University of Bolton Stadium, 2024-05-07 20:00

Bolton - Barnsley

I sista stund - Inför Bolton-Barnsley

I sista stund - Inför Bolton-Barnsley

Efter att ha vunnit den första semifinalen med 3-1 så är det fördel Bolton ikväll. Men kan Martin Devanys Barnsley resa sig och krångla sig ur detta svåra utgångsläget med en ”Great escape”? Startelvorna och senaste nytt inför matchen som startar kl 21:00.

Skrev ju en inför artikel redan i söndags då det är ett späckat schema under vardagskvällar. Men nu när det blev en kvart över, och detta sannolikt är Barnsleys sista match för säsongen, så blir det en till, med den senaste informationen inför kvällens match.

Boltons tränare Ian Ewatt höll igår en presskonferens där han påtalade att inget är klart än.
”Vi har gett oss ett bra utgångsläge i och med segern i fredags, men vi har ett jobb att göra och alla spelare vet exakt vad som krävs”

Han berättade också att Bolton inte kommer att backa hem och spela på sin ledning ikväll.
- Vi går för att göra mål och vinna matchen.



Barnsleys tillfälliga tränare Martin Devaney var trots förlusten i fredags hoppfull inför returen.
- Vi måste tro på att vi kan klara det.

Devaney berättade också att matchplanen inte kommer att förändras nämnvärt från den i senast, men att laget måste minimera de egna misstagen.
- Det blir viktigt att få in ett tidigt mål för att sätta press på dem, visst det står 3-1 men konstigare saker har hänt än att vi skulle lyckas vända på det.


Självklart så är ju detta budskapet som Devaney måste kommunicera, både till pressen och inom gruppen, även om läget är minst sagt utmanande. Men när i stort sett allt talar för att det blir Bolton som nyper biljetten till Wembley, så finns det ändå ett par saker som ändå talar för Barnsley.
Vi är faktiskt obesegrade på våra fyra senaste resor till Bolton, och vi har varit betydligt bättre borta än hemma denna säsongen. Faktum är ju att klubben aldrig tidigare har lyckats att spela in fler poäng på bortaplan under en säsong än just under denna.
Jag var negativ när jag skrev i söndags, men jag känner faktiskt ändå lite hopp nu när det börjar att dra ihop sig.

Och laget kommer att få ett bra stöd ifrån läktarhåll, även om Barnsleyklacken givetvis kommer att vara i numerärt underläge jämfört med hemmalagets.
Över 2000 Barnsleysupportrar har gjort den ca 10 mil långa resan västerut, för att finnas på plats på Macron Stadium ikväll. En resa som denna kvällen tog mer än 1,5 timme längre tid än normalt på grund av en olycka på M62.

Flera supportrar riskerar att anlända sent till kvällens match efter att ha fastnat i en rejäl trafikstockning på M62. Foto: Alan Smith


Startelvorna släpptes precis och Devaney valde att formera laget enligt följande.
Uppställning 3-5-2

Roberts
Williams, de Gevigney, Earl
O`Keeffe, Phillips, Connell, Kane, Cadden
Cosgrove, McAtee

Jag noterar att Kane finns med i startuppställningen, då låg det säkert inget i ryktena om att folk hade sett honom ute på stan och festa efter fredagens match?
Jag noterar också att Devaney väljer att bänka våran bästa målskytt Devante Cole, till förmån för Sam Cosgrove. Kanske inte helt oväntat, även om jag trodde att det skulle bli McAtee som skulle hamna bredvid.

Bolton gör inga förändringar i sin startelva från matchen senast.
Uppställning 3-1-4-2

Baxter
Toal, Santos, Jones
Sheehan
Cogley, Williams, Maghoma, Thomason
Collins, Charles

Macrom Stadium 30 minuter före matchstart.
Foto:Andy Symcox


Nu vänder vi på detta!
You Reds!!
 

Tony Karlssonbolantony@hotmail.com2024-05-07 20:13:00
Author

Fler artiklar om Barnsley