Dagen efter: Son är dålig i varje match
Ingenting fungerar för Heung-min Son.

Dagen efter: Son är dålig i varje match

Tottenham förlorade hemma mot Aston Villa efter en rekordsvag insats. Hugo Lloris bjöd på ett avgörande mål, Harry Kane kom ingenstans och Heung-min Son spelade som han brukar göra den här säsongen. Axel Sandbreck svarar på några aktuella frågor.

1. Tottenham har haft enorma problem att ta tag i matcher, utan hamnar i underläge i match efter match. Vad hade du förväntat dig få se i denna match?
 
- Med tanke på hur det sett ut i tidigare matcher så hade jag faktiskt ganska låga förväntningar på Spurs i gårdagens match. Jag visste att det skulle bli svårt att slå Aston Villa men jag förväntade mig ändå att de skulle lyckas lösa ett kryss. Man borde verkligen sluta förvånas nu men det blir bara värre och värre. Mot Brentford spelade Tottenham mer desperat i slutet av matchen vilket gav utdelning. Jag hoppades att de skulle göra samma sak när de hamnade i underläge igår men istället fortsatte de spela långsamt, idefattigt anfallsspel även efter att Buendia gjort mål, och när det blev 0-2 gav de upp helt och hållet även fast det återstod 20 minuter.
 
Även när jag har relativt låga förväntningar så lyckas Tottenham Hotspur sällan uppnå dem. 
 

2. Det går att gnälla på Bryan Gil. Men vad har du att säga om Heung-min Son och Harry Kane?
 
- Bryan Gil var verkligen inte bra och avsaknaden av Kulusevski blev beklämmande tydlig. Gil var osynlig och hade knappt en enda lyckad aktion. Conte visade sitt missnöje gentemot spanjoren när han bytte ut honom i underläge trots att det inte fanns någon anfallare på bänken. Gil ska dock inte bli syndabock för förlusten och det bleka anfallsspelet. Det finns andra spelare i den där anfallslinjen som borde ta mer ansvar och kliva fram. 
 
Son och Kane är de stora anfallstjärnorna som ska leda laget framåt och stå för det lilla extra som kan avgöra matcher, men igår syntes inte det. Harry Kane har på mer eller mindre egen hand avgjort flera matcher denna säsongen men igår hade han inte dagen, dessutom fick han dålig leverans från övriga spelare, inklusive Son. När det kommer till Son handlar det inte om att han bara inte hade dagen. Han har varit dålig varje match den här säsongen, med några få undantag. Förra säsongen vande vi oss vid att Son klev fram och stod för avgörande insatser match efter match. Därav ställer vi höga krav på honom men nuförtiden lyckas han inte leva upp till den kravbilden. 
 

3. Hugo Lloris bjöd på det första målet. Hur betydelsefullt kändes det?
 
- Det var ett misstag och ett mål som avgjorde matchen. När man spelar så dålig anfallsfotboll och skapar så lite lägen som Contes lag gör så blir defensiva misstag väldigt kostsamma. Klarar man inte av att göra några mål så har man inte råd att släppa in några. För att den fotbollen som Tottenham spelar ska fungera måste man han stekheta anfallare som tar sina chanser och kan avgöra matcher med sin individuella briljans. Man måste också ha stabila defensiva spelare som inte gör några misstag. Detta har inte Spurs och då fungerar inte den typen av fotboll. Man kan ha tur och få resultat ändå vilket har hänt Spurs flera gånger men i längden så håller det inte.

Spursredaktionen2023-01-02 12:22:00

Fler artiklar om Tottenham