Vitality Stadium, 2023-11-01 20:45

Bournemouth - Liverpool
1 - 2

Fem tankar efter Bournemouth 1 - 2 Liverpool
Lagmaskinen rullar vidare.

Fem tankar efter Bournemouth 1 - 2 Liverpool

Liverpool avancerade under gårdagen till kvartsfinal i ligacupen efter en 1-2 vinst mot Bournemouth. Klopp valde att mönstra ett starkt lag men med några rotationer. Redaktionen ger er fem tankar efter avancemanget.

Jarell Quansah
För bara några månader var det få som visste vem Jarell Quansah var, idag är det av förklarliga skäl betydligt fler. Mittbacken har verkligen tagit chansen varje gång han har fått den. Han ser trots sin ringa ålder ut att vara totalt immun mot nervositet. Det spelar ingen roll om det är ett inhopp i Premier League eller starta i cupmatcherna, Quansah verkar alltid lika lugn och trygg. Att få fram en egen mittback av toppklass från akademin är på tiden.

Starkt manskap
Trots att det "bara" var en cupmatch valde Klopp att starta med spelare som Salah och Szoboszlai. Det kan säkerligen förklaras med att klubben inte spelar i Champions League denna säsong. Det öppnar upp för en större satsning på de inhemska cuperna vilket är naturligt. Salah har blivit van vid att spela tre matcher i veckan och det går att argumentera för att det är då han är som allra bäst. Att Klopp roterat i cuperna har tidigare varit än förutsättning för att kunna utmana ligan och gå långt i Champions League. När så inte är fallet kan vi säkerligen förvänta oss starka lag även i cuperna säsongen 2023/2024.

Darwins form
Det finns få spelare i Europa som just nu kan mäta sig i form med Darwin Núñez. Allt han rör verkar bli till guld för tillfället. Förra säsongen såg vi en spelare som verkade stressad och ofokuserad när lägena dök upp. Den tiden är förbi. Numera är han lugn och sansad i avslutningssituationer och ser mer och mer ut att kunna gå mot en grym säsong. Han bidrar allltid med löpmeter och passion men på senaste tiden har han bidragit med betydligt mer än så. Att han äntligen tycks kunna blomma ut känns otroligt kul, det bor ett monster där inne!

Trent på mitten
Att Klopp exprimenterar med Trent som mittfältare är i sig inget nytt. Men igår byttes han in i rollen på ett mer renodlat vis än tidigare. Han bidrog till att ta kontroll över matchbilden som vid tidpunkten stod och vägde. Det var en typisk Trent-passning som öppnade upp för Darwins segermål. Trent har verkligen alla förutsättningar för att kunna bli en grym mittfältare på sikt och det känns spännande att Klopp verkar vara öppen för idén. Det ska sägas att han i vanliga fall ändå befinner sig i en liknande position fast då från sin högerbacksroll. 

Öppen gata?
När storlag som Manchester City, Arsenal, Manchester United och Spurs redan har åkt ut, känns det som att det verkligen är rimligt att tro att pokalen ska hem till Merseyside i vår. I kvartsfinal lottades de röda mot West Ham, vilket känns överkomligt. Newcastle och Chelsea tvingas gå upp mot varandra vilket ytterligare ökar chanserna. I de andra kvartfinalerna gör Everton upp mot Fulham, samtidigt som Port Vale tar emot Middlesbrough. Med en gynsamm lottning borde de röda kunna segla fram mot finalen på Wembley. 

TV: Liverpool slog ut Bournemouth efter Núñez klassmål
 

Johan Olsson2023-11-02 11:42:00
Author

Fler artiklar om Liverpool