Ilestedt klar för Arsenal

Ilestedt klar för Arsenal

Under tisdagsförmiddagen presenterade Arsenals damlag ännu en svensk spelare. Mittbacken Amanda Ilestedt har skrivit på för klubben.

Den svenska prägeln i Arsenals damlag blir allt mer tydlig och påtaglig. Nu har huvudtränare Jonas Eidevall hittat sin nästa svenska förstärkning i 30-årige Amanda Ilestedt.

Hennes karriär inleddes i FC Rosengård 2009. Under sina åtta år i klubben vann Damallsvenskan fem gånger och Svenska cupen en gång. Två av hennes titlar i klubben kom under just Eidevalls ledning.

2017 skrev hon på för Turbine Potsdam, innan karriären tog henne vidare till Bayern 2019. Två år senare hade PSG värvat henne. Även i München och Paris blev det titlar.

”Mitt mål är att vinna titlar och detta är en stor klubb med mycket bra spelare och fantastiska faciliteter, så jag tror att detta är rätt plats för mig att göra det”, säger hon till klubbens hemsida.

Jonas Eidevall är även han nöjd med värvningen:

”Jag är förtjust att Amanda har kommit till oss i Arsenal. Hon ger en omfattade internationell erfarenhet och jag tror att hon har rätt blandning av närvaro och tekniska färdigheter som gör henne perfekt för laget. Jag gillade att arbeta med Amanda i Sverige och ser fram emot att träna henne här i Arsenal också.”

Ilestedt är uttagen i Sveriges VM-trupp tillsammans med nya lagkamraterna Hurtig och Blackstenius. Hon har gjort 64 a-landslagsmatcher och var med och tog VM-brons i Frankrike 2019.

Sebastian Ahokas2023-06-27 13:48:04
Author

Fler artiklar om Arsenal