Exit Talks - Nottingham: "Kastades mellan hopp och förvtvivlan"
Taiwo Awoniyi säkrade på egen hand kontraktet för Nottingham under maj månad.

Exit Talks - Nottingham: "Kastades mellan hopp och förvtvivlan"

Idag fokuserar vi på Nottingham Forest som efter en stark avslutning på säsongen lyckades säkra nytt kontrakt i Premier League.

Klassiska Nottingham Forest var tillbaka i Premier League. Men många var skeptiska till lagets överlevnad, då man värvade en helt ny trupp under säsongen. Men överlevde gjorde Forest och Kim Pearce kan blicka framåt mot en spännande sommar och den svåra andrasäsongen i Premier League.

Inför säsongen snackade ni om att ni kommer att överraska många. Och även om det satt långt inne så får man väl ändå konstatera att det är en överraskning att ni håller er kvar med så många spelare in och ut?
- Det blev en väldig knepig säsong där man som supporter kastades mellan hopp och förtvivlan. Värst såg det ut mellan feb-apr med elva raka matcher utan vinst. Cooper trollade fram resultaten när det som mest behövdes och vi kunde tillslut putsa ut i näst sista omgången med en fantastisk hemmavinst mot Arsenal. Angående de många spelarköpen, så var det faktiskt så att Cooper inte hade så mycket val. Halva startelva som blev uppflyttade var inlånade spelare. En hel del av truppen satt dessutom på utgående kontrakt och både Samba i målet och Grabban på topp inte valde att förlänga. Sen tillkom dessutom flera skador som gjorde att vi blev tvunga att fortsätta värva spelare i januarifönstet.
 


Av alla nyförvärv så var ju Taiwo Awoniyi rätt härlig att beskåda. Han räddade ju på egen hand er kvar i Premier League tillslut!
- 6 mål på 4 sista matcherna är ju helt klart helt avgörande. Awoniyi var tidigt på Forest radar och blev det första av ca 30 nyförvärv. Cooper trodde på nigerianen säsongen igenom. 10mål på 27 matcher blev det i debut säsongen men en skada i tre månader stoppade tyvärr för mer mål.
 
Vilket är ditt starkaste minne från säsongen?
- 4-3 vinsten hemma motouthampton.  Der behövdes en vinst och den leverades efter ca 100minuters nerver.
 
Vad får Steve Cooper för betyg? 
- 3.5 av 5. Steve Cooper hade ingen lätt uppgift att få ihop en helt ny trupp. Lägg dessutom till en hel del skador på nyckelspelare. Tränare hittade tillslut rätt med en startelva som han trodde på inför slutet. Ägare Marinakis trodde stenhårt på Cooper och valde fortsätt fortoende trots att det blåste snålt flera gånger under säsongen.
 
Vem är säsongens största flopp?
- Jesse Lingard, vad hände där?

Säsongens mest positiva överraskning?
- Väldigt roligt att alla våra tre "homegrown" lirare I Brennan Johnson, Ryan Yates och Joe Worall alla tre lyckades ta steget en nivå upp för att konkurrera om en startplats i Premier League.  Väldigt viktigt för supportrarna i att dessa tider ha tre egna produkter bland alla nya ansikten.

Avslutningsvis: hur ser den idealiska silly sommaren ut med Nottinghamögon?
- Prio 1: fixa en målvakt tidigt (helst Henderson). Gör några ytterligare förstärkningar och skicka av en del överflödigt i truppen. Sen lugn och ro

Henrik Örtenvik2023-06-28 09:00:00
Author

Fler artiklar om England