Damlagets vecka 49

Damlagets vecka 49

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 49

Under veckan som gått har:


Sam Kerr fanns med i tisdags när Women’s International Champions Cup Best XI  2023 släpptes. Det är tre spelare som väljs ut - Sam Kerr (Australien/Chelsea), Rasheedat Ajibade (Nigeria/Atletico Madrid) och Catalina Usme (Colombia/ America de Cali) samt ett lag – Spanien. Även journalister och människor som jobbar i och runt damfotbollen hyllas för sitt arbete, Vill du veta vilka de är kan du läsa det HÄR.



Flera kungsblå spelare inledde veckan med landslagsspel, vill du veta hur det har gått för dem kan du läsa om det HÄR!

Tyvärr var den en av våra spelare som kom tillbaka från landslagssamlingen med en korsbandsskada. Aniek Nouwen var iväg och spelade med Nederländernas U-23 landslag när hon skadade sig och klubben bekräftade under torsdagen att det var en främre korsbandsskada som hon ådragit sig. Det är högst troligt att försvararen till följd av skadan missar resten av säsongen.



Under torsdagen stod det klart att Lauren James blev november månads spelare efter sin prestation i Chelsea tröjan.
Jonas Eidevall blev månadens manager och Rachel Dalys mål mot West Ham blev månadens mål, se det HÄR. https://twitter.com/i/status/1732755175951974487



Chelsea föll tungt i söndagens Londonderby mot Arsenal på Emirates.
Chelsea slarvade bort matchen och satte sig själva i underläge när Beth Mead visade varför hon utsågs till EM 2022 bästa spelare.
Chelsea kvitterade till 1-1 genom ett minst lika vackert fotbollsmål signerat Johanna Rytting Kaneryd.
Berger gick bort sig på en hörna, öppet mål för Arsenal, Maren Mjelde hängde inte alls med i Alessia Russos löpning och vi hade 3-1. Berger kom åter igen fel in i en situation och Rebecca Walsh pekade på straffpunkten 4-1.

Det är en match som vi får glömma fort som attan. Inte mycket rätt här, besviken över prestationerna. Vi möter ett bra lag på deras hemmaplan inför en rekordpublik – 59042 åskådare – och vi är inte med från start. Ska kanske inte ifrågasätta Emmas val av startelva, Buchanan har inte fått spela många minuter i år, men hon är snabbare än Mejlde i löpdueller med anfallare som vi VET är snabba. Vi har tre landslagsmålvakter i truppen, två mål får Berger ta på sig. Jag säger inte att Musovic eller Hampton skulle gjort det bättre, men kanske dags att byta målvakt i veckan, Varför inte ge Hannah sina första minuter för klubben, hon kommer från en fantastisk säsong där hon var en av de spelare som bidrog till Aston Villas finfina femteplats i ligan 2022/23.
Jag hoppas innerligt att laget gör som Sam Kerr – kapten i Brights frånvaro – sa:
   – Jag är säker på att vi kommer ta lärdom från det här och studsa tillbaka.

 



Kommande vecka:

Champions League torsdagen den 14 december kl.21.00 gästas Chelsea av HäckenStamford Bridge. Matchen visas på DAZN’s Youtube-kanal. 

WSL söndagen den 17 december kl. 15.00 gästar Chelsea nykomlingarna Bristol CityAshton Gate Stadium. Matchen visas på FA-player för de som ”befinner” sig i England.
 

Källor:
WICC best XI 2023
WICC best XI 2023 - Sam Kerr
Landslagsspel  
Aniek Nouwen
Månadens spelare
Arsenal – Chelsea

Sofia Almroth@AlmrothSofia2023-12-11 12:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea