans med Chelseas uppseendeväckande härjningar i transfermarknaden.



 

John Talbot2023-08-16 10:42:00
Author

Fler artiklar om Manchester C